Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η EBU προσπαθεί να βρει λύση για τη Ρωσίδα εκπρόσωπο της φετινής Eurovision - Θα τραγουδήσει μέσω δορυφορικής σύνδεσης

Η EBU προσπαθεί να βρει λύση για τη Ρωσί...

Το ίδιο θα συμβεί και αν περάσει στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 13/5/2017

Διπλωματικό επεισόδιο έχει δημιουργηθεί ενάμιση περίπου μήνα πριν τη διοργάνωση της φετινής Γιουροβίζιον μετά την απόφαση της Ουκρανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την συμμετοχή της εκπροσώπου της Ρωσίας Γιούλια Σαμοϊλοβα/Julia Samoylova στον διαγωνισμό τραγουδιού ης Eurovision, γεγονός που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις τόσο στους φαν όσο και στον φορέα που διοργανώνει τον διαγωνισμό, την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει με την δυναμική αγγλόφωνη μπαλάντα «Flame Is Burning» με ερμηνεύτρια την 28χρονη Julia Samoylova, η οποία σημειωτέον ότι είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

«Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας που φιλοξενεί τον διαγωνισμό, αλλά εκφράζουμε την βαθύτατη απογοήτευση μας για την απόφαση και θεωρούμε ότι έρχεται σε αντίθεση και με το πνεύμα και με την θεμελιώδη για τις αξίες μας έννοια συμμετοχής όλων χωρίς εξαίρεση», τονίζει στην ανακοίνωση της, η EBU. Ωστόσο σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη, κι όπως αναφέρει το metro.co.uk, η European Broadcasting Union (EBU) εξέδωσε νεότερη ανακοίνωση που αναφέρει ότι μπορεί η Ρωσίδα Julia Samoylova να εμφανιστεί και να διαγωνιστεί live στην φετινή Γιουροβίζιον μέσω δορυφορικής σύνδεσης από τη Ρωσία.

Η Ρωσία διαγωνίζεται στον 2ο ημιτελικό την Πέμπτη 11 Μαίου 2017 ενώ αν προκριθεί θα μπορεί το τραγούδι και η ερμηνεύτρια της Ρωσίας να εμφανιστούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου με τον ίδιο τρόπο και λύση και το Σάββατο 13 Μαίου 2017. Αν πράγματι συμβεί αυτό, θα είναι η 1η φορά στα 60 και πλέον χρόνια ιστορίας της Eurovision, ενός διαγωνισμού που πρωτοέγινε το 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

Αναφορικά με την "παρεξήγηση" και το πρόβλημα, προκλήθηκε όταν η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας αποφάσισε να απαγορεύσει για 3 χρόνια την είσοδο στη χώρα της εκπροσώπου της Ρωσίας στον διαγωνισμό, επειδή είχε επισκεφθεί για συναυλία προ μηνών την επίμαχη περιοχή της Κριμαίας.

Ο 62ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιείται στον Κίεβο τον Μάιο με τη συμμετοχή 43 χωρών, ανάμεσα τους η Ελλάδα με την Demy και η Κύπρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight