Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η σούπερ σταρ Μπάρμπρα Στρέιζαντ έχει γενέθλια: Έγινε 75 ετών

Η σούπερ σταρ Μπάρμπρα Στρέιζαντ έχει γε...

Η ερμηνεία της στην αισθηματική ταινία "Τα καλύτερα μας χρόνια" έχει γράψει ιστορία

Τα γενέθλια της, έχει η Αμερικανίδα Εβραικής καταγωγής πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα Barbra Streisand. Έχει γεννηθεί στις 24 Απριλίου του 1942 στη Νέα Υόρκη και έχει γράψει τη δική της μοναδική ιστορία στο τραγούδι και τον κινηματογράφο.

Από τις πιο σημαντικές της στιγμές στο σινεμά ήταν το «Ένα αστείο κορίτσι» του 1968, για το οποίο κέρδισε και το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου αλλά και η αισθηματική ταινία με πολιτικό υπόβαθρο του Σίντνει Πόλακ «The Way we were – Τα καλύτερα μας χρόνια» του 1973 όπου τραγούδησε και το ομώνυμο τραγούδι, μία αξεπέραστη μπαλάντα του Μάρβιν Χάμλις που κέρδισε και Όσκαρ. Στα «Καλύτερα μας χρόνια» η Στρέιζαντ γοήτευσε και αν και αταίριαστη με τον ξανθό συμπρωταγωνιστή της Ρόμπερτ Ρέντφορντ, έμειναν στη μνήμη και την καρδιά του κινηματογραφόφιλου κοινού.

Η Στρέιζαντ δοκίμασε τις ικανότητες της και στην σκηνοθεσία, αρχικά με το τρυφερό αν και κάπως «εγωκεντρικό» φιλμ «Yentl- Γιεντλ» του 1983 ενώ τα πήγε πολύ καλύτερα με τον «Πρίγκιπα της παλίρροιας» το 1991 όπου η Στρέιζαντ έπαιξε μαζί με τον Νικ Νόλτε, με την ταινία να φτάνει έως την υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Ο Γιάννης Πετρίδης σε ένα ωραίο εκτενές αφιέρωμα του στο σάιτ apotis4stis5.com, έγραψε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Ντουέτα με παλιούς και νέους πετυχημένους καλλιτέχνες, ακόμα και με τον πεθαμένο εδώ και 37 χρόνια Elvis Presley με τον οποίο χάρις στην τεχνολογία κάνει ντουέτο στο Love Me Tender. Michael Buble, Lionel Richie, John Legend και αρκετοί ακόμα την βοήθησαν να πετύχει όπως φαίνεται από τις πωλήσεις, ένα πραγματικά ανεπανάληπτο ρεκόρ. Το «Partners» (κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2014) ήταν το άλμπουμ που για 6η συνεχόμενη δεκαετία την έστειλε έστω για μία φορά στην πρώτη θέση, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει την διαφορά από την δεύτερη γυναίκα με τα περισσότερα Νο 1 άλμπουμ.

Την πετυχημένη συνταγή ακολούθησε και στο 2ο άλμπουμ Encore: Movie Partners Sing Broadway (βγήκε τον Αύγουστο του 2016) με τραγούδια από το Broadway, που έγινε κι αυτό Νο 1 σε Αμερική και Αγγλία.

Το επίτευγμα της 6ης συνεχόμενης δεκαετίας με Νο 1 απασχόλησε πολύ την Barbra Streisand, το 6 όπως δήλωσε είναι καλύτερος αριθμός από το 5, γι' αυτό σε αντίθεση με παλαιότερες τακτικές εμφανίσtηκε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, Tonight Shοw, Good Morning America, The View, Entertainment Tonight, Extra. Tα 34 τοπ 10 άλμπουμ την φέρνουν 2η όλων των εποχών με πρώτους τους Rolling Stones που έχουν 36".

*Τα τελευταία χρόνια η σούπερ σταρ Μπάρμπρα Στρέιζαντ είναι παντρεμένη με τον 76χρονο ηθοποιό Τζέιμς Μπρόλιν. Έχει ένα γιο από το γάμο της με τον ηθοποιό Έλιοτ Γκουλντ, τον 50χρονο Τζέισον.

*Η Στρέιζαντ κέρδισε Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού και το '76 για το "A Star is born" από την ομώνυμη ταινία όπου έπαιζε με τον Κρις Κριστόφερσον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight