Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εννιά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση

Εννιά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η...

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue

Σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% δηλώνει πως πηγαίνουν σε σωστή, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για το Νοέμβριο.Το  92% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό έργο, ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, σε ποσοστό 52%, πιστεύει ότι ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η καταλληλότερη για να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 42% να τον χαρακτηρίζει ως τον καταλληλότερη επιλογή, σαφώς καλύτερα από το 22% που προκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 35% των πολιτών απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Τέλος, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από αναταράξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα μας έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το 53% εκτιμά ότι η Ελλάδα έγινε πιο αδύναμη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι η θέση της ενισχύθηκε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις