Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Αίγιο για την Παναγία Τρυπητή σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Στη Δίβρη αύριο

Στο Αίγιο για την Παναγία Τρυπητή σήμερα...

Γιορτάζει η πολιούχος της πόλης του Αιγίου σημερα

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, το Αίγιο τιμά σήμερα την Πολιούχο του Παναγία Τρυπητή.Το Ιστορικό Προσκύνημα «Ζωοδόχος Πηγή» γνωστό σαν «Παναγία η Τρυπητή» του Αιγίου είναι από τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδος. Βρίσκεται στην παραλία Αιγίου, κτισμένο σε απόκρυμνο βράχο ύψους 30 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε Σπήλαιο (τρύπα).

Στις 8 το πρωί τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστατούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ο οικείος Μητροπολίτης κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ.

Την 10.45' π.μ, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος Της Θεοτόκου, ξεκινώντας από το Ιερό Προσκύνημα και ακολουθώντας την καθιερωμένη διαδρομή (Μιχαλακοπούλου, Κλ.Οικονόμου, Ερμού, Ασημάκη Φωτήλα, Πλατεία Αγίας Λαύρας).

Τιμές θα αποδώσουν Τμήμα Στρατού και των τριών όπλων, καθώς και της ΕΛ. ΑΣ. Την πομπή θα πλαισιώσουν πλήθος Φιλαρμονικών, σχολικά και προσκοπικά τμήματα.

Μετά το πέρας της τελετής στην πλατεία Αγίας Λαύρας, η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα θα επιστρέψει με στρατιωτικό όχημα και με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, πίσω στο Ιερό Προσκύνημα. Θα ακολουθήσει δεξίωση για τους επίσημους προσκεκλημένους, στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό.

Στη Δίβρη αύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το Σάββατο το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Δίβρη όπου και θα εγκαινιάσει το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης.

Πρόκειται για το «αρχοντικό Πετραλιά», το οποίο παραχωρήθηκε από την πρώην Υπουργό Φάνη-Πάλη Πετραλιά και την αδελφή της Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά, στο Δήμο. Το Αρχοντικό, φιλοξενεί αντιπροσωπευτικό δείγμα από την εξαιρετική συλλογή Ολυμπιακών αναθημάτων του Επαμεινώνδα Πετραλιά, μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και Πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και παράλληλα μυεί τον επισκέπτη στην εξέχουσα ιστορική πορεία της Δίβρης, κυρίως μέσα από κειμήλια της οικογένειας Πετραλιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις