Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρέβεζα: Της... κακομοίρας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πρέβεζα: Της... κακομοίρας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τεταμένο το κλίμα

Ένταση επικράτησε κατα την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας. Αφορμή για το τεταμένο κλίμα στάθηκε ο ορισμός των μελών στα νέα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑΠ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στον τρόπο με τον οποίο το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η πλειοψηφία των παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης πλην της ΑΣΥΠ του κ. Παππά ερμήνευσαν τον νόμο που καθορίζει την διαδικασία ορισμού των μελών των Δ.Σ.

Από την πλευρά της η συμπολίτευση, δηλαδή η παράταξη του κ. Μπαϊλη όρισε τα δικά της μέλη.

Το... "πάρτι" ξεκίνησε όταν η μείζονα αντιπολίτευση κλήθηκε να ορίσει δικούς της αντιπροσώπους για το Συμβούλιο στη ΔΕΥΑΠ. Τότε πήρε το λόγο ο κ. Κλάπας ο οποίος ζήτησε, όπως ορίζει ο ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, να γίνει μυστική ψηφοφορία για τα μέλη της αντιπολίτευσης, εφόσον είναι περισσότεροι από ένας, κάνοντας λόγο ταυτόχρονα για παρασκηνιακές διαδικασίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, που ήθελαν την συμπολίτευση να έχει παρεισφρήσει στην αντιπολίτευση, ώστε εκείνη να ορίσει μέλη τα οποία είναι αρεστά στην παράταξη του κ. Μπαϊλη, υποννοόντας φυσικά την παράταξη του Τάκη Παππά.

"Συνέβησαν πράγματα που εγώ όσα χρόνια ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση, τα θεωρώ πρωτοφανή. Στους περισσότερους είναι γνωστό το τι επιχειρείται…Δεν κάνετε εξήγηση του νόμου κε Δήμαρχε. Κάνετε εξωτερίκευση των συμφωνιών που έχουν γίνει. Φανερά και ξάστερα. Πρέπει να πάμε στο άρθρο 240. Η μειοψηφία από μόνη της ορίζει ποιον θα ορίσει. Είναι πρωτοφανές σε εκλογική διαδικασία να προτρέπετε τη μειοψηφία να τα… πει μεταξύ της. Οι τοποθετήσεις είναι πολιτικές. Η εγκύκλιος είναι σαφής. Θα κάνουμε διαδικασίες μεταξύ μας για να ορίσουμε τον έναν. Αφορά εμάς και όχι την πλειοψηφία".

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις