Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Απειλεί» την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας ένα υπόστεγο! Θα κριθεί διατηρητέο ή θα γκρεμιστεί;

«Απειλεί» την ανάπλαση του θαλασσίου μετ...
Βγενόπουλος Φάνης

Πιέζουν από τον Δήμο για συνάντηση με τον Υπ. Οικονομικών για τη οριστική σύμβαση παραχώρησης

Το υπόστεγο εμπορευμάτων στη λιμενική ζώνη, στο ύψος της Πατρέως, απειλεί να τινάξει στο αέρα τα σχέδια ανάπλασης του θαλασσίου μετώπου. Το κτίριο έχει κριθεί κατεδαφιστέο, ωστόσο η υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων, παρέπεμψε το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί αν είναι διατηρητέο ή όχι.

Τόσο ο Δήμος Πατρέων, όσο και ο Οργανισμός Λιμένος συμφωνούν ότι το κτίριο θα πρέπει να κατεδαφιστεί στο πλαίσιο των γενικότερων παρεμβάσεων που θα γίνουν με την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο.

Η Εφορία Νεώτερων Μνημείων εκτιμά ότι το υπόστεγο αποτελεί πρότυπο κτίριο από άποψη στατικής, ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr, η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είναι αρνητική στο αίτημα της Εφορίας να κριθεί διατηρητέο το κτίριο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη και εκεί δεν αποκλείεται να εξεταστεί το θέμα.

Να σημειωθεί ότι, αν και πλέον το κτίριο ανήκει στο Δήμο Πατρέων, ο ΟΛΠΑ έχει εξασφαλίσει σχετικό κονδύλι για την κατεδάφιση του κτιρίου, η οποία θα ξεκινήσει μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Για το έργο της κατεδάφισης του υπόστεγου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός και από τον ΟΛΠΑ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το κτίριο θα έχει κατεδαφιστεί.

Πιέζουν από τον Δήμο για συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών

Την ίδια ώρα από τη δημοτική Αρχή της Πάτρας συνεχίζουν τις πιέσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών  για να υπάρξει συνάντηση,  για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της τροποποίησης των ορίων της λιμενικής ζώνης.

Στελέχη της δημοτικής Αρχής που μίλησαν στο thebest.gr, τονίζουν πως «όσο πιο γρήγορα μας καλέσουν τόσο καλύτερα», δηλώνοντας πως ο Δήμος είναι έτοιμος να διεκδικήσει τις χρηματοδοτήσεις που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του θαλασσίου μετώπου.

Εξάλλου, αυτό ήταν και το μήνυμα του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη κατά την τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, ο οποίος είχε πει πως: «Με την πίστη ότι ο χώρος που βρισκόμαστε τώρα, η παραλιακή ζώνη θα είναι του πατραϊκού λαού και θα έχει ξεκινήσει η ανάπλαση».

Αν και ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο θαλάσσιο μέτωπο, από τη δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζουν  ότι αυτές θα κινούνται στη διασύνδεση της έκτασης με τον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις