Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Άννα Μερτή: Πώς κατάφερε να φτιάξει τα πιο ξεχωριστά σαπούνια με έδρα το Αίγιο - Τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη θεραπευτική σύστασή τους

Άννα Μερτή: Πώς κατάφερε να φτιάξει τα π...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα σαπούνια Eleamed ξεχωρίζουν επίσης για την ξύλινη θήκη τους

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την επιστημονική ανάλυση που διεξήγαγε στα σαπούνια Eleamed, το Πανεπιστήμιο Αθηνών.  H εταιρεία, που έχει σαν βάση το Αίγιο και ιδρύθηκε από μία ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει το πάθος τους για τη φύση και τις θεραπευτικές της δυνάμεις, καταφέρνει να πρωτοπορεί μέσα από την δημιουργία ενός προϊόντος που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο καλλυντικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Άφησε τα οικονομικά για να δημιουργήσει με νερό από τον Κράθη και ελαιόλαδο από το Αίγιο τα χειροποίητα, βιολογικά σαπούνια ELEAMED

Αυτό έδειξε και η επιστημονική ανάλυση που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Το Τμήμα Φαρμακευτικής, και πιο συγκεκριμένα ο Τομέας Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων προχώρησε σε ανάλυση του σαπουνιού της εταιρείας και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν περίτρανα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αλλά και την ευεργετική του δράση.

Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές προχώρησαν στην «ανάλυση μεθυλεστέρων λιπαρών οξέων σαπουνιού με τη χρήση αέρια χρωματογραφίας συζευγμένης με φασματόμετρο μάζας (GC-MS)»

Η Άννα Μερτή, συν-ιδρύτρια της εταιρείας, μίλησε στο thebest.gr και εξήγησε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις αναλύσεις του Πανεπιστημίου οι πρώτες ιδιότητες των πρώτων υλών για την δημιουργία του σαπουνιού διατηρούνται στο τελικό προϊόν. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας.

Με απλά λόγια η εταιρεία κατάφερε αυτό που για πολλούς φαντάζει... "ακατόρθωτο". Στην περίπτωση των συγκεκριμένων σαπουνιών της εταιρείας «διατηρούνται οι ωφέλιμες ιδιότητες των συστατικών του σαπουνιού. Αυτό σημαίνει ότι τα σαπούνια, εκτός από καλλυντική δράση, έχουν και φαρμακευτικές ιδιότητες, ικανές να καταπολεμήσουν δερματοπάθειες.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη παρασκευή των σαπουνιών σε συνθήκες περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο βέβαια σημαίνει για τον παραγωγό περισσότερη «ταλαιπωρία» αλλά κυρίως ρίσκο.

Στην αρχή δεν γνώριζα. Πρώτα με βοήθησε η άγνοιά μου που δεν μου δημιούργησε απαγορευτικά. Στην συνέχεια με βοήθησε η επιστήμη» αναφέρει η Άννα Μέρτη.

Ακόμα και το ελαιόλαδο το οποίο αποτελεί την βασικότερη πρώτη ύλη του προϊόντος είναι βιολογικό και έξτρα παρθένο. Και αυτό το στοιχείο είναι μια επιτυχία για την ELEAMED καθώς ελάχιστοι παραγωγοί μπορούν να το έχουν και να το χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη». αναφέρει η Άννα Μέρτη.

 

 

 

Η ανάλυση από το Τμήμα της Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life