Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατροί του Νοσοκομείου Ζακύνθου διαψεύδουν την ΠΟΕΔΗΝ: Δεν κινδύνεψε η ζωη μητέρας και νεογνού! Αναστάτωση στο νησί

Γιατροί του Νοσοκομείου Ζακύνθου διαψεύδ...

Τι λέει ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής

Ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού Γιάννης Τουρίκης αναφερόμενος στις καταγγελίες της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία τονίζει ότι «εάν θέλει η ΠΟΕΔΗΝ να κάνει αντιπολίτευση είναι δικό της θέμα». «Μετεγχειρητικά η πορεία ήταν ομαλή και οι εξετάσεις ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων και η γυναίκα στο τέταρτο 24ωρο πήρε εξιτήριο.

Όσον αφορά το νεογέννητο είχε μια πολύ μικρή αύξηση της εξέτασης CRP, αλλά ήταν πάρα πολύ μικρή και ήταν προβληματισμός από τους παιδιάτρους , εάν θα το στείλουν ή όχι. Επειδή όμως ζούμε μια ένταση με το νοσοκομείο, καταλαβαίνετε για προληπτικούς καθαρά λόγους το έστειλαν στην Πάτρα. Ο κίνδυνος για το μωρό και για την γυναίκα ήταν ελάχιστος» εξήγησε ο διευθυντής της Μαιευτικής και ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ζακύνθου απαντώντας στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίες έκαναν λόγο ότι έπειτα από καισαρική τομή που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα Μαίευσης, η οποία τέθηκε ξανά σε λειτουργία την περασμένη εβδομάδα, τόσο το βρέφος, όσο  και η μητέρα παρουσίασαν επιπλοκές στην υγεία τους.

Κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δηλώσεις της διοίκησης και των ιατρών του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν ισχύει, κι αυτό, διότι όταν το νεογέννητο διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για προληπτικούς λόγους, οι εξετάσεις, που του έκαναν, βγήκαν αρνητικές. «Εάν θέλει η ΠΟΕΔΗΝ να κάνει αντιπολίτευση στο Υπουργείο και το ΣΥΡΙΖΑ είναι δικό της θέμα, δεν μπορεί όμως να παίζει με την ασφάλεια, τους Ζακυνθινούς και με το πρόβλημα του νοσοκομείου» υπογράμμισε ο κ. Τουρίκης.

Στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι η γυναίκα «εμφάνισε μετεγχειρητικές επιπλοκές» οι οποίες «προήλθαν, είτε από εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό, είτε από νοσοκομειακά μικρόβια», ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου τόνισε ότι «δεν υπήρξε προβληματισμός για τα εργαστηριακά  αποτελέσματά της, γιατι ήταν μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια».

Αυτή ήταν η πρώτη καισαρική, που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, μετά  το πολύμηνο κλείσιμο των χειρουργείων ύστερα από τον θάνατο μιας 41χρονης , η οποία παρουσίασε μετεγχειρητικές επιπλοκές και κατέληξε μερικές ημέρες αργότερα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου φοβάται ότι η αναστάτωση, που προκλήθηκε από την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ , ίσως αποτρέψει κάποιους ασθενείς να χειρουργηθούν εκεί. «Ο κόσμος είναι πολύ διστακτικός κι εκεί, που ξεκινούσαμε να κάνουμε κάτι , φτάσαμε στο σημείο μηδέν πάλι… Το νοσοκομείο διαθέτει όλες τις δικλείδες ασφαλείας , διαθέτει τα αέρια τα κεντρικά, διαθέτει φιάλες , διαθέτει τα πάντα. Δεν υπάρχει θέμα» ξεκαθάρισε ο κ. Τουρίκης μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7".

Αυτό, που καταγγέλλεται από την ιατρική υπηρεσία του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι ότι η ΠΟΕΔΗΝ προτού εκδώσει την ανακοίνωση, δεν προχώρησε σε διασταύρωση της συγκεκριμένης πληροφορίας. «Όφειλε να διασταυρώσει την πληροφορία , κι όχι να βγάλει μια εξέταση, η οποία είναι στα φυσιολογικά μετεγχειρητικά πλαίσια , την οποία κάποιος την υφάρπαξε από την μαιευτική κλινική, πράγμα για το οποίο θα γίνει και ΕΔΕ. Θα έπρεπε να πάρουν τον διευθυντή της κλινικής και να διασταυρώσει εάν είναι όντως έτσι ή όχι. Δεν μπορεί να βγάζει ανακοινώσεις στο πανελλήνιο, απαξιώνοντας ένα καινούργιο νοσοκομείο υπερσύγχρονο. Λυπάμαι για την ΠΟΕΔΗΝ» υπογράμμισε ο κ. Τουρίκης.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την οργή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας  Παύλου Πολάκη, ο οποίος μέσα από ανάρτησή του, κατηγόρησε την ΠΟΕΔΗΝ για πρακτικές «παρακράτους» και διάδοσης  «ψευδών ειδήσεων», καταγγέλλοντας ως ψεύδη όλα όσα υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως και η καλή θέληση έχει τα όριά της. Μάλιστα ακόμη και ο ίδιος ο πατέρας του μωρού διέψευσε τις καταγγελίες δηλώνοντας σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ότι και το παιδί και η μητέρα είναι μια χαρά ,ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ, εξέδωσε και η διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου, Δέσποινα Τσαρίδου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά τους διαψεύδει. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής, η μετεγχειρητική πορεία της γυναίκας ήταν ομαλή και οι μετεγχειρητικές εξετάσεις ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων», ενώ όσον αφορά την κατάσταση του παιδιού, αναφέρεται πως «το νεογέννητο παιδί στο οποίο σημειώθηκε την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα μικρή αύξηση της CRP - κάτι που δεν είναι σπάνιο - διεκομίσθη την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα για καθαρά προληπτικούς λόγους, κατόπιν εντολής του διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής (παρότι παρουσίαζε σταθερή και σημαντική βελτίωση της εξέτασης) σε νεογνικό τμήμα νοσοκομείου των Πατρών για παρακολούθηση, με άριστη κλινική εικόνα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις