Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο Χρήστος Πατούχας για τα δημοτικά τέλη και το τιμολόγιο του νερού

Πάτρα: Ο Χρήστος Πατούχας για τα δημοτικ...

Οι θέσεις της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία»

Τις θέσεις της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» αναλύει με δήλωσή του ο επικεφαλής της Χρήστος Πατούχας, μετά τη ψήφιση των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Πατούχας αναφέρει τα εξής:

«Ορισμένες αναγκαίες διευκρινήσεις (Για όσους υποκριτικά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν)

Αγαπητοί συνδημότες

•             Τα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, είναι ανταποδοτικά. Δηλαδή όσο σου κοστίζουν αυτές οι δύο υπηρεσίες, πρέπει να τα εισπράξεις από τους δημότες. Αυτό το προβλέπει Νόμος του Κράτους και έρχεται από το παρελθόν. Από την περίοδο των αντιλαϊκών Κυβερνήσεων, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε.

•             Έκανε καμία τροποποίηση σε αυτό το νομοθετικό πλέγμα η Κυβέρνηση της «Αριστεράς»; Έκανε κάτι που θα αποτελούσε δημοκρατική μεταρρύθμιση, μέσα στις εκατοντάδες των αντιλαϊκών μνημονιακών μεταρρυθμίσεων;Απάντηση: δεν έκανε καμία! Αντίθετα, συνεχίζει τις περικοπές των κρατικών ενισχύσεων, την μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους και αισίως οι Δήμοι εισπράττουν σήμερα το 35% όσων εισέπρατταν στις αρχές του 2011.

•             Οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις, της παρούσας και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, κάνουν ότι αγνοούν την ανταποδοτικότητα. Για να καλύψουν τον αντιδραστικό και αντιλαϊκό της χαρακτήρα. Υποκριτικά προτείνουν την θεαματική μείωση των Δημοτικών τελών, αλλά κάνουν «γαργάρα» την κατάργηση της ανταποδοτικότητας. Μηδενίζουν την ανάγκη, μερικής έστω, απαλλαγής φτωχών οικογενειών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

•             Κρύβουν τις αιτίες της φτώχιας, της τεράστιας ανεργίας, της εξαθλίωσης της πλειοψηφίας των πολιτών. Οι αιτίες είναι η πολιτική τους, η πολιτική που στηρίζουν σαν εξαπτέρυγα της Τρόικας και των μνημονίων.

•             Δεν προτείνουν π.χ. να μειωθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ, να μειωθούν οι εξοντωτικοί φόροι μισθωτών και συνταξιούχων, να μπει έλεγχος στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δεν προτείνουν να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις για να μην τους μαλώσει η κ. Μέρκελ. Δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά, γιατί έχουν ταυτίσει τον ρόλο τους με την άκριτη υποστήριξη κάθε αντιλαϊκού μέτρου, με την στήριξη μιας Κυβέρνησης που αναποδογύρισε κάθε προσδοκία των εργαζομένων, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στον εθνικό πλούτο, που πρόδωσε την λαϊκή βούληση με αδιάντροπη τακτική. Ίσως η Κυβέρνηση, μπορέσει να τους επιβραβεύσει για τις υπηρεσίες τους.

•             Προτείναμε στην τοποθέτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εξομάλυνση των τελών με τους τέως Καποδιστριακούς Δήμους να γίνει σταδιακά σε βάθος χρόνου. Φυσικά, το είχαμε προτείνει και πέρσι. Το τιμολόγιο του νερού να είναι το ελάχιστο, σε όσες περιοχές δεν απολαμβάνουν επάρκειας ή ποιότητας.

•             Προτείναμε το σύνολο των Δημοτικών τελών να συνυπολογίζεται με τους καταβαλλόμενους φόρους, να καταργηθεί η φορολόγηση του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στην τιμή του νερού, να αντικατασταθεί η χρέωση των Δημοτικών καταναλώσεων με οικιακό αντί Βιομηχανικού τιμολογίου. Μόνον αυτά, που η αλλαγή τους εξαρτάται από την Κυβέρνηση, θα έδιναν την δυνατότητα γενικών μειώσεων και στα τέλη και στο νερό, πάνω από 20%

Προς το παρόν αυτά είναι αρκετά.»

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΥΑΠ:Ποιοι δικαιούνται έκπτωση στα τιμολόγια του νερού-Μειώνονται τα τέλη επανασύνδεσης

ΡΑΠ:"Υποκρισία της Δημοτικής Αρχής για τα Δημοτικά Τέλη"

Πάτρα: Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη – Περισσότεροι δημότες δικαιούνται φέτος απαλλαγές ή μειώσεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις