Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το "Άγιος Ανδρέας" έχει κοπεί από επίσημα έγγραφα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - Τι λένε στο thebest.gr Διοίκηση και Πρόεδρος Γιατρών

Το "Άγιος Ανδρέας" έχει κοπεί ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

"Η επωνυμία Άγιος Ανδρέας είναι βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση όλων μας" επισημαίνει ο Γιώργος Κακούρης

Το θέμα της μη αναγραφής της επωνυμίας "Άγιος Ανδρέας" στο πολυώροφο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών έθιξε χθες με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Με αυτή, ζητά την παρέμβασή του, ώστε να αρθεί η αδικία, που όπως επισημαίνει έγινε, όταν το 2012 σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση περί ενοποίησης του Αγίου Ανδρέα και του Νοσημάτων Θώρακος, υπό την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

"Ἡ ἀπάλειψη τῆς ὀνομασίας ἀπό τό Νοσοκομεῖο, ὀφείλεται, ὡς διεπιστώσαμε, στό ὃτι στήν ἐφημερίδα τῆς Κυβερνήσεως 31.12.2012 ἀριθμ. Φύλλου 3486, ὑπάρχει ἡ ἀπόφαση Ἀριθμ. Υ4α/οικ. 123812, περί ἑνοποιημένου Ὀργανισμοῦ τοῦ Γενικοῦ Νοσοκομείου Πατρῶν « Ὁ Ἃγιος Ἀνδρέας» καί τοῦ Νοσοκομείου Θώρακος «Ὁ Ἃγιος Λουκᾶς», μέ τήν ἐπωνυμία «Γενικό Νοσοκομεῖο Πατρῶν». Οὐσιαστικά, μέ τήν ἀπόφαση αὐτή, ἀφαιρεῖται ὃλως παραδόξως καί ὡς μή ὢφελεν, ἡ ὀνομασία καί ἀπό τά δύο Νοσοκομεῖα. Ὃμως μέ ἀποφάσεις πού δημοσιεύονται στό ἲδιο Φ.Ε.Κ., ἑνοποιοῦνται καί ἂλλα Νοσοκομεῖα, γιά τά ὁποῖα διατηρεῖται ἡ ὁνομασία τους", αναφέρει μεταξύ άλλων  στην  επιστολή του ο Μητροπολίτης και ζητά της επαναφορά του Αγίου Ανδρέας για το Γενικό Νοσοκομείο και το Άγιος Λουκάς για το Νοσημάτων Θώρακος.

Ωστόσο το ζήτημα της παράλειψης της επωνυμίας Άγιος Ανδρέας δεν περιορίζεται μόνο σε επίπεδο επιγραφής, καθώς πια δεν αναγράφεται ούτε σε επίσημα έγγραφα του νοσοκομείου επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Νοσοκομείου Γιώργος Κακούρης, ο οποίος συντάσσεται με τον Μητροπολίτη.

"Συντασσόμαστε απόλυτα με το δίκαιο και λογικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για την αναστολή της ισχύoς της απόφασης Αριθμ. Υ4α/οικ. 123812 και την επαναφορά της επίσημης ονομασίας “Άγιος Ανδρέας” για το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Αυτό είναι ένα αίτημα που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών και λοιπών εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος και του λαού της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας. Άλλωστε η επωνυμία Άγιος Ανδρέας είναι βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση όλων μας".

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ο οποίος έχει ήδη μιλήσει με τον Μητροπολίτη, αναφέρει ότι επικρατεί  σύγχυση ως προς το ζήτημα της επωνυμίας, καθώς σε κάποια επίσημα έγγραφα από την πλευρά της πολιτείας , αναγράφεται το Νοσοκομείο ως Άγιος Ανδρέας, ενώ σε κάποια άλλα όχι. Προσθέτει ότι μπορεί να δοθεί και εκτιμά ότι θα δοθεί λύση με ένα επόμενο ΦΕΚ, που θα περιλαμβάνει και την ονομασία Άγιος Ανδρέας. Εξάλλου και ο Θεόδωρος Σερεμέτης υπογραμμίζει ότι ούτως ή άλλως η επωνυμία του νοσοκομείου δεν έχει αλλάξει και δεν μπορεί να αλλάξει στη συνείδηση των πολιτών.

Στο πολυώροφο, πριν την ανακατασκευή του υπήρχε η αναγραφή Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας. Πλέον αναγράφεται μόνο στην είσοδο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενώ το "Άγιος Ανδρέας" παραμένει στις πινακίδες στην είσοδο του νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΠΑΤΡΑ: ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ/12/06/2008/EUROKINISSI

ΠΑΤΡΑ: ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡ...

ΠΑΤΡΑ: ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ/12/06/2008/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις