Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άνοιξε η ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου, στο Αίγιο- Επί ποδός οι αγρότες και σε Ηλεία,Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθο-ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Άνοιξε η ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου, στο Αίγιο-...

Αγροτικές κινητοποιήσεις

Άνοικτός είναι πλέον ο δρόμος στη ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου. Αγρότες τον απέκλεισαν από τις 12 έως τις 2 .Νωρίτερα παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στη ΝΕΟ Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρέταξαν αγρότες της Ηλείας στην περιοχή Λατίθι.

Ξεκίνησαν από σήμερα οι κινητοποιήσεις στο Αγρίνιο και στη Βόνιτσα, με τους αγρότες της Αιτ/νίας να ετοιμάζονται με πιο δυναμικό τρόπο και να στήνουν με τα τρακτέρ τους μπλόκα σε χωριά και στις εθνικές οδούς, τις επόμενες μέρες.
Η Παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Βόνιτσας,αναφέρει το agriniosite.grΣτη συγκέντρωση του Αγρινίου μίλησε ο Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης ο οποίος τόνισε ότι  ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και στους νόμους που μας ξεκληρίζουν»,.Τον αγώνα των αγροτών, όπως ανέφερε ο κ.Κοτοπούλης, στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το παράρτημα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος.

Από την περιοχή της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου, άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες του νησιού, οι οποίοι με ζεστές τις μηχανές των οχημάτων τους, περιμένουν τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών ώστε να κλιμακώσουν τις δράσεις τους.

Σήμερα, λίγο μετά τις δέκα το πρωί τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο κόμβο της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου. Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μίλησε ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Ζακύνθου, Τιμόθεος Φαραός, ο οποίος επεσήμανε ότι «μετά από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίσαμε μια πρώτη συγκέντρωση ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να κλιμακωθεί και με μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου».

«Για τους αγρότες, τους φτωχούς ανθρώπους το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί ακόμα πιο πολύ αυτή η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται, από την κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο κ. Φαραός, ο οποίος τέλος δήλωσε ότι «σήμερα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, ο κόσμος πρέπει να παλέψει για τα δικαιώματά του, να παλέψει για την ασφάλιση και για να έχει καλή τιμή πώλησης το αγροτικό προϊόν για να μπορέσει να επιβιώσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις