Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η συγκινητική ιστορία της Λίζας, μιας γριούλας σκυλίτσας που βρέθηκε χτυπημένη από αυτοκίνητο

Πάτρα: Η συγκινητική ιστορία της Λίζας, ...

Μέσα από τα λόγια της Πατρινής φιλόζωης Άντας Δημοπούλου

Την συγκινητική ιστορία μιας γριούλας σκυλίτσας που βρέθηκε χτυπημένη από αυτοκίνητο στην Πάτρα, περιγράφει με τα δικά της λόγια η Άντα Δημοπούλου, φιλόζωη, αλλά και την ενόχλησή της για τον Δήμο της Πάτρας που θα έπρεπε βάσει του νόμου να αναλαμβάνει τέτοια περιστατικά. Διαβάστε το:

"Babushka (Είναι η Λίζα τελικά, αδέσποτη αλλά στην έγνοια και την καρδιά κάποιων κι έχει τη δική της 17χρονη περίπου ιστορία):
Μια γριούλα σκυλίτσα χτυπημένη από αυτοκίνητο, πεσμένη στο έδαφος βογκούσε κι έδινε την εντύπωση ότι ψυχορραγεί όπως μας είπαν στην τηλεφωνική κλήση.
Ένα ακόμα περιστατικό που έφτασε στους εθελοντές σήμερα το βράδυ μέσω της Αστυνομίας.
Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κας Μπουρδάκου, όπου θα παραμείνει νοσηλευόμενη κι ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά.
Εντυπωσιακό ήταν το 2ο τηλεφώνημα από τον Αξιωματικό υπηρεσίας αφού είχε πλέον αντιμετωπιστεί το περιστατικό. Με ευαισθησία και ενδιαφέρον με ρώτησε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη σκυλίτσα, κι αφού το σημείωσε σαν συμβάν, στη συνέχεια πολύ προβληματισμένος εξέφρασε την ανησυχία του για το που θα πάμε και αυτό το σκυλί!!
Του απάντησα ότι ποτέ δεν ξέρουμε γιατί στα επείγοντα σκεφτόμαστε πρώτα πώς θα σωθεί μια ζωή και πώς θα αντιμετωπιστεί ο πόνος. Στο επόμενο μισό βήμα θα σκεφτούμε που θα το πάμε και επίσης πώς θα πληρώσουμε τα ιατρικά έξοδα. Οι εθελοντές ζουν καθημερινά μέσα σε περιβάλλον τρομοκρατίας γιατί καλούνται να αντιμετωπίσουν πλήθος συμβάντων, περιστατικά και καταστάσεις τεράστιου μεγέθους που έπρεπε να αντιμετωπίζονται κεντρικά από υπεύθυνους φορείς.
Από το επόμενο λεπτό, κι αφού έκλεισα το τηλέφωνο, δεν παύω να σκέφτομαι τόσο απαισιόδοξα και απαξιωτικά για έναν ολόκληρο Δήμο, το Δήμο Πατρέων που επανειλημμένα και μετά από τόσες ευγενικές οχλήσεις των Εθελοντών και του Συλλόγου Εθελοντών προχωράει χωρίς ντροπή, όντας ο μόνος υπεύθυνος βάσει νόμου για τη μέριμνα των αδέσποτων αυτών ψυχών.
Και δεν μπορώ να μην πω πως η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι, πώς ο «ηγέτης» αυτού του Δήμου είναι ένας άνθρωπος ξεχωριστός, έντιμος, δίκαιος και άξιος κατά γενική αποδοχή. Αυτά πιστεύαμε. Όμως η συμπεριφορά και σεβασμός προς τα Ζώα είναι έτσι κι αλλιώς ένδειξη πολιτισμού, κουλτούρας, ευαισθησίας και απαράβατος κανόνας Προόδου και Ανθρωπιάς.
Τι συμβαίνει επιτέλους;;;

Ευχαριστώ ιδιατέρως Ioanna Giannakopoulou και το φίλο Νίκο που ανταποκρίθηκαν με την πρώτη μου λέξη, παρότι βρίσκονταν μακριά".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις