Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνεχίζονται οι αποξηλώσεις των «ορφανών» περιπτέρων – Καλύπτονται και οι «κρατήρες» από τα πεζοδρόμια

Πάτρα: Συνεχίζονται οι αποξηλώσεις των «...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο κλάδος έχει χτυπηθεί από την κρίση

Άμεσα πρόκειται να επιδιορθωθούν οι «κρατήρες» που έχουν δημιουργηθεί στα πεζοδρόμια από τα κλειστά περίπτερα που αποξηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Πάτρας. Αυτό διαβεβαίωναν από τη δημοτική Αρχή το thebest.gr, υπογραμμίζοντας πως στόχος της αποξήλωσης των περιπτέρων είναι, ούτως ή άλλως, η  απρόσκοπτη κίνηση όλων των δημοτών στα πεζοδρόμια της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί, τις επόμενες ημέρες θα αποξηλωθούν και τα περίπτερα: Αγίου Νικολάου 57-59, Αγίου Νικολάου και Καραϊσκάκη, Κορίνθου και Αγίου Νικολάου, Ερμού και Καραϊσκάκη, Πλατεία Τριών Συμμάχων (άνω μέρος), Κορίνθου και Κολοκοτρώνη, Γούναρη και Κανακάρη.

Να σημειωθεί ότι τα περίπτερα που αποξηλώνονται είναι εδώ και καιρό κλειστά, μερικά για χρόνια, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την ενοικίασή τους από ιδιώτες, καθώς ο κλάδος έχει πληγεί σφοδρά από την οικονομική κρίση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης, αποτελεί το γεγονός πως κατά καιρούς, οι δημοπρασίες του Δήμου Πατρέων για την ενοικίαση των περιπτέρων, έχουν κηρυχθεί άγονες, καθώς δεν παρουσιάζονται ενδιαφερόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο μέσα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας έχουν καταγραφεί 64 θέσεις περίπτερων, εκ των οποίων τα 26, δηλαδή ποσοστό 40%, «σχολάζουν».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πατρέων – όπως πληροφορείται το thebest.gr – έχει προχωρήσει σε μειώσεις των ενοικίων, ώστε να μπορέσουν οι περιπτεριούχοι να αντεπεξέλθουν στην κρίση και να επιβιώσουν.

Μία από τις βασικές αιτίες της μείωσης του τζίρου στα περίπτερα είναι η πτώση του ποσοστού κέρδους στην πώληση καπνικών προϊόντων και καρτών κινητής τηλεφωνίας, που πλέον έχει φθάσει περίπου στο 3%.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις