Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάρτο Αλλιώς 25-11-2016

Πάρτο Αλλιώς 25-11-2016

Του Ντίνου Βγενόπουλου

Γιγίτ Μπουλούτ, στο φιλοκυβερνητικό ενημερωτικό κανάλι A Haber «Στην ΤΔΒΚ επιχειρούν να κλείσουν το θρησκευτικό λύκειο. Με ποιου την καθοδήγηση; Του Άγγλου. Ακόμη οι Άγγλοι επιχειρούν να ελέγξουν την «ΤΔΒΚ». Να πω και κάτι ακόμη ξεκάθαρα. Κάποιοι προτείνουν οι συνομιλίες να συνεχιστούν, το νησί να ενωθεί, να γίνει ένα κομμάτι. Θέλω να τους ρωτήσω το εξής: Σε ένα μέρος που μέχρι σήμερα επισκεπτόμουν με την ταυτότητα μου ,στο μέλλον,  θα πρέπει να πηγαίνω με θεώρηση Schengen;

Ο Σύμβουλος του Ερτνογάν έστειλε το …χαμπέρι

ΔΕΝ θα λυθεί το κυπριακό…

Ν.  Κοτζιάς: «οι Θερμοπύλες είναι για εμάς. Οχι για άλλους. Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μιας λύσης που θα εξυπηρετεί και τις δύο κοινότητες που κατοικούν στην Κύπρο. Κριτήριό μας είναι τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτης χώρας».

Προσοχή στου εφιάλτες και δεν είναι ένας και δυο και είναι και αποκεί και από δω …

Ο Μπαράκ Ομπάμα  ακολουθώντας το τελετουργικό που έχει καθιερωθεί έδωσε χάρη στην γαλοπούλα ονόματι Τοτ , απαλλάσσοντάς τη από τη μοίρα εκατομμυρίων άλλων γάλων που θυσιάζονται την ημέρα των Ευχαριστιών.

Την έκανε άλα γαλλικά ο Τοτ…

Όχι όμως και οι άνθρωποι που πλήττονται από την αμερικανική πολιτική πολέμου…

Δύο νεκροί από έκρηξη σε φιάλη υγραερίου στο hot spot της Μόριας, στην Αθήνα μεταφέρθηκαν δύο τραυματίες.

Όπου φτωχός και πρόσφυγας και η μοίρα του…

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν να σταματήσουν προσωρινά οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία εξαιτίας της «δυσανάλογης» αντίδρασης της Άγκυρας στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, με ψήφους  479 υπερ, 37 κατά και 107 αποχές.Το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό, καθώς το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει αποφασιστικό ρόλο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με υποψήφια κράτη-μέλη. Βασίζεται όμως στην πρόβλεψη της παραγράφου 5 του διαπραγματευτικού πλαισίου, που ορίζει ότι «σε περίπτωση σοβαρής και διαρκούς παραβίασης στην Τουρκία των αρχών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου, στις οποίες εδράζεται η Ένωση, η Επιτροπή, με δική της πρωτοβουλία ή κατόπιν αιτήματος του ενός τρίτου των κρατών μελών, συνιστά την αναστολή των διαπραγματεύσεων και προτείνει τους όρους για ενδεχόμενη επανάληψή τους».

«Διακοσμητικός» ο ρόλος της Βουλής των Ευρωπαίων

Α…βουλή …

Βαρύ το  κλίμα στο Βερολίνο έπειτα από την αναβολή  της μίνι συνόδου για το ελληνικό χρέος και τις αποκαλύψεις της  Suddeutsche Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα επανέρχεται και ασκεί σφοδρή κριτική στον Β. Σόιμπλε κατηγορώντας τον, ουσιαστικά, ότι ψεύδεται και επιδιώκει να έχει «κατά το δοκούν διαχείριση των γεγονότων».

Έλα , είναι δυνατόν να ψεύδεται , ο κ. Σόιμπλε;

Είναι …

Αλέξης Τσίπρας : «Στην Θράκη έργα υποδομής σε ενέργεια, μεταφορές και έρευνα σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη θέτουν την ακριτική περιοχή στο επίκεντρο της προσπάθειας δημιουργίας μιας εξωστρεφούς οικονομίας».

Θα διατεθούν άμεσα 4 εκατ. ευρώ για να έχουν 120.000 οικογένειες δορυφορικές  κεραίες και αποκωδικοποιητές.

Άρτον και θεάματα …

Η Μαύρη Παρασκευή στις ΗΠΑ, αποτελεί θεσμό από το 1933, συμπίπτει με τη γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών και συνοδεύεται από σκηνές ακραίας καταναλωτικής φρενίτιδας, με κράχτη τις δήθεν τεράστιες εκπτώσεις. Στην πράξη, οι περισσότερες προσφορές αποδεικνύονται μάλλον παραπλανητικές αφού, σύμφωνα με ρεπορτάζ οικονομικών εφημερίδων όπως η Wall Street Journal, τις ίδιες και καλύτερες τιμές βρίσκει κανείς και σε άλλες ημέρες του χρόνου.

Αγαπητέ καταναλωτή πάνε να σε κάνουν αμερικανάκι

Κοινώς να σε πιάσουν κορόιδο.

Στουρνάρας : «Ελπίζω να έχουμε 'λευκό καπνό' στο προσεχές Eurogroup για την Ελλάδα». Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους «Το συντομότερο, το καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα χειρότερα για την Ελλάδα είναι πίσω μας, πρόσθεσε.

Πως …αλλάζει ο άνθρωπος…

Σαν τον χαμαιλέοντα…

Φιγιόν, «Είναι αλήθεια ότι το σχέδιό μου είναι πιο ριζοσπαστικό, ίσως πιο δύσκολο»,  είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί. Ο Φιγιόν  δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τη Σιδηρά Κυρία της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο …κοντός έχασε-καταποντίστηκε-  από το …φίδι που μεγάλωσε στον κόρφο του..

Δεν το περίμεναν οι 80 κάτοικοι του Cerezales del Condado ότι θα γίνονταν …εκατομμυριούχοι. Το απροσδόκητο αυτό γεγονός συνέβη όταν ο ιδρυτής της διάσημης μπίρας Corona πέθανε και άφησε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ στον καθένα.

Διαθήκη άφησε ο …Μάμος; …

Αναβάθμιση τραπεζών από Moody's

Τα 10ετή ομόλογα έπεσαν στο 6,90

Η αξιολόγηση θα κλείσει

Με το χρέος κάτι θα γίνει

Πάμε …κατά διαόλου…

Γιώργος Κουμουτσάκος. "Εδώ και μήνες η Τουρκία του κ. Ερντογάν εκπέμπει έναν επιθετικό εκνευρισμό που δεν μπορούμε ούτε να τον αγνοήσουμε ούτε να τον υποτιμήσουμε ως γειτονική χώρα η ελληνική κυβέρνηση δείχνει αμήχανη απέναντι σ' αυτές τις εξελίξεις»

Δηλαδή τι προτείνεις Γιώργη;

Να τους ρίξουμε κάνα …πύραυλο;…

Και μετά μου λες για την 24χρονη ουκρανή υπουργό με το hi παρελθόν…

Εκτός του ότι είναι νέα δεν ..κρύβεται κιόλας …

Ο γερμανός παππούς του Τραμπ, Φρίντριχ Τραμπ, είχε εγκαταλείψει τη Βαυαρία ως ποινή για τη μη έκτιση υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ενώ φέρεται να είχε και πορνείο.

Κατά μάνα κατά κύρη(;)

Ο …πολύς Φράνσις Φουκουγιάμα». Σε άρθρο του στους «Financial Times»: «γιατί ο Τραμπ δεν έχει εκστομίσει ποτέ ούτε μία επικριτική λέξη προς τον Πούτιν , ο Πούτιν έχει κρυφούς μοχλούς πίεσης, ίσως με τη μορφή χρεών προς ρωσικές πηγές που κρατούν στην επιφάνεια την επιχειρηματική του αυτοκρατορία;».

Η νέα Υπουργός Παιδείας του Τραμπ  Μπέτσι Ντεβός εκτός από συντηρητική δισεκατομμυριούχος  είναι αδελφή του Έρικ Πρινς, που έκανε περιουσία ιδρύοντας την πρώην Blackwater, την εταιρεία μισθοφόρων που έδρασε κυρίως στον πόλεμο του Ιράκ.

Στην εκπαίδευση θα εισαχθούν τακτικές ανορθόδοξου-κυρίως-πολέμου…

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων υποστηρίζει ότι η διάρθρωση της φορολογίας πρέπει να αναθεωρηθεί με το φορολογικό βάρος να κατανέμεται σε περισσότερους ώμους, παίρνοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει ο ΣΕΒ, επιβάλλεται η μείωση του αφορολογήτου, των φορολογικών συντελεστών στον φόρο νομικών προσώπων και του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να δοθεί ώθηση στη δημιουργία εισοδημάτων και θέσεων εργασίας και να ανατραπεί η μη ισόρροπη κατανομή βαρών που δρα ανασταλτικά στην υγιή αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Σωστά, με 5.000 το χρόνο κανείς παπάδες…

Να έρθουν στην κηδεία σου…

Βρήκαν αστυνομικούς που υπηρετούν  στη φρουρά της …Μελίνας Μερκούρη.Υπενθύμιση, η Μελίνα πέθανε στις 6 Μαρτίου 1994!!!

Καλά αυτοί …ζουν ακόμα;..

Ο Π. Σκουρλέτης για  εκλογές: «δεν συμφέρουν κανέναν αυτή τη στιγμή πρώτα από όλα δεν συμφέρουν τη χώρα, δεν συμφέρουν την υπόθεση της αξιολόγησης, δεν συμφέρουν ούτε την Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει «την ένδεια επιχειρημάτων και συγκεκριμένων τοποθετήσεων απέναντι στα ζητήματα της αξιολόγησης».

Αυτός με ένδεια επιχειρημάτων και σεις …γδυτοί από υποστήριξη…

Πλεόνασμα 6,502 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 4,532 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2015 και του στόχου που είχε τεθεί για πρωτογενές πλεόνασμα 3,572 δισ. ευρώ.
Το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017 εκτιμάται σε 2% του ΑΕΠ έναντι αρχικού στόχου για πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ, ρυθμός ανάπτυξης 2,7% για το 2017 έναντι αρνητικού ρυθμού 0,3% το 2016 ενώ προβλέπεται αποκλιμάκωση του δείκτη της ανεργίας από 21,8% στο 20,6% φέτος.

Μ΄ αρέσει η ευημερία των αριθμών…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις