Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

SING STREET: Η ΑΦΟΒΗ ΝΙΟΤΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΤΩΝ EIGHTIES ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ STER CINEMAS ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ

SING STREET: Η ΑΦΟΒΗ ΝΙΟΤΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠ...

Μια εγκάρδια και σφιχτοδεμένη μουσική ταινία

"Sing Street" είναι ο τίτλος της ταινίας που προβάλει αυτή τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στα Ster Cinemas. Δεν γίνεται να μην παραδοθείς στη γλύκα της ταινίας αυτής, για την εφηβεία και τη γεναιότητα της άφοβης νιότης και για το πρωτόγνωρο πάθος του έρωτα, που με ορμητική δύναμη δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Μια εγκάρδια και σφιχτοδεμένη μουσική ταινία που ξετυλίγει μια ιστορία ενηλικίωσης και εφηβικών ονείρων με φόντο το Δουβλίνο και τις μουσικές επιτυχίες των 80s.

Η μετανάστευση –αγιάτρευτη πληγή της ιρλανδικής ιστορίας–, ο καθολικισμόςκαι η ενδοοικογενειακή βία μπερδεύονται με τις μελωδίες των Cure, Clash, A-Ha, Duran Duran, Spandau Ballet, The Jam και άλλων πολλών μουσικών θρύλων της εποχής.

Έχουν προγραμματιστεί 3 προβολές στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Τζον Κάρνεϊ

Ηθοποιοί: Αϊνταν Γκίλεν, Μαρία Ντόιλ Κένεντι, Τζακ Ρέινορ, Λούσι Μπόιντον, Κέλι Θόρντον.

Φωτογραφία: Γιάρον Ορμπαχ

Μοντάζ: Αντριου Μάρκους, Τζούλιαν Ούλριχς

Χώρα: Ιρλανδία, Αγγλία, Η.Π.Α. (Έγχρωμη)

Διάρκεια: 105΄

Διακρίσεις:

- Nashville Film Festival 2016: * Βραβείο Κοινού, * Ειδικό Βραβείο Επιτροπής

- Irish Film and Television Awards 2016. Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

- Υποψηφιότητες.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Στο Δουβλίνο των ’80s ο Κόνορ αναγκάζεται να αλλάξει σχολείο λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων της οικογένειάς του.

 

Έξω από αυτό θα γνωρίσει τη Ράφινα, μια όμορφη κοπέλα που ονειρεύεται να μεταναστεύσει στο Λονδίνο για να γίνει μοντέλο. Για να την προσεγγίσει, ο Κόνορ θα φτιάξει ένα μαθητικό συγκρότημα μαζί με τους λιγότερο δημοφιλείς συμμαθητές του. Ο αδερφός του Μπρένταν λειτουργεί σαν μέντοράς του, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να βρει το δικό του προσανατολισμό μέσα στην ακμαία μουσική σκηνή της εποχής.

 

Από την αναποφασιστικότητα (κάθε εβδομάδα και νέο λουκ στο σχολείο), την ανάγκη έκφρασης του μπερδεμένου εσωτερικού κόσμου, το ακαταλαβίστικο κι εχθρικό ενήλικο περιβάλλον και την εξερεύνηση της ταυτότητας μέχρι το πρωτόγνωρο πάθος για έρωτα, η εφηβεία είναι η ορμητική δύναμη που δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Ο Κάρνεϊ επιλέγει μάλιστα να σκιαγραφήσει γύρω από τον αποπροσανατολισμένο ήρωα το κοινωνικό ψηφιδωτό μιας χώρας αλλά και μιας εκρηκτικής εποχής.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture