Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Συναγερμός διαρκείας» στο δήμο Ήλιδας - Μετρά πληγές η Αμαλιάδα

«Συναγερμός διαρκείας» στο δήμο Ήλιδας -...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Συναγερμός διαρκείας» έχει σημάνει στο δήμο Ήλιδας, καθώς από το περασμένο Σάββατο που εκδηλώθηκε η μεγάλη κακοκαιρία με τις γνωστές συνέπειες, συνεργεία και αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να κάνουν παρεμβάσεις, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, για να αποκατασταθούν επίμαχα σημεία, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών.

Με δεδομένο ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο λαγκάδια και οδικό δίκτυο, αλλά επεκτείνονται σε ζημιές σε κατοικίες, οικιακό εξοπλισμό και καλλιέργειες, καλούνται οι πολίτες που έχουν υποστεί βλάβες από την κακοκαιρία, να μεταβούν στο δήμο για να υποβάλλουν αιτήσεις, έτσι ώστε να διαμορφωθεί πλήρης εικόνα και να κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Οτιδήποτε αφορά σε ζημιές σε δρόμους και γεφύρια, θα πρέπει να αναφέρεται στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ενώ οι υπόλοιπες αιτήσεις υποβάλλονται στην γραμματεία του Δημάρχου Ήλιδας.

Ζητούνται κονδύλια

Παράλληλα, ο δήμος θα υποβάλλει νέα έγγραφα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα αρμόδια Υπουργεία για έγκριση χρηματοδοτήσεων και άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, αφού οι πόροι που διατέθηκαν για τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου από την κακοκαιρία, δεν επαρκούν ούτε για μπαλώματα!

«Είμαστε στο πόδι από το Σάββατο. Επιστρατεύσαμε όλα τα μηχανήματα και τους εργολάβους για να απελευθερώσουμε γεφύρια και λαγκάδια. Δυστυχώς δεν είχαν καθαριστεί από τον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ και γι’ αυτό τώρα βλέπουμε αυτές τις ζημιές» ανέφερε ο αντιδήμαρχος έργων κ.Σπύρος Τζουλέκης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι το μεσημέρι της Κυριακής έγινε μία πρώτη σύσκεψη στο δήμο για να γίνει ο σχεδιασμός των ενεργειών που πρέπει να κάνει ο δήμος από εδώ και πέρα και παράλληλα συνεχίζεται και η καταγραφή των ζημιών.

«Απευθυνόμαστε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να υπάρξουν επιπρόσθετες εργολαβίες για την αποκατάσταση των ζημιών, γιατί είναι πολλές και τα χρήματα ελάχιστα. Ότι υπήρχε εξαντλήθηκε με την προηγούμενη θεομηνία. Είναι απελπιστική η κατάσταση και πρέπει και ο ΓΟΕΒμε τους ΤΟΕΒ να κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς είχαμε ανοίξει πολλά ρέματα, αλλά δεν φτάνει αυτό. Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών, πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες ότι έχουμε βγάλει πολλές έκτακτες εργολαβίες και τρέχουμε παντού» σημείωσε ο κ. Τζουλέκης.

Εκτός’ η Αθανασίου Διάκου

Να σημειωθεί ότι από το περασμένο Σάββατο έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα της οδού Αθανασίου Διάκου, καθώς υποχώρησε τμήμα του δρόμου. Πρόκειται για τμήμα όπου κάτω από το οδόστρωμα βρίσκεται χτιστό αποστραγγιστικό και σύμφωνα με τον κ. Τζουλέκη απαιτείται πλέον η εκτέλεση τεχνικού έργου και ήδη προχωρά η διαδικασία από την τεχνική υπηρεσία.

Το τμήμα που έχει διακοπεί η κυκλοφορία είναι μεταξύ των οδών Καραϊσκάκη και Ελευθερίου Βενιζέλου και οι οδηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν την διέλευση, αλλά και οι πεζοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα.

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις