Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ι. Φωτήλας: Εκτός προϋπολογισμού το ΓΚΝΠ «Άγ. Ανδρέας» εξαιτίας της μεταφοράς των τριών νοσηλευτικών δομών;

Ι. Φωτήλας: Εκτός προϋπολογισμού το ΓΚΝΠ...

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας

Στα χωροταξικά και λειτουργικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νέο επταώροφο κτίριο του ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας» εξαιτίας της ανοργάνωτης και χωρίς προγραμματισμό μεταφοράς των τριών νοσηλευτικών δομών, όπως επισημαίνει, αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Επίσης, ο βουλευτής τονίζει ότι σύμφωνα με καταγγελίες δεν έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύλι για τα έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά των τριών νοσοκομειακών δομών στο νέο επταώροφο κτίριο με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται χρήματα από τον τακτικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποιο είναι το συνολικό κόστος μεταφορών των νοσοκομειακών δομών στο ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας», εάν έχει ήδη πιστωθεί το ποσό στο νοσοκομείο ή πρόκειται να πιστωθεί και εάν υπάρχει σχεδιασμός για τις μεταφορές των νοσοκομειακών δομών ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι χωροταξικές και λειτουργικές δυσλειτουργίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Εκτός προϋπολογισμού το ΓΚΝΠ «Αγ. Ανδρέας» εξαιτίας της μεταφοράς των τριών νοσηλευτικών δομών;

Εννέα χρόνια μετά από τον καταστροφικό σεισμό και ύστερα από πολλές περιπέτειες, το νέο επταώροφο κτήριο του ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας άνοιξε τις πόρτες του και έβαλε σε λειτουργία το σχέδιο μεταφοράς των τμημάτων που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν διάσπαρτα εντός του αστικού ιστού της Πάτρας. Συγκεκριμένα ξεκίνησε και σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η μεταφορά της Καρδιολογικής, της Παθολογικής καθώς επίσης και η Εντατική Καρδιοπαθών. Επιπλέον, πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η μεταφορά του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου 409 δηλαδή των κλινικών ΩΡΛ, Οφθαλμολογική, Μαιευτική, Πλαστική Χειρουργική και το Τμήμα Νεογνών ενώ μπαίνει σε εφαρμογή και η μεταφορά της Μονάδας Νοσημάτων Θώρακος.

Πρόσφατες καταγγελίες κάνουν λόγο για φαινόμενα ασφυξίας που έχουν δημιουργηθεί εντός του επταώροφου κτιρίου εξαιτίας της ανοργάνωτης και χωρίς προγραμματισμό μεταφοράς του 409. Για το λόγο αυτό δημιουργούνται ερωτηματικά για το αν θα υπάρξουν επιπλέον χωροταξικά και λειτουργικά προβλήματα με την επικείμενη μεταφορά και της Μονάδας Νοσημάτων Θώρακος και εάν η διοίκηση του νοσοκομείου είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει.

Επίσης, ο προϋπολογισμός του ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας» για το έτος 2017 διαμορφώθηκε στα 16.186.994,00€ έναντι 16.417.776,00 το 2016. Σύμφωνα με καταγγελίες δεν έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύλι για τα έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά των τριών νοσοκομειακών δομών στο νέο επταώροφο κτίριο με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται χρήματα από τον τακτικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Τα έξοδα αυτά έχουν ήδη ξεπεράσει τις 250.000€ και αναμένεται να αυξηθούν επιπλέον και από τη μεταφορά της Μονάδας Νοσημάτων Θώρακος.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. 1. Πόσο έχει κοστίσει η μεταφορά των νοσοκομειακών δομών στο νέο επταώροφο κτήριο του ΓΚΝΠ «Αγ. Ανδρέας» μέχρι σήμερα; Ποιο προβλέπεται ότι είναι το συνολικό ποσό των εξόδων που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της μεταφοράς;
  2. 2. Έχουν πιστωθεί μέχρι σήμερα κονδύλια στο ΓΚΝΠ «Άγ. Ανδρέας» για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς που δεν συμπεριλαμβάνονταν στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου; Αν όχι, προβλέπεται να πιστωθούν και πότε; Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;
  3. 3. Υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη μεταφορά και της Μονάδας Νοσημάτων Θώρακος στο νέο επταώροφο κτίριο του ΓΚΝΠ «Άγ. Ανδρέα» με τον οποίο θα ελαχιστοποιούνται οι χωροταξικές και λειτουργικές δυσλειτουργίες; Αν ναι, ποιος είναι αυτός;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας

Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις