Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά στο Δήμο Ερυμάνθου

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Πρωτομαγ...

Τα χωριά της περιοχής του Ερυμάνθου θα γιορτάσουν με χορούς και τραγούδια τον ερχομό της Άνοιξης

Ο Ερύμανθος υποδέχεται την άνοιξη, πιο όμορφος από κάθε άλλη περίοδο του χρόνου, καταπράσινος από την φύση που βρίσκεται στο αποκορύφωμα της, έχοντας το άρωμα των λουλουδιών και των ανθισμένων δέντρων.

Τα χωριά της περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου θα γιορτάσουν με χορούς και τραγούδια τον ερχομό του ίσως πιο ωραίου μήνα του μήνα και της Άνοιξης, προχωρώντας σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με διάφορα δρώμενα, μέσα σε ένα χαρούμενο κλίμα που ταιριάζει με την ευφορία της φύσης.

Το πρωί της Δευτέρας 1η Μάη 2017 από τις 11 το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλανδρίτσας θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά στο λόφο του Προφήτη Ηλία, στην γραφική Χαλανδρίτσα. Η γιορτή περιλαμβάνει γλέντι με ορχήστρα ρεμπέτικης μουσικής, γουρουνοπούλες και σουβλάκια ενώ τα μέλη του συλλόγου θα προσφέρουν στους επισκέπτες δωρεάν βραστό και κρασί.

Γιορτινές εκδηλώσεις για τον ερχομό του Μάη θα γίνουν και σε άλλα σημεία του Δήμου Ερυμάνθου, αφού είναι μία από τις ιδανικότερες περιοχές για να χαρεί κανείς τις ομορφιές της άνοιξης, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου. Πιο συγκεκριμένα η Τοπική Κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας στη Δ.Ε. Τριταίας, γιορτάζει τον Μάη ενώ και στο Ελληνικό της Δ.Ε. Φαρών θα πραγματοποιηθεί Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση από τον τοπικό σύλλογο του χωριού.

Στην τοπική κοινότητα Ισώματος με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Ισώματος διοργανώνεται η 3η Γιορτή της Άνοιξης.

Μια διοργάνωση που έχει γίνει πλέον ένας  πετυχημένος θεσμός και στην οποία συμμετέχουν 12 χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή και την Πάτρα ενώ κάθε χρόνο την παρακολουθεί πλήθος κόσμου, με δεκάδες επισκέπτες που έρχονται για να πιάσουν τον Μάη, με φόντο τον πανέμορφο και ανθισμένο Ερύμανθο.

Στην εκδήλωση αυτή δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής και όχι μόνο, να πάρουν μέρος σε μια λαϊκή γιορτή, με χορευτικά δρώμενα και παρουσιάσεις της δουλειάς τους, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 το βράδυ της Δευτέρας, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στην κεντρική πλατεία του χωριού με χορό, μουσική, διασκέδαση, ανθοκομική έκθεση και πολλές εκπλήξεις.

Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων Ισώματος, Φαρών, Χαλανδρίτσας, Βασιλικού, Δαφνούλας, Βασιλικού, Ελληνικού, Τριταίας, Σκιαδαίων, Σταυροδρομίου, Καρατζάδες και του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.

Θα διατίθενται τοπικά προϊόντα, ενώ θα λειτουργεί ταβέρνα με σουβλάκια, ψητά και κρασί.

*Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου είναι ο Θάνος Καρπής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture