Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινή μαθηματικός η Ηγουμένη της Ι.Μ. Βαρνάκοβας που καταστράφηκε από τη χθεσινή πυρκαγιά

Πατρινή μαθηματικός η Ηγουμένη της Ι.Μ. ...

Η Μητρόπολη Πατρών συμπαραστέκεται στην κατεστραμμένη από τη φωτιά Μονή Βαρνάκοβας

Συμπαράσταση από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στην καταστραφείσα από πυρκαιά Μονή Βαρνάκοβας Φωκίδος.

Την συμπαράσταση του ιδίου του Μητροπολίτου, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του Πατραικού Λαού, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και στην Μοναστική Αδελφότητα της καταστραφείσης από πυρκαιά Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας και τους διαβεβαίωσε, ότι η Εκκλησία των Πατρών θα σταθή στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, προκειμένου να αποκτασταθή η Ιερά Μονή.

Σημειωτέον ότι, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Θεοδοσία, κατάγεται από την Πάτρα, υπηρέτησε ως Καθηγήτρια Μαθηματικός προ της μοναχικής της κουράς σε σχολεία της πόλεως των Πατρών και η οικογένεια της έχει πνευματικές καταβολές από τον αείμνηστο π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο. Η Ιερά Μονή διατηρεί στενούς δεσμούς με την πόλη των Πατρών.

 

Τα περί της βοηθείας εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής θα συντονίση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος σε επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο.

 

Καταστράφηκε αρχείο 1000 ετών στην Ι.Μ. Βαρνάκοβας-Συγκλονιστικές εικόνες με τις μοναχές να σώζουν κειμήλια-ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις