Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Koυτσούμπας: «Μνημόνιο στην τετάρτη»

Koυτσούμπας: «Μνημόνιο στην τετάρτη»

Συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό

«Μνημόνιο στην τετάρτη» χαρακτήρισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, τα μέτρα που συζητούνται στη Βουλή, τονίζοντας «έρχεται μετά από μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων και νόμων, συνεχών 7-8 χρόνων και πραγματικά καταρρακώνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας των ανθρώπων, των εργαζομένων, των ανέργων». Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «αυτά τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν από το 2018-2019, όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα, καθώς υπάρχουν μέτρα, όπως οι περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, στα επιδόματα ανεργίας, στο ΕΚΑΣ, στην χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ που αρχίζουν -και μάλιστα αναδρομικά- από το 2016, δηλαδή στην ουσία ξεκινούν και μπαίνουν αμέσως στην πράξη τώρα».

 

Πρόσθεσε ότι ακολουθούν η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, αλλά και άλλα μέτρα όπως η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, οι τραγικές αλλαγές στα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος, «ο περιορισμός στην ουσία του δικαιώματος της απεργίας και μια σειρά άλλα τέτοια μέτρα, που έρχονται να προστεθούν σε όλα τα υπόλοιπα, διότι δεν καταργείται και κανένας αντιλαϊκός νόμος».

Είπε ότι τα «αντίμετρα» είναι προπαγανδιστικό τρικ της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «ούτε “αντίδοτο” είναι σε όλα τα αντιλαϊκά και σκληρά μέτρα. Είναι η λογική σου παίρνω 5, μπορεί να σου δώσω 1 εάν και εφόσον πιαστούν κάποιοι στόχοι».

Είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανένα μέτρο και κανένα αντίμετρο, εκτός από ένα και μοναδικό άρθρο, το 71, που καταργεί τα βουλευτικά προνόμια.

Ως προς τις αντιδράσεις του κόσμου, τόνισε ότι επανάσταση δεν γίνεται «με το κάψιμο της Αθήνας και με το να μπουκάρεις στη Βουλή» αλλά «σημαίνει να τη θέλει η πλειοψηφία του λαού, που στηρίζει μια εργατική-λαϊκή κυβέρνηση, που θέλει να βάλει στη θέση κάποιας άλλης για να φέρει φιλολαϊκά μέτρα. Σημαίνει ότι έχει σχέδιο συνολικά αυτή η πρωτοπορία της εξέγερσης για το τι θα συμβεί και την άλλη μέρα» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «μιλάμε για έναν αγώνα ο οποίος δεν είναι τουφεκιά στον αέρα κι αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί».

Χαρακτήρισε «θρασύτατο» τον πρωθυπουργό, μετά το ρητορικό ερώτημα που υπέβαλε σε συνέντευξή του «είδατε κανέναν να αντιδρά;» και σημείωσε: «Ο ταξικός πόλεμος είναι μαραθώνιος, θέλει κλιμάκωση, οργάνωση και μαζική συμμετοχή κατ’ αρχήν στις διαδικασίες στη συνέλευση του σωματείου, του συλλόγου, της επιτροπής αγώνα, να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τις μορφές πάλης, αλλά και για το περιεχόμενο των αιτημάτων».

Όσο για περί «ΣΥΡΙΖΑ και Αριστεράς», επισήμανε ότι οι λέξεις έχουν χάσει πλέον το νόημά τους. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «με αυτήν την καραμπινάτη, αντιδραστική πολιτική που υλοποιεί δύο και πλέον χρόνια τώρα» και προκειμένου να πάρει «κάποια εύσημα αριστεροσύνης, πάει στην Καισαριανή, πάει στο μουσείο “Μπελογιάννη”, την άλλη βδομάδα μαθαίνουμε πάει στη Μακρόνησο -δεν ξέρουμε αν θα πάει ο ίδιος, θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να κάνει τέτοια. Κολακεύεται όταν του λένε “είσαι κομμουνιστής”. Ποιος, αυτός ο οποίος είχε απεμπολήσει όχι μόνο οτιδήποτε προοδευτικό, δε λέω αριστερό ή κομμουνιστικό».

Ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπουλήσει ιδέες, ιδανικά και έχει καταρρακώσει καθημερινές ελπίδες και προσδοκίες «που είχε ο λαός μας απέναντι σ’ αυτό που έλεγαν “αριστερά” και μάλιστα έχουν το θράσος να μιλάνε, την ώρα που παίρνουν συγχαρητήρια από τους νέους “Πιουριφόι” εδώ στην Ελλάδα, από τους Γερμανούς, από τους Γάλλους, απ’ τη Μέρκελ, όλους αυτούς που τέλος πάντων θα ήταν -υποτίθεται- ενάντιά τους και θα τους αντιπάλευαν δραστικά. Τώρα παίρνουν συγχαρητήρια. Γιατί ακριβώς τους κάνουν τη βρώμικη δουλειά».

Το ΚΚΕ δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους με το αν έχουν κομμουνιστική ιδεολογία, είπε οκ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας: «Εμείς τους ξεχωρίζουμε αν είναι εργαζόμενοι, υπάλληλοι, απλοί άνθρωποι του λαού που έχουν προβλήματα ή αν είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι κηφήνες, είναι μέσα στη λαμογιά, είναι μέσα στη χλιδή και στον πλούτο, οι οποίοι εκμεταλλεύονται άλλη δύναμη, δουλεύουν με διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις και οργανισμούς, για να μπορούν να πάρουν μέρος στα μερίδια της αγοράς και συμμετέχουν σε επεμβάσεις, σε πολέμους, σε άλλες οικονομικές λοβιτούρες».

Επανέλαβε δε, ότι η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκια του συστήματος και εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα που είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας.

Υπογράμμισε ακόμα, ότι ο φασισμός κάνει σόου μέσα στη Βουλή για να τον δείχνουν τα κανάλια, να παίζουν στις εφημερίδες, για να αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα.

«Να συζητάμε για τη ΧΑ, για τον τσαμπουκά που έχει ένας περίεργος τύπος ή η κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ, η οποία είναι η ηγεσία μιας εγκληματικής οργάνωσης, -υπόδικοι για εγκλήματα που έχουν κάνει απέναντι σε συνανθρώπους μας, είτε μετανάστες, είτε προοδευτικούς, αντιφασίστες, είτε κομμουνιστές είτε εργαζόμενους συνδικαλιστές, είτε αυτούς που έχουν μια διαφορετικότητα στην ελληνική κοινωνία. Αυτός είναι ο φασισμός, αυτοί είναι οι φασίστες, έτσι συμπεριφέρονται. Έξω στην κοινωνία είναι τα τσιράκια των μεγαλοεργολάβων, δουλεύουν σε δουλεμπορικά γραφεία, προωθούν το δουλεμπόριο, είναι άνθρωποι της νύχτας και είναι μέσα σε όλα αυτά τα κυκλώματα και μέσα στη Βουλή, στην ουσία παίζουν το παιχνίδι αυτών που περνάνε αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό το ρόλο έπαιξαν και οι συγκεκριμένοι “κύριοι” στη Bουλή με τη στάση τους, όπως και όλοι αυτοί οι σχετικοί “κύριοι” που εμφορούνται από τέτοιες φασιστικές ναζιστικές αντιλήψεις» πρόσθεσε.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε αναφέροντας: «Νομίζω ότι τώρα πρέπει ν’ αρχίσουν πιο δυναμικοί αγώνες. Όσο κι αν μιλάει ο κ. Τσίπρας για “ανάπτυξη που θα έρθει για φως στο τούνελ”, να τα ξεχάσει αυτά ο ελληνικός λαός και να κοιτάξει πώς θα καθορίσει τη δική του πορεία, τους δικούς του στόχους και τα δικά του συμφέροντα».


amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις