Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η αδρεναλίνη μιας Ρεγκάτας με εκκίνηση την Λευκάδα και τερματισμό στο Μεγανήσι - Το thebest.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει τις απίστευτες εικόνες - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Η αδρεναλίνη μιας Ρεγκάτας με εκκίνηση τ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οταν όλοι "τερματίζουν πρώτοι" σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα

Οταν όλοι "τερματίζουν πρώτοι" σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα τότε μάλλον αναφερόμαστε σε όλα εκείνα που κάνουν μια Ρεγκάτα μοναδική. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που οργάνωσε η Sailing Ionian Sea στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ στο Ιόνιο, ανέδειξε όσους συμμετείχαν, νικητές. Η εμπειρία ξεχωριστή. Τα "τακ" (εναλλαγές της πλεύσης του ιστιοφόρου ώστε να κινείται "όρτσα") ήταν για εμάς μια άγνωστη λέξη. Οταν ωστόσο την ακούσεις κι ακόμη περισσότερο, την κάνεις αρκετές φορές, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Και η δύναμη του ανέμου στα πανιά σε συνδυασμό με την κλίση που παίρνει το ιστιοφόρο σου κάθε φορά, δεν μπορούν να περιγραφούν εύκολα. Εκτός κι αν είσαι εκεί!

Το thebest.gr ήταν εκεί και οι εικόνες που εξασφαλίσαμε μέσω drone, gopro και garmin καμερών είναι κάτι παραπάνω από υπέροχες.

(Καλύτερη θέαση του βίντεο σε ποιότητα από HD 1080p και άνω)

Εμπειροι skipper είχαν αναλάβει την πλοήγηση των σκαφών, ωστόσο εν πλώ κανείς μπορούσε να πιάσει το τιμόνι και να νοιώσει πως είναι να έχεις τον έλεγχο ενός ιστιοφόρου. Με τον skipper μας στο ιστιοφόρο Alize Παναγή Μπατιστάτο σαλπάραμε το πρωί του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου και πολύ γρήγορα μπήκαμε στα.. βαθιά ξεδιπλώνοντας τα πανιά και αναλαμβάνοντας ρόλους πάνω στο σκάφος.

Το φεστιβάλ είχε σαν στόχο να γνωρίσει περισσότερος κόσμος την ιστιοπλοΐα και γιατί όχι να ασχοληθεί με αυτή.

Εξάλλου οι ομορφιές του ταξιδιού με ένα ιστιοφόρο και ιδιαίτερα στο Ιόνιο, είναι κάτι που δύσκολα περιγράφεται. Ένας εναλλακτικός τρόπος τουρισμού, διακοπών ξεπροβάλλει και γίνεται πιο προσιτός, όταν βλέπεις από κοντά την άνεση και την ευελιξία που σου προσφέρει ένα ιστιοφόρο.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το φεστιβάλ στο Ιόνιο μπορεί να δεί κανείς εδω

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight