Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Τετάρτη το απόγευμα η εκδήλωση με θέμα "Πάτρα και Σιδηρόδρομος"

Την Τετάρτη το απόγευμα η εκδήλωση με θέ...

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, από το "Κοινοτικόν"

Ένα κοινωνικά και περιβαλλοντικά πολύτιμο έργο, η σιδηροδρομική (επανα)σύνδεση της Πάτρας με την Αθήνα, και αργότερα με την υπόλοιπη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση του.

Μία εκδήλωση με θέμα "Πάτρα και Σιδηρόδρομος: Η πόλη μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις", έχει προγραμματιστεί να γίνει με πρωτοβουλία του «Κοινοτικόν» την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, στις 19.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην Ρήγα Φεραίου 58.

Όπως αναφέρει το δελτίου Τύπου του «Κοινοτικόν», μία σειρά από λάθη, σχεδιαστικές αστοχίες, παραλείψεις και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από μεριάς Δημοσίου και κατασκευαστών και κυρίως η σκανδαλώδης διασπάθιση πόρων σε προηγούμενα τμήματα του έργου, φέρνουν την πόλη της Πάτρας προ τετελεσμένων όσον αφορά στον τρόπο που ο σιδηρόδρομος θα φτάσει σε αυτήν.

Ο εύλογος στόχος της τοπικής κοινωνίας, ένα τέτοιας στρατηγικής σημασίας συγκοινωνιακό έργο να υπηρετεί ταυτόχρονα την κοινή ωφέλεια, την ποιότητα ζωής και το αίτημα για υποβοήθηση της επανεκκίνησης της παραγωγικής διαδικασίας στην περιοχή, δυστυχώς, δεν φαίνεται να καλύπτεται από την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής. Τόσο ο επίσημος σχεδιασμός για επίγεια διέλευση μέσα από την παλαιά χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής όσο και οι εναλλακτικές αντιπροτάσεις για υπογειοποίηση και περιμετρική διέλευση έχουν σημαντικά αδύναμα σημεία.

Το "Κοινοτικόν", προσπαθώντας να εισφέρει στον τόσο απαραίτητο δημόσιο διάλογο για το έργο, οργανώνει αυτή την ενημερωτική εκδήλωση με εκπροσώπους του ακαδημαϊκού και τεχνικού κόσμου της περιοχής, με σκοπό να διερευνηθούν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της κάθε πρότασης, η εφικτότητα των λύσεων και ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης αυτού του εξαιρετικά σημαντικού για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή έργου.

Θα μιλήσουν οι:

Βασίλειος Παππάς - Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με εξειδίκευση στην Πληροφορική στο Σχεδιασμό του Χώρου

Γεώργιος Στεφανίδης - Καθηγητής στο Τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών  με εξειδίκευση στις Μεταφορές και Θεωρία της Κυκλοφορίας, και στην Τηλεματική των Μεταφορών

Σταύρος Πνευματικάκης - ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ, Μηχανολόγος Μηχανικός, Μέλος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδος

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θεόδωρος Ντρίνιας, Δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με το «Κοινοτικόν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις