Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα μηνύματα που ήθελαν να στείλουν οι τρομοκράτες με τη βόμβα στο κέντρο της Αθήνας

Τα μηνύματα που ήθελαν να στείλουν οι τρ...

Φόβοι για νέα χτυπήματα

Νέα χτυπήματα σε πολιτικούς και οικονομικούς στόχους φοβούνται στην Αντιτρομοκρατική μετά τη βόμβα στα γραφεία της Eurobank. Πάντως το προχθεσινό χτύπημα είναι το όγδοο μέσα σε μόλις επτά μήνες.Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ότι με την επίθεση στα γραφεία της τράπεζας οι τρομοκράτες έστειλαν δυο σαφή μηνύματα:

Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας - The Best News

Το πρώτο ότι μπορούν να χτυπήσουν όπου θέλουν, ο,τι ώρα θέλουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας που είναι ίσως το πιο καλά φυλασσόμενο κομμάτι της Αθήνας. Το δεύτερο ότι ο κατασκευαστής εκρηκτικών μηχανισμών της οργάνωσης που στο παρελθόν είχε λόγο απειρίας κάποιες αστοχίες στις βόμβες που κατασκεύαζε , έμαθε πως να φτιάχνει μηχανισμούς χωρίς πρόβλημα στη συνδεσμολογία και άρα τώρα μπορούν να κάνουν όσα χτυπήματα θέλουν.

"Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κεφάλαιο με τις οργανώσεις να δημιουργούν νέες γενιές από νέα μέλη με βασικό στόχο να επιστρέψουν στην ένοπλη δράση και να δείξουν ότι παραμένουν ενεργές και δυνατές ακόμα και αν τα ηγετικά τους στελέχη είναι στη φυλακή .." μας λέει στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Ο φρουρός του κτιρίου της τράπεζας στην οδό Σανταρόζα είδε καθαρά τους δυο τρομοκράτες πάνω σε μια μηχανή μικρού κυβισμού φορώντας κράνη, να σταματούν στην είσοδο και να αφήνουν το σακίδιο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Αμέσως μετά μέσω της Πανεπιστημίου εξαφανίστηκαν. Ο φρουρός ειδοποίησε την Άμεση Δράση ενώ ταυτόχρονα συνεργός των τρομοκρατών τηλεφωνούσε σε ιστοσελίδα και έδινε χρονικό περιθώριο 35 λεπτά για να εκραγεί ο μηχανισμός.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις τους αλλά τα υψηλόβαθμα στελέχη που έχουν ασχοληθεί με τις συλλήψεις τρομοκρατών λένε συχνά:

".....στην υπηρεσία μας υπάρχει ένα ολόκληρο άλμπουμ από φωτογραφίες τρομοκρατών που αφήνουν βόμβες. Όλοι ξέρουν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Στην έρευνα δεν μας βοήθησαν ποτέ οι κάμερες. Αυτό που θα μας βοηθούσε θα ήταν να διαπιστώσουμε από το οπτικό υλικό που καταλήγει η μηχανή. Αλλά τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή που, όπως γνωρίζουν όλοι δεν έχει κάμερες ασφαλείας ..."

 

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης εκρηκτικών

μηχανισμών περισυνέλλεξε τα υπολείμματα του μηχανισμού που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κάποια ελάσματα που βρέθηκαν παραπέμπουν σε μηχανικό χρονοδιακόπτη και όλα συγκλείνουν στο ότι η βόμβα ήταν πανομοιότυπη με αυτή που είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες στο υπουργείο εργασίας στην οδό Σταδίου πριν λίγους μήνες αλλά δεν είχε εκραγεί λόγο προβλήματος στη συνδεσμολογία.

Ολόκληρος ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε ένα δοχείο και όλο μαζί σε ένα σακίδιο πλάτης. Πάντως οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι είχε προηγηθεί πολύ καλή κατόπτευση του χώρου και ότι οι τρομοκράτες που πήραν μέρος στο επιχειρησιακό κομμάτι είχαν περάσει από το σημείο στη Σανταρόζα και είχαν παρατηρήσει το χώρο ενώ προκαλεί εντύπωση ότι γνώριζαν πως οι φρουροί της τράπεζας την ώρα εκείνη ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και άρα ίσως η προσοχή τους να μην ήταν τόσο τεταμένη.

Όσο δεν υπάρχει προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης του χτυπήματος, στην αντιτρομοκρατική κάνουν εκτιμήσεις για το ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποκλείουν να πρόκειται για χτύπημα των "πυρήνων" που είχαν δείξει και με τη βόμβα στην εισαγγελέα Τσατάνη ότι κάνουν και χτυπήματα με μηχανισμούς, στην αντιτρομοκρατική περισσότερο πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν ή με ασύλληπτα μέλη του "΅Επαναστατικού Αγώνα " ή με την οργάνωση "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών " που είχε χτυπήσει και τα γραφεία του ΣΕΒ πριν δυο χρόνια. Οι δυο οργανώσεις άλλωστε, για τις Αρχές, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και δεν απέκλειαν ποτέ να ήταν ο Νίκος Μαζιώτης ο συνδετικός κρίκος.

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις