Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρουσιάστηκε στην Πάτρα το βιβλίο του Διονυσίου Κουγιανού για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά

Παρουσιάστηκε στην Πάτρα το βιβλίο του Δ...

Μίλησαν ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τον Ουρανοθρόνιστο Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας, τον Μακαριστό Γεράσιμο Φωκά, η οποία έλαβε χώρα σε μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Patras Palace  την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 το βράδυ.

Ως  γνωστόν, ο Μακαριστός Μητροπολίτης  ψηφίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σχεδόν Παμψηφεί στις 26 Μαίου 2015 ως άξιος νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας και χειροτονήθηκε  στις 31 Μαίου ημέρα της Πεντηκοστής.

Δυστυχώς για την Κεφαλονιά και όχι μόνο ενώ ήταν να ενθρονισθεί στις 2 Ιουλίου του 2015 δεν πρόλαβε, καθώς εκοιμήθη αιφνίδια στις 22 Ιουνίου και οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα για να αναγγείλουν ότι ο πατήρ Γεράσιμος Φωκάς εκοιμήθη.

Η εκδήλωση έγινε για να τιμηθεί η μνήμη του Μακαριστού Γεράσιμου Φωκά με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Διονυσίου Κουγιανού.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος των Εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Αγιος Γεράσιμος» και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Από νωρίς πλήθος κόσμου κατέκλυσε κυριολεκτικά την αίθουσα και ασφαλώς οι περισσότεροι ήσαν Κεφαλλονίτες για να επαληθευθεί και ο υπότιτλος του βιβλίου «Με την Φωνή των Κεφαλλήνων» και πράγματι όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, δεν μπορούσε να κρύψει κανείς τόσο τον ενθουσιασμό του όσο και την συγκίνησή του φέρνοντας στο νου του τον Μακαριστό Γεράσιμο Φωκά ή ακούγοντας τους ομιλητές και μαθαίνοντας την Χριστιανική του δράση και την διακονία του στην Μητρόπολη Κεφαλονιάς.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος σε ένα εμπνευσμένο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα  και την αξία της ενθρονίσεως του Γεράσιμου Φωκά στον Ουρανό.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος μίλησε για τις αρετές και το εν γένει ήθος του Μακαριστού Γεράσιμου Φωκά.

Ο Φιλόλογος Φώτης Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στην δομή του Βιβλίου-Λευκώματος του Διονυσίου Κουγιανού, το οποίο περιέχει πρωτογενές υλικό για την εκπόνηση εν καιρώ της βιογραφίας του.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του Ακαδημαικού και καθηγητή στο Cambridce  αδελφού  του Μακαριστού Γεράσιμου Φωκά, Αθανασίου Φωκά, ο οποίος με την παρουσία του τίμησε όχι μόνο την εκδήλωση αλλά και την πόλη της Πάτρας.

Ο Αθανάσιος Φωκάς αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του αδελφού του και στην μεγάλη αφοσίωσή του στην Βίωση της μεγάλης αρετής της Αγάπης.

Περιστατικά για το Ορθόδοξο ήθος του Μακαριστού Γερασίμου Φωκά ανέφερε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος.

Στο τέλος μίλησε ο ίδιος συγγραφέας Διονύσιος Κουγιανός.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την εξαιρετική απαγγελία της Σοφίας Παπαδοπούλου Βασιλοπούλου, ποιήματος του καθηγητή Αγγειακών Παθήσεων Παναγιώτη Δημακάκου που έγραψε για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά.

Η  όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε από δυο εξαιρετικές χορωδίες της Πάτρας. Στην αρχή έψαλλε ύμνους ο Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπό την Διεύθυνση του Γιάννη Κόττορου ενώ το πρόγραμμα έκλεισε η τετράφωνη ανδρική χορωδία του Ιερού Ναού Παντανάσσης, Γεώργιος Τριάντης υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Χαλκιόπουλου.

Και οι δύο χορωδίες καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο.

Η  εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προιστάμενος του ναού του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, η πρώην βουλευτής Μαρία Κυριακοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, κ.α.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου..

Η φωτ. είναι του Χρήστου Σταματόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις