Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Εμφύλιος πόλεμος" στη Δυτική Αχαΐα για τα βοθρολύματα της Πάτρας- Αντιδρούν οι κάτοικοι, τι απαντά ο Δήμος

"Εμφύλιος πόλεμος" στη Δυτική ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Η μεταφορά 5 βυτίων από τα Βραχνεΐκα προκαλεί αντιδράσεις

Ανεβαίνει το… θερμόμετρο ανάμεσα στην δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι αντιδρούν στην συμφωνία που έχει υπάρξει για την υποδοχή ημερησίως στον Βιολογικό Καθαρισμό της Κ. Αχαΐας, 5 βυτίων με λύματα από τα Βραχνέικα της Πάτρας. Μόλις έγινε γνωστή η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, μερίδα πολιτών ανέβηκε στα… κεραμίδα καταφερόμενη κατά της δημοτικής Αρχής που αποδέχθηκε την συγκεκριμένα μεταφορά.

Μάλιστα τα μέλη του Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος σ’ επιστολή τους καλούν τους αρμοδίους στη Δυτική Αχαΐα να μην υλοποιήσουν τον σχεδιασμό, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μπαρμπούνης, μιλώντας στο thebest.gr αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων.

«Η Δυτική Αχαΐα είναι «φιλόξενος» τόπος για τον Δήμο Πατρέων. Κάτι τους «ελκύει» εδώ, για τα σκουπίδια κατά καιρούς, τα βυτία, τώρα κ.α.. Εμείς πάντα σταθεροί στις απόψεις μας είπαμε ότι ο βιολογικός πρέπει να είναι του Δήμου μας. Τα πέντε βυτία του δήμου Πατρέων από τα Βραχνέικα δεν πρέπει να έρθουν.

Λέμε ότι μπορεί να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα για την λειτουργία του Βιολογικού και ότι η ΔΕΥΑΔ χρωστάει 1,4εκ. ευρώ ή ότι δεν πάνε αρκετά βυτία από τον Δήμο μας, όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλα από την Πάτρα. Πρέπει ο Δήμος να δει τι φταίει και δεν πηγαίνουν βυτία από την περιοχή μας και κάποιοι πετάνε τα λύματά τους στα ρέματα. Δεν θέλουμε όμως να επιβαρύνουμε τον βιολογικό μας, που δεν λειτουργεί τέλεια», υπογραμμίζει ο κ. Μπαρμπούνης.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι ζητούν, επί της ουσίας, το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας και συμπληρώνουν: «Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας. Αυτή η απόφαση υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας και έρχεται να προστεθεί στο εξίσου σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του Ποταμού Πείρου από λύματα της ΒΙ.ΠΕ.».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, απαντώντας μέσω του thebest.gr υποστηρίζει ότι σήμερα ο βιολογικός καθαρισμός της Αχαγιάς υπολειτουργεί καθώς σήμερα φθάνει σε αυτόν πολύ μικρότερος όγκος βοθρολυμάτων από ότι στο πρόσφατο παρελθόν.

«Πλέον έρχονται 5 ή και λιγότερα βυτία την ημέρα όταν παλιότερα υποδεχόμασταν μέχρι και 25. Ούτε το 50% του επιτρεπόμενου ορίου δεν πιάνουμε. Την ίδια όμως στιγμή τα έξοδα για την λειτουργία του, όπως το ρεύμα κ.α., τρέχουν. Η μεταφορά των 5 βυτίων από την Πάτρα θ’ αποφέρουν ένα οικονομικό όφελος για την ΔΕΥΑΔ. Επιπλέον θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι η υποδοχή των λυμάτων δεν θα είναι ανεξέλεγκτη. Αντιθέτως θα είναι απόλυτα διαχειρίσιμη.

Μάλιστα, με την βοήθεια της Πάτρα θα προμηθευτούμε και ένα ειδικό μηχάνημα που θα μετρά τα pH  προκειμένου να κάνουμε καλύτερο έλεγχο και να αποφύγουμε πιθανή δολιοφθοράς», σημειώνει ο κ. Ραυτακόπουλος.

Το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η μεταφορά των βοθρολυμάτων από τα Βραχνέικα στην Κ. Αχαΐα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα, όμως, κατά πως φαίνεται, οι κάτοικοι είναι με το όπλο παρά πόδας και σχεδιάζουν τον τρόπο της έμπρακτης αντίδρασής τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις