Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Άνοιχτή η Πατρών Κορίνθου - Ομαλή η κίνηση στη Γέφυρα- Ποια είναι η κατάσταση στους δρόμους ΤΩΡΑ - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Δυτική Ελλάδα: Άνοιχτή η Πατρών Κορίνθου...

Προβλήματα από τον λευκό επισκέπτη

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το thebest.gr σε επικοινωνία με την Ολυμπία Οδό, την Τροχαία και άλλες εμπλεκόμμενες υπηρεσίες θα σας ενημερώνει διαρκώς για τις συνθήκες κατα μήκος της Πατρών Κορίνθου.

17.33 Καλές συνθήκες επικρατούν στη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικουπης σήμερα το απόγευμα. Με Η κίνηση έχει περιοριστεί   σε μία λωρίδα για λόγους ασφάλειας μόνο στον δυτικό κλάδο δηλαδή στην κατεύθυνση προς νότο: Αντίρριο – Ρίο.

15.35 Αυτή την ώρα 3-4 βαθμοί κατα μήκος της Ολυμπίας Οδού και από Πάτρα ως Ελευσίνα. Κανονικά η κίνηση και μάλιστα με αυξημένη ροή δεδομένης της επιστροφής σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Ολος ο μηχανισμός της Ολυμπίας Οδού - όπως μας ενημέρωσε η διεύθυνση λειτουργίας της οδού- βρίσκεται επί ποδός. Αλατιέρες αλατίζουν όπου χρειάζεται. Συνιστούν προσοχή και να έχουν διαθέσιμες αλυσίδες. Επίσης προτρέπουν τους οδηγούς να κάνουν κάνουν τις μετακινήσεις τους κατα προτίμηση με το φως της ημέρας και να αποφεύγουν τις νυχτερινές ώρες για κάθε ενδεχόμενο.

15.15: Κανένα πρόβλημα από Πάτρα ως και Διακοπτό (στις 15.15) σύμφωνα με την τροχαία αυτοκινητοδρόμων. Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και δεν υπάρχει κάποιο τροχαίο που να δυσχεραίνει την κίνηση.

14.55: Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο προς Σελλά και Αργυρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ολυμπία Οδός ενημερώνει για τα καιρικά φαινόμενα και την κατάσταση του δρόμου κατα μήκος της ΝΕΟ Πατρών Κορίνθου

09.27: Κλειστοί είναι οι επαρχιακοί δρόμοι:

ΑΙΓΙΟ - ΠΤΕΡΗ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

(111) ΧΙΟΝΑ - ΔΙΑΣΕΛΟ

Σε όλους τους δρόμους της ορεινής Αχαίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και πιο συγκεκριμένα στους δρόμους:

Αιγείρα - Αμπελόκηποι

Αιγείρα - Περιθώρι

Ακράτα - Ζαρούχλα

ΝΕΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Λόγω ανάπτυξης πάγου στον δρόμο, απαραίτητες κρίνονται οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην  νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου από το ύψος του Γομοστού μέχρι το Βουπράσιο. Επί τόπου επιχειρούν και αλατιέρες σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την περιφέρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χιονισμένη Πάτρα από ψηλά - ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ DRONE του thebest.gr

09.03: Στην Παλαιά Εθνική οδό επικράτησε μικρός συνωστισμός οχημάτων κάποιες στιγμές αλλά δεν έκλεισε ο δρόμος, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Δύσκολοι δρόμοι όπως 111, Πούντα Καλαβρύτων, Χαλανδρίτσα Καλάβρυτα και οι γύρω δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί παρά τη χιονόπτωση.

Τα οχήματα της περιφέρειας βρίσκονται σε όλα τα κομβικά σημεία. Πολύς παγετός επικράτησε τις νυχτερινές ώρες και ακόμη και αυτή την ώρα (09.00) οι αλατιέρες της περιφέρειας ρίχνουν αλάτι. Η διαφαινόμενη ηλιοφάνεια σήμερα και τις πρωινές ώρες φαίνεται οτι βοηθά στο γρήγορο λιώσιμο των παγωμένων σημείων στο οδόστρωμα.

Η Ηλεία δεν είχε μεγάλα προβλήματα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη.

Στην ορεινή Ναυπακτία ωστόσο σημειώθηκαν αρκετά προβλήματα σε διάφορα σημεία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μικροπροβλήματα και στο Αγρίνιο και σε μικρούς δρόμους.

Σε ότι αφορά τους απεγκλωβισμούς και την φιλοξενεία στην περιοχή μας, ανοιξαν 2 σχολεία σε Διακοπτό και Αίγιο, Επίσης Άνοιξαν και στα ΣΕΑ Αιγίου και Ακράτας. Σε οδηγούς και άλλους επιβαίνοντες στα οχήματα δόθηκε και τροφή από τον δήμο Αιγίου.

Πυροσβεστική και Αστυνομία ήταν επι ποδός από την πρώτη στιγμή και γι αυτό τους ευχαριστεί ιδιαίτερα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αν δεν είχε προκύψει το θέμα της Ολυμπίας Οδου καθώς είναι αποκλειστική της ευθύνη η λειτουργία κατα μήκος της στη ΝΕΟ δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα" δήλωσε πολύ προβληματισμένος ο κ. Αλεξόπουλος.

Εξάλλου χθες το βράδυ και για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομμένων υπηρεσιών ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος κάλεσε εκτάκτως συντονιστικό όργανο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

08.37: Από τις 02.10 είναι ανοικτό το ρεύμα προς Αθήνα και από τις 03.50 το ρεύμα προς Πάτρα.  Τα ΙΧ είχαν απομακρυνθει πολυ νωριτερα από το 165χλμ (μεταξυ των κομβων Ακρατας και Καλαβρυτων) και πλέον η επιχείρηση αφορούσε μόνο οχήματα βαρέος τυπου. Με απόφαση της Τροχαίας ισχύει απαγορευση κυκλοφορίας φορτηγών μέχρι νεωτέρας.

00.58 Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, παραμένει σε ισχύ η απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών. Συγκεκριμένα, με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στην Παλαιά Εθνική Οδό, για την ασφάλεια των οδηγών η Τροχαία αυτή την ώρα συνεχίζει αναστρέφει τα οχήματα στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα).

Το σύνολο σχεδόν των οχημάτων που βρέθηκαν ακινητοποιημένα νωρίτερα μεταξύ του Κόμβου Καλαβρύτων και του Κόμβου Ακράτας (περί του 165χλμ.) έχουν απομακρυνθεί, όμως στην άκρη του δρόμου υπάρχουν ακινητοποιημένα βαρέα οχήματα, τα οποία δυσκολεύουν την διαδικασία αποχιονισμού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν προς Πάτρα τις επόμενες ώρες και μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

23.33 Διακοπή κυκλοφορίας από τις 22.30 στους εξής δρόμους της Αχαϊας

 Ν.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου, 204,500η χ/θ (εκτροπή ρεύμα προς Αθήνα).

 Ν.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου, 159η χ/θ (εκτροπή ρεύμα προς Πάτρα).

 Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

 Ε.Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από το 8ο χλμ.

 Ε.Ο. Αιγίου - Πτέρης

: Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

• Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Πλάτανο, πρώην Δ.Δ. Πυλλήνης.

• Θέση Χάνι Φασουλά, της πρώην Δ.Δ. Αποδοτίας, προς Άνω Χώρα.

• Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, στην Περιμετρική Οδό

Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα, όπου γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου, καθώς και στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Λιδορικίου, από το 15ο χλμ. (κόμβος Ναυπάκτου -Ιτέας).

• Αποκλεισμένα είναι τα χωριά Λιβαδάκι και Καστανιά στην Δ.Δ Πυλήνης απο Τ.Κ Παλαιοπύργου προς Ελευθεριανή.

 Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Επ.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, διασταύρωση Νερομάνας.

Επίσης διεξάγεται με αλυσίδες η κυκλοφορία στους εξής δρόμους της Δυτικής Ελλάδας:

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

 Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.

 Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών).

 Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου).

 Ε.Ο. Καλαβρύτων – Διακόπτου (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).

 Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).

 Ε. Ο Ακράτας –Ζαρούχλας, μέχρι το 8ο χλμ.

 Δημ. Οδός Δεμέστιχας-Λεοντίου – Μοίραλι - Ρακίτας.

 Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης και συγκεκριμένα από το 8ο χλμ. και άνω.

 Π.Ε.Ο Κλειτορίας – Αρόανια, έως και Ψωφίδα (μέσω Αυχαίνα Πριόλιθου).

 Ε.Ο Κλειτορίας - Γκούρας (μέσω Λυκουρίας)

 Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων, από 7,7ο χλμ. .

 Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

 Ε.Ο. Αιγείρας – Αμπελοκήπων, από 3ο χλμ.

 Ε.Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου, από 3ο χλμ.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, από 28ο έως 52ο χλμ.(γέφυρα Επισκοπής).

 ΕΠ. Ο. Εμπέσου – Άρτας, από Χρυσοπηγή (25ο χλμ.), έως γέφυρα Κομποτίου (43ο χλμ.).

 ΕΠ. Ο. Εμπέσου - Περδικακίου - Αυλακιού από (12ο έως 38ο χλμ.)

 Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 Δ.Δ Δάφνης έως άνω Χώρα.

 Δημοτική ενότητα Πλατάνου.

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

 Ε.Ο. Ανδριτσαίνας-Επικούρειου Απόλλωνα.

 Δ.Δ. Ανδριτσαίνας - Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι -Φανάρι-Αμυγδαλιές-Μύρωνια του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστενών.

 Δ.Δ. Σκληρός-Νέδα - Άγιος Σώστης - Αμπελιώνα-Πέτρα του Δήμου Οιχαλίας.

 Ε.Ο. Τριπόλεως-Πατρών, από 73ο έως 83ο χλμ

.

22.32 Συνεχίζεται η επιχέιρηση απεγκλωβισμού των οδηγών στην Κορίνθου Πατρών από την Πυροσβεστική υπηρεσία στην οποία συμμετέχουν 60 άνδρες της υπηρεσίας. Ήδη πάντως άρχισε να υπάρχει έστω και μικρη ροή οχήματων στην Παλαιά εθνιική οδό στο ρεύμα προς Πάτρα.

21.38 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι στην Κορίνθου - Πατρών οδηγοί, δεν θέλουν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους, δηλώνοντας στους πυροσβέστες που προσπαθούν να τους βοηθήσουν πως θα παραμείνουν μέσα σε αυτά, μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

21.23 Η Ολυμπία οδός ανακοινωσε μόλις οτι: "Λόγω της συνεχιζόμενης πυκνής χιονόπτωσης εδώ και λίγη ώρα η Τροχαία αυτοκινητόδρομων πραγματοποιεί αναστροφή των οχημάτων στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα), καθώς περίπου στο 165χλμ. υπάρχει ευρεία επιχείρηση αποχιονισμού σε εξέλιξη (το τμήμα αυτό του αυτοκινητόδρομου είναι εντός κυκλοφοριακής ρύθμισης με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση).  Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν προς Πάτρα τις επόμενες ώρες και μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση."

20.57 Επιχείρηση της πυροσβεστικής σύμφωνα με πληροφορέις αυτή την ώρα στην Εθνικη Κορινθου Πατρών. Στο ύψος της Ακράτας μεταβαίνουν αυτή την ώρα για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες των οχημάτων που παραμένουν επί ώρες στην εθνική οδό εξαιτίας του χιονιου. Δεκαπέντε οχήματα της υπηρεσίας επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο και δίνουν προτεραιότητα σε παιδιά και γυναίκες. Άπαντες θα μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

20.05 Χιλιάδες άτομα (υπολογίζονται 2.500-3.000 από την Περιφέρεια) είναι αποκλεισμένα μέσα στα αυτοκίνητά τους στην Ν.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου από το ύψος του Αιγίου έως το ύψος της Αιγείρας. Συνεδριάζει το Συντονιστικό όργανο υπό με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδαος Απόστολου Κατσιφάρα κα του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ενώ η περιφέρεια έχει ζητήσει από την Ολυμπία Οδό να ενεργήσει άμεσα για το άνοιγμα του δρόμου,

Παράλληλα, εκχιονοστικά της Περιφέρειας επιχειρούν να καθαρίσουν την Παλαιά Εθνική Οδό.

Το πρόβλημα επιβαρύνεται καθώς πολλοί εκδρομείς κατεβαίνουν από τα Καλάβρυτα για να βγουν στην ΝΕΟ.

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια εξατάζονται τρόποι παροχής βοήθειας στους εγκλωβισμένους πολίτες, καθώς το ψύχος είναι δριμύ.

 

20.03 Διακοπή κυκλοφορίας από τις 6.30 το απόγευμα στους εξής δρόμους της Αχαϊας: • Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, 172η χ/θ (ρεύμα προς Πάτρα - Αίγιο).

• Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, 175η χ/θ (ρεύμα προς Αθήνα - Αίγιο).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Πλάτανο, πρώην Δ.Δ. Πυλλήνης.

 Θέση Χάνι Φασουλά, της πρώην Δ.Δ. Αποδοτίας, προς Άνω Χώρα.

 Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, στην Περιμετρική Οδό

Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα, όπου γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου, καθώς και στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Λιδορικίου, από το 15ο χλμ. (κόμβος Ναυπάκτου -Ιτέας).

 Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Επ.Ο. Καλλιθέας-Προυσσού διασταύρωση Νερομάνας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

 Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.

 Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών).

 Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου).

 Ε.Ο. Καλαβρύτων – Διακόπτου (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).

 Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).

 Ε. Ο Ακράτας –Ζαρούχλας, από 12ο χλμ.

 Δημ. Οδός Δεμέστιχας-Λεοντίου – Μοίραλι - Ρακίτας.

 Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης και συγκεκριμένα από το 8ο χλμ. και άνω.

 Π.Ε.Ο Κλειτορίας – Αρόανια, έως και Ψωφίδα (μέσω Αυχαίνα Πριόλιθου).

 Ε.Ο Κλειτορίας - Γκούρας (μέσω Λυκουρίας)

 Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων, από 7,7ο χλμ. .

 Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, από 28ο έως 52ο χλμ.(γέφυρα Επισκοπής).

 ΕΠ. Ο. Εμπέσου – Άρτας, από Χρυσοπηγή (25ο χλμ.), έως γέφυρα Κομποτίου (43ο χλμ.).

 ΕΠ. Ο. Εμπέσου - Περδικακίου - Αυλακιού από (12ο έως 38ο χλμ.)

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

 Ε.Ο. Ανδριτσαίνας-Επικούρειου Απόλλωνα.

 Δ.Δ. Ανδριτσαίνας - Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι -Φανάρι-Αμυγδαλιές-Μύρωνια του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστενών.

 Δ.Δ. Σκληρός-Νέδα - Άγιος Σώστης - Αμπελιώνα-Πέτρα του Δήμου Οιχαλίας.

 Ε.Ο. Τριπόλεως-Πατρών, από 73ο έως 83ο χλμ.

19.39 μμ Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Ολυμπία Οδό: Αυτή την ώρα η κίνηση στην Κορίνθου-Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ Κόμβου Καλαβρύτων και Κόμβου Αιγίου διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία.  Τα συνεργεία της Ολυμπίας Οδού από χθες το βράδυ επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις ρίχνοντας αλάτι. Νωρίτερα μέσα στη μέρα είχαμε δύο συμβάντα με δίπλωμα νταλίκας και αρκετά μικρότερα συμβάντα τα οποία αντιμετωπίστηκαν.

Ενόψει της νύχτας και της υψηλής πιθανότητας παγετού λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ώρες και σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

19.00 Επιστρέφουν στην Πάτρα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Πάτρα- Αθήνα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των προβλημάτων στην εθνική στο ύψος του Αιγίου και του Διακοπτού.

18.15 Εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό. Όπως ανέφερε αναγνώστης του thebest που βρίσκεται αυτή την ώρα στο σημείο, το τελευταίο μισάωρο η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα πυκνή στην εθνική οδό και δεν έχει περάσει κανένα εκχιονιστικό μηχάνημα. Όπως μάλιστα ανέφερε αν συνεχιστεί να πέφτει για ώρα τόσο πυκνό χιόνι η κατάσταση θα χειροτερέψει και τα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να μετακινηθούν κατ’ ελάχιστο!

17.50 Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα και την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών από το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικό πρόβλημα εντοπίστηκε από τις 2 το μεσημέρι και μετά στο 175 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής στο ύψος των βενζινάδικων του Αιγίου, όπου πολλά οχήματα δεν μπορούν να ανέβουν λόγω του παγετού και του χιονιού την ανηφόρα πριν το νοσοκομείο.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται και στον Ελαιώνα Διακοπτού στο ύψος των νέων διοδίων αλλά και στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών σε σημεία της Αιγιάλειας.

 

*πηγή ΒΙΝΤΕΟ Forecast Weather Channel

Από τον Δήμο Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι αυτή την ώρα είναι ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι του Δήμου, σε όλες τις κοινότητες, όπου νωρίτερα είχαν παρουσιαστεί προβλήματα από τη χιονόπτωση.

Το μηχάνημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που είναι σε επιφυλακή, θα ρίξει εκ νέου αλάτι αύριο το πρωί στους δρόμους των ορεινών κοινοτήτων, που είχαν και νωρίτερα πρόβλημα, ωστόσο ο Δήμος συνεχίζει να εφιστά την προσοχή των οδηγών, στα σημεία που δημιουργείται παγετός, ιδιαίτερα τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει μάχη προκειμένου να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους από την έντονη χιονόπτωση και τον πάγο, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο σε κάθε σημείο και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Δεδομένου ότι το φαινόμενο σε τέτοια έκταση είχε χρόνια να παρουσιαστεί στην Περιφέρειά μας και όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές προγνώσεις αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, καλό θα είναι οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Κλειστή παρέμενε για λίγο το μεσημέρι η Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης εξαιτίας του παγετού.

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση από ΕΜΑΚ, πυροσβεστική και αστυνομία ενός ηλικιωμένου στη Ναύπακτο που είχε εξαφανιστεί από χθες το βράδυ.

Για την ώρα διεκόπη λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία στη Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων στην Αχαϊα αλλά και στους εξής δρόμους της Αιτωλοακαρνανίας:

Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Πλάτανο, πρώην Δ.Δ. Πυλλήνης.  Θέση Χάνι Φασουλά της πρώην Δ.Δ. Αποδοτίας προς Άνω Χώρα.  Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω έντονης χιονόπτωσης στην Περιμετρική Οδό Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα, όπου γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου, καθώς και στην Ε.Ο. Αντιρρίου - Λιδορικίου από το 15ο χιλιόμετρο (κόμβος Ναυπάκτου - Ιτέας).

ΒΙΝΤΕΟ από kalavrytanews.com

Με αντιολισθητικές αλυσιδες διεξάγεται η κυκλοφορία :
Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.  Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών).  Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας ( μέσω Πριόλιθου).  Ε.Ο. .Καλαβρύτων – Διακόπτου (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).  Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).  Ε. Ο Ακράτας –Ζαρούχλας, από 12ο χλμ.  Δημ. Οδό Δεμέστιχα-Λεοντίου-Μοίραλι-Ρακίτας.  Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων δια μέσω Πτέρης και συγκεκριμένα από την 8ο χλμ. και άνω.  Π.Ε.Ο Κλειτορίας - Αρόανια έως και Ψωφίδα (μέσω Αυχαίνα Πριόλιθου).  Ε.Ο Κλειτοριας - Γκουρας (μέσω Λυκουρίας)  Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων 7.7ο χλμ. . 
Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, από 28ο έως 52ο χλμ.(γέφυρα Επισκοπής).  ΕΠ. Ο. Εμπέσου-Άρτας από Χρυσοπηγή (25 χλμ.) έως γέφυρα Κομποτίου (43 χλμ.).  ΕΠ. Ο. Εμπέσου - Περδικακίου - Αυλακιού από (12 χλμ. έως 38 χλμ.) Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ  Ε.Ο. Ανδριτσαίνας-Επικούρειου Απόλλωνα.  Δ.Δ. Ανδριτσαίνας - Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι -Φανάρι-Αμυγδαλιές-Μύρωνια του Δήμου Ανδριτσαίνας – Κρεστενών.  Δ.Δ. Σκληρός-Νέδα-Άγιος Σώστης-Αμπελιώνα-Πέτρα του Δήμου Οιχαλίας.  Ε.Ο. Τριπόλεως-Πατρών από το 73 χλμ. έως το 83 χλμ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις