Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ...

Ξεχωρίζουν η Ελληνοαλβανική "Μία πέτρα λάθος" και η "Κατερίνα" της Λένας Παπαληγούρα

Αρκετά είναι τα πολιτιστικά δρώμενα (θεατρικές παραστάσεις, μουσικά live, κ.α.) στην Πάτρα το σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο κείμενο που ακολουθεί, επιλέξαμε ορισμένα απ' όσα συμβαίνουν αυτό το σαββατοκύριακο και από Δευτέρα στην Αχαική πρωτεύουσα και αξίζει να παρακολουθήσετε.

Ξεκινώντας με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων συνεχίζεται η παράσταση «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ, από το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου με τους Γιάννη Τσάκωνα, Βασίλη Κόκκαλη, Ελένη Καλαντζοπούλου και Κατερίνα Κολλυροπούλου. Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.

Διαβάστε επίσης:

Θεατρική Παράσταση: "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" του Μαριβώ

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας φιλοξενεί για ένα τριήμερο, στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων την παράσταση σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα «Μία πέτρα λάθος» που αποτελεί μία ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική σύμπραξη της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και της Εταιρείας Θεάτρου Πράξη Επτά. Εκ των πρωταγωνιστριών είναι και η Λουίζα Τζιουβάνι, η οποία είναι από τα βασικά στελέχη του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και ηθοποιός του κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης:

Θεατρική παράσταση: "Μία πέτρα λάθος"

Στο θέατρο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα παίζεται η παράσταση «Ρωμαίος κε Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία της Μαίρης Σιδηρά. Στο πιάνο συνοδεύει ο Ηλίας Γομάτος. Την Παρασκευή και το Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.00.

Διαβάστε ακόμα:

Η παράσταση «Ρομέος κε Ιουλιέτα», του Μποστ ανεβαίνει στην Πάτρα

Επίσης στο Λιθογραφείον καταφθάνει μία παράσταση που έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο, η «Κατερίνα» με την Λένα Παπαληγούρα, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη. Το εξαιρετικό κείμενο είναι του Αύγουστου Κορτώ. Θ’ ανέβει στην κεντρική σκηνή του Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος 172β, για 2 Δευτερότριτα, στις 14 -15/11  και στις 21-22 Νοεμβρίου, στις 21.30.

Ο Γιώργος Νανούρης συμμετέχει επίσης στην παράσταση ενώ επί σκηνής θα είναι και ο Λόλεκ συνοδεύοντας μουσικά τη Λένα Παπαληγούρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΤΕΡΙΝΑ"- ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ

Στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το σαββατοκύριακο στις 21.30, μπορείτε να δείτε την παράσταση «Τα Ημερολόγια της Εδέμ» από το Θέατρο Χωρίς Αυλαία, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιούντα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη κωμική παράσταση βασισμένη στο «Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας» του Αμερικανού συγγραφέα Μαρκ Τουέιν.

Διαβάστε ακόμα:

AΠΟ 21/10 Η ΚΩΜΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ACT

Ακόμα την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15/11 στις 21.30 στο act παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Το Παλτό" του Γκόγκολ, μία παραγωγή του θεάτρου "Politheatro", σε διασκευή και σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου.

Ο Χρήστος Πατρινός παρουσιάζει στο «Περί Σκιών» στην οδό Νόρμαν 18-20 και Αγ. Διονυσίου, το Σάββατο 12/11 στις 17.30 και την Κυριακή 13/11 στις 12 το μεσημέρι και στις 17.30 το απόγευμα, την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης ξυπόλητη νύφη».

Διαβάστε ακόμα:

Ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός την Πέμπτη στην ΕΡΤ-3

Στο Πάνθεον, στην οδό Δημ. Γούναρη, το θέατρο σκιών Αθανασίου από την Αθήνα θα φέρει για τους μικρούς μας φίλους την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στους παγετώνες», την Κυριακή 13/11 στις 11.30 το πρωί και στις 16.00 και 17.30 το απόγευμα.

Στις Γραμμές Τέχνης, στην οδό Μαιζώνος 271, μετά την Παπαφλέσσα, παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 το απόγευμα η διαδραστική παιδική παράσταση με ζωντανή μουσική, «Η Γκρι Πόλη», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μαρίας Σ. Αποστολάτου και του Κωνσταντίνου Παλίλη.

Στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγ. Διονυσίου, φιλοξενείται το έργο «Κλυταιμνήστρα ή το έγκλημα» της Μ. Γιουρσενάρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαίδη με την γνωστή ηθοποιό Φωτεινή Φιλοσόφου στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Το σαββατοκύριακο στις 21.15.

Διαβάστε ακόμα:

Θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα ή το έγκλημα» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε avant-premiere

Στο Royal Theater Patras, παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση «9:05» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Οδυσσέα Ιωάννου, σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη. Το Σάββατο 12/11 στις 21.00 και την Κυριακή στις 19.00. Την παράσταση υποδέχεται στην Πάτρα η Mojo Live.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται για τρεις βραδιές στην Πάτρα οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου και Οδυσσέας Ιωάννου

Στο θέατρο Αγορά της οδού Καραισκάκη, μετά την Πατρέως παρουσιάζεται η σπονδυλωτή θεατρική παράσταση «Έλα στη θέση μου», μία επιλογή 6 διηγημάτων που μιλούν για την αλληλεγγύη, σε δραματουργική επεξεργασία Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Σπύρου Κουβαρδά. Το Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.00.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Πρεμιέρα απόψε για το «Έλα στη θέση μου» στο θέατρο Αγορά

Όσο για τα εικαστικά, συνεχίζεται η έκθεση του Γιώργου Τσεριώνη "Ευθραυστότητα", στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών ενώ στην Γκαλερί Cube, στην οδό Μιαούλη και Μαιζώνος ξεκίνησε την Παρασκευή 11/11 και θα διαρκέσει έως και τις 3/12, η πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη ατομική έκθεση του Αντώνη Βολανάκη «Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue», με έργα της τελευταίας διετίας από τη σειρά Holy Women. Πρόκειται για υφαντά, κεραμικά και φωτογραφίες με εμπνεύσεις την παραδοσιακή τέχνη του αργαλειού και της ύφανσης αλλά και το συμβολισμό του νυφικού.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΗΝ CUBE TΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΥΦΑΝΤΡΕΣ ΠΗΝΕΛΟΠΕΣ ΤΟΥ. ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών συνεχίζεται η έκθεση με έργα τριών ξεχωριστών δημιουργών, των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη ενώ σ’ ένα νέο χώρο, το βιβλιοπωλείο Πίξελbooks στην οδό Αγ. Ανδρέου 115, συνεχίζεται έως και τις 16/11 η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Γαλάνη με τίτλο «Παρατηρήσεις – Observations».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Έκθεση με έργα των Δασκαλάκη, Μαδένη και Ρόρρη στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ακόμα στην αίθουσα «Ακτίνα» στην οδό Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Παπανδριανού «Όταν ο χρόνος αγγίζει την τέχνη από το χτες στο αύριο».

Κι ένα μουσικό live. Στο αγαπημένο στέκι του Disco Room θα εμφανιστεί και θα τραγουδήσει την Κυριακή 13/11 το βράδυ ο γνωστός λαικός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης.

Να μην παραλείψουμε και το 19ο Forum Ανάπτυξης/Money Show Πάτρας 2016 που γίνεται το σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Αστήρ. Στο πλαίσιο του, την Κυριακή 13/11 στις 20.00, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός της Πολυφωνικής Χορωδίας πραγματοποιεί 2ωρη συνεδρία με θέμα «Αποτελεσματικότητα στον Πολιτισμό».

Φυσικά μην ξεχάσετε και την Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας που την Δευτέρα 14/11 στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε προβάλλει μία αριστουργηματική και άπαιχτη στην Πάτρα ταινία, το «Ένα τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα» του Τέρενς Ντέιβις, παραγωγής 2016.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από την παράσταση στο θέατρο Αγορά.

Σκηνή από την παράσταση στο θέατρο Αγορά.

Σκηνή από την παράσταση στο θέατρο Αγορά.

Η Λένα Παπαληγούρα θα βρεθεί στο Λιθογραφείον.

Η Λένα Παπαληγούρα θα βρεθεί στο Λιθογραφείον.

Η Λένα Παπαληγούρα θα βρεθεί στο Λιθογραφείον.

Ξεχωριστή η έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στην Cube.

Ξεχωριστή η έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στην Cube.

Ξεχωριστή η έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στην Cube.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture