Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΘΑ "ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ

ΘΑ "ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟ...

Ξεχωρίζουν η "Μαίρη Πόπινς", το "Πολικό εξπρές" αλλά και το συγκινητικό "Καλά Χριστούγεννα" και το κλασικό "Κεντρί"

Αντεπίθεση κάνει φέτος στις γιορτές των Χριστουγέννων η τηλεόραση καθώς έχει προγραμματίσει πολλές κινηματογραφικές ταινίες για όλη την οικογένεια και όχι μόνο.

Ξεκινώντας από το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, στο κανάλι Star  θα προβληθεί στις 21.00 μία πολύ όμορφη ταινία που έχει γυριστεί με την τεχνική του stop motion capture image, «Το Πολικό εξπρές» του Ρόμπερτ Ζεμέκις, παραγωγής 2004 (η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη). Λίγο αργότερα στο ίδιο κανάλι στις 23.15 θα παιχθεί η οικογενειακή κωμωδία του 1996 «Ένας μπαμπάς, μα τι μπαμπάς» με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και στο κανάλι του ΑΝΤ1 στις 22.15 η κωμωδία «Συνέβη κάποια Χριστούγεννα» παραγωγής 2004 με τον Μπεν Άφλεκ, την Κριστίνα Απλγκέιτ και τον αξέχαστο Τζέιμς Γκαντολφίνι.

Νωρίτερα το Σάββατο παραμονή των Χριστουγέννων, τα παιδιά μπορούν να χαρούν βλέποντας την κλασική ταινία της Ντίσνει παραγωγής του 1964 «Μαίρη Πόπινς» με την υπέροχη Τζούλι Άντριους (στις 15.45 στο κανάλι του Alpha)  ενώ στο κανάλι του Mega έχει προγραμματιστεί το τιμημένο με Όσκαρ φιλμ «Καλύτερα δεν γίνεται» του Τζέιμς Μπρουκς με τον Τζακ Νίκολσον και την Έλεν Χαντ, στις 23.20 το βράδυ. Υπάρχει και η κωμωδία φαντασίας «Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων» του Ρον Χάουαρντ παραγωγής του 2000  με τον Τζιμ Κάρει (στο Star στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα). Η ΕΡΤ-2 την βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων θα προβάλλει στις 21.00 την ταινία παραγωγής 2005 «Το αεροπλανάκι που μου χάρισε ο μπαμπάς μου» σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Καν με τους Ιζαμπέλ Καρέ και Βινσέντ Λιντόν.

Δεν θα λείψουν και κάποια ελληνικά φιλμ του παλιού εμπορικού κινηματογράφου όπως «Η Χιονάτη και τα εφτά γεροντοπαλίκαρα» με την Τζένη Καρέζη και «Αγάπησα μία πολυθρόνα» με τον Κώστα Βουτσά, στις 20.00 και στις 22.30 αντίστοιχα στο κανάλι Εtv.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα την Κυριακή οι επιλογές θα είναι πάρα πολλές. Ο  Alpha στις 21.00 θα μεταδώσει την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ρόμπερτ Ζεμέκις, παραγωγής 2009 και μετά στις 23.00 «Το Ξωτικό των Χριστουγέννων» του Τζον Φαβρό με τον ξεκαρδιστικό Γουίλ Φερέλ. Στο Mega στις 23.20 θα παιχθεί το «Κοίτα ποιος μιλάει τώρα!» του 1993 όπου παίζει και η Ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη ενώ στον ΑΝΤ1 τα παιδιά δεν θα πρέπει να χάσουν την όμορφη και διασκεδαστική ταινία του 2010 «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας», στις 20.00 και το Οσκαρικό «Hugo» του σπουδαίου Μάρτιν Σκορσέζε με τους Τζουντ Λο, Άσα Μπάτερφιλντ, Αμερικανικής παραγωγής 2011, στις 22.00.

Το Star έχει γεμάτο πρόγραμμα τη γιορτινή μέρα των Χριστουγέννων για όσους θα είναι στο σπίτι και προβάλλει μεταξύ άλλων την οικογενειακή κωμωδία «Μπετόβεν, Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια» στις 17.45, το ελληνικό μιούζικαλ «Κορίτσια για φίλημα» του Γιάννη Δαλιανίδη στις 21.00 και στη συνέχεια την εντυπωσιακή περιπέτεια στη θάλασσα «Poseidon» του Βόλφγκανγκ Πίτερσεν στις 23.30 και την κοινωνική κομεντί «Χριστουγεννιάτικη χιονοθύελλα» παραγωγής 2005 με την Τζούλι Αν Έμερι, την Τζένιφερ Εσπόζιτο, την Κάμριν Μανχάιμ, τον Τζέισον Πρίστλεϊ και την Μέρι Τάιλερ Μουρ της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Συνηθισμένοι άνθρωποι».

Ωραίες σινε-επιλογές για την ημέρα των Χριστουγέννων έχουν και τα κρατικά κανάλια αλλά και το Σκάι. Στον Σκάι στις 21.30 θα προβληθεί η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» με τον Γερμανό ηθοποιό Σεμπάστιαν Κοχ αλλά και την Κατρίν Ντενέβ σ’ ένα χαρακτηριστικό ρόλο ενώ στην ΕΡΤ1, στις 00.30 αξίζει να δείτε το φιλμ «Καλά Χριστούγεννα» του Κριστιάν Καριόν, μία συγκινητική ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ Άγγλων, Γάλλων και Γερμανών στρατιωτών. Παίζουν οι Γκιγιόμ Κανέ, Ντάνιελ Μπρουλ και η Νταιάν Κρούγκερ.

Νωρίτερα στην ΕΡΤ-2 στις 21.00, θα προβληθεί μία πρόσφατη ταινία του 2013, το «The Lunch box – Παραδόσεις αγάπης» σε σκηνοθεσία του Ινδού Ριτές Μπάτρα με τον πολύ καλό Ινδό ηθοποιό Ιρφάν Καν. Το φιλμ αυτό το είχαμε δει στην Πάτρα μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης στα Στερ σίνεμας.

Η ΕΡΤ-3 έχει προγραμματίσει για τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής των Χριστουγέννων ταινία του Γούντι Άλεν και πιο συγκεκριμένα το φιλμ του 1996 «Όλοι λένε σ’ αγαπώ» με τους Γ. Άλεν, Τζούλια Ρόμπερτς, Γκόλντι Χόουν και Ντρου Μπάριμορ.

Τέλος τη νύχτα των Χριστουγέννων έχει κι άλλες ταινίες ο Σκάι όπως το ελληνικό «Αυτή η νύχτα μένει» με την Αθηνά Μαξίμου (23.30) και τον Οσκαρικό «Άγγλο ασθενή» του Άντονι Μινγκέλα με τον Ρέιφ Φάινς, την Κριστίν Σκοτ Τόμας και την Ζιλιέτ Μπινός στις 01.30.

Αλίκη Βουγιουκλάκη και την κλασική κωμωδία «Η Σοφερίνα» μας προτείνει το Etv στις 22.30 το βράδυ των Χριστουγέννων.

Αργία και η επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, η Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 και επίσης τα τηλεοπτικά κανάλια θα μας δελεάσουν με πολλές ταινίες. Ο ΑΝΤ-1 για τους μικρούς μας φίλους προβάλλει στις 20.00 το φιλμ του 2010 «Σρεκ κι εμείς καλύτερα» (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά) για να ακολουθήσει στις 22.00 η ελληνική κωμωδία του 2014 «Στα καλά καθούμενα» του Νίκου Ζαπατίνα με την Ζέτα Μακρυπούλια και στις 24.00 η «Ανήθικη πρόταση» με Ντέμι Μουρ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Δυναμικό και το Star, προβάλλει στις 26/12/2016 στις 21.00 την συγκινητική περιπέτεια για το τσουνάμι στην Ταιλάνδη «The Impossible» με την υποψήφια για Όσκαρ Ναόμι Γουάτς και τις 23.15 το φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Inception» του Κρίστοφερ Νόλαν με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο Alpha επέλεξε για τις 23.00 μία πολύ ρομαντική Χριστουγεννιάτικη ταινία το «Αγάπη είναι…» του Ρίτσαρντ Κέρτις με τον Χιου Γκραντ, τον Κόλιν Φερθ και την Κίρα Νάιτλι ενώ το Mega θα δείξει στις 24.00 μία περιπέτεια με τον Γουέσλει Σνάιπς, την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Γούντι Χάρελσον με τίτλο «Η Χρηματαποστολή».

Τέλος σινε-επιλογές μαγνήτης για τους τηλεθεατές και από τον Σκάι και τα κρατικά κανάλια. Η ΕΡΤ-2 θα δείξει στις 22.00 της Δευτέρας το «Έρωτας είναι…» της Σουζάνε Μπίερ και η ΕΡΤ-1 ένα κλασικό και πολύ αγαπημένο φιλμ, το «Κεντρί» του Τζορτζ Ρόι Χιλ των 7 βραβείων Όσκαρ, με πρωταγωνιστές το αχτύπητο δίδυμο των Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ (στις 00.30).

Ο Σκάι «αντεπιτίθεται» την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στις 22.00 με την «Επικίνδυνη οικογένεια» του Λικ Μπεσόν με Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μισέλ Πφάιφερ ενώ το Etv επιμένει ελληνικά με το αστυνομικό φιλμ του Ντίνου Κατσουρίδη, παραγωγής του 1960, «Έγκλημα στα παρασκήνια» με Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάρω Κοντού και Ζωρζ Σαρρή, στις 23.30.

*Για τις επιλογές των ταινιών ενημερωθήκαμε από το νέο τεύχος του εβδομαδιαίου τηλεοπτικού περιοδικού "Τηλεθεατής".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

H υπέροχη Τζούλι Άντριους στην "Μαίρη Πόπινς" της Ντίσνει.

H υπέροχη Τζούλι Άντριους στην "Μαί...

H υπέροχη Τζούλι Άντριους στην "Μαίρη Πόπινς" της Ντίσνει.

Ο ασυναγώνιστος Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο "Κεντρί" όπου κέρδισε και υποψηφιότητα για Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου.

Ο ασυναγώνιστος Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο &q...

Ο ασυναγώνιστος Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο "Κεντρί" όπου κέρδισε και υποψηφιότητα για Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture