Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Δωρεάν είσοδος και εξετάσεις στα νοσοκομεία από σήμερα

Δωρεάν είσοδος και εξετάσεις στα νοσοκομ...

ΚΙνητοποίηση γιατρών στην Αχαΐα και σε όλη την Ελλάδα

Με κινητοποίηση προκειμένου οι ασθενείς να μην πληρώνουν τρία ευρώ εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τις εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται, απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας, στην υποβάθμιση και τα προβλήματα που υπάρχουν στην δημόσια υγεία.Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους ασθενείς, αυτή την εβδομάδα να μην πληρώσουν για να εξεταστούν. Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών για την κινητοποίηση, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

"Ντρεπόμαστε για τις ουρές των πολιτών στις υπηρεσίες του νοσοκομείου, για να κλείσετε ένα ραντεβού μετά από δυο μήνες. Ντρεπόμαστε για την απαράδεκτη κατάσταση στο τμήμα επειγόντων, για τον συγχρωτισμότων ασθενών επί ώρες σ΄ ένα προσβλητικό για τον πολιτισμό μας χώρο.

Ντρεπόμαστε για την ηλικιωμένη γυναίκα που μόνη της σπρώχνει το φορείο με τον ακρωτηριασμένο σύζυγο πάνω του, για να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, ελλείψει τραυματιοφορέων. Ντρεπόμαστε για τον συνταξιούχο, πού ταλαιπωρείται επί ώρες όρθιος στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου ή του ΙΚΑ με τις επίσης ανεπαρκέστατες και προσβλητικές υπηρεσίες υγείας.

Ντρεπόμαστε για τους συναδέλφους μας που χρηματίζονται, για τους συναδέλφους που ανέλαβαν διοικητικές θέσεις και ξέχασαν τον όρκο του Ιπποκράτη".

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας καλεί τους ασθενείς να μην πληρώσουν για την είσοδό τους στα νοσοκομεία και για την εξέτασή τους, αλλά και τους γιατρούς να μη ζητήσουν παραστατικά από τους ασθενείς, την εβδομάδα από 22 μέχρι 28 Νοεμβρίου, επισημαίνει στο www.thebest.gr o Τάσος Γιακουμής, μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being