Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βολές του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου κατά της δημοτικής Αρχής για τα αντιπλημμυρικά έργα

Βολές του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου κατά της δημοτικ...

Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή

Ευθύνες στο Δήμο Αιγιαλείας για την απουσία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, επιρρίπτει με ανακοίνωσή της, η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ του Αιγίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση για την πρόσφατη επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή:

«Διαπιστώθηκε πως μέρος των προβλημάτων αυτών οφείλεται στο γεγονός ότι τα σχετικά έργα από την ΕΡΓΟΣΕ βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της κατασκευής και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ο Δ/νων Σύμβουλος δεσμεύτηκε ότι η ΕΡΓΟΣΕ θα αναλάβει πλήρως όλες τις σχετικές υποχρεώσεις της.

Ένα άλλο μέρος, όμως, των προβλημάτων δεν αφορά αρμοδιότητες της ΕΡΓΟΣΕ αφού σχετίζονται με τη σύνδεση των αγωγών όμβριων υδάτων στους τελικούς σωλήνες απορροής που ανήκουν στο δήμο Αιγιαλείας καθώς και με φυσικές απορροές σε ρέματα που είναι είτε μπαζωμένα είτε έχει μειωθεί επικίνδυνα η διατομή τους από παράνομες κατασκευές είτε είναι ακόμα και ... ασφαλτοστρωμένα !!!»

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Την Παρασκευή, 21.10, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θανάσης Βούρδας, επισκέφθηκε τη Δυτική Αιγιάλεια, για να επιθεωρήσει την εξέλιξη των έργων της εταιρίας που βρίσκονται στην περιοχή. Η επίσκεψη του κ. Βούρδα είχε επίσης ως αντικείμενο την επιτόπου εξέταση  προβλημάτων σχετιζόμενων με τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων που ανακύπτουν από την κατασκευή των έργων και τα οποία είχαν απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες τις τοπικές κοινωνίες του Δήμου.

Για το σκοπό αυτό είχε προηγηθεί συνεννόηση του κ. Βούρδα με τους βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια σειρά επαφών του κ. Βούρδα και των βουλευτών Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη με τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες ώστε να έχουν μια άμεση ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και να μεταβούν επιτόπου σε σημεία που προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους.

Οι βουλευτές, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου κ. Γιώργο Ντίνο, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Καμαρών Παναγιώτη Περλέγκα και Ζήριας Βασίλη Γλωσσίδη, συνομίλησαν με πολίτες των περιοχών αυτών και επισκέφτηκαν τοποθεσίες στο Λαμπίρι στις Καμάρες και στην Άκολη.

Διαπιστώθηκε πως μέρος των προβλημάτων αυτών οφείλεται στο γεγονός ότι τα σχετικά έργα από την ΕΡΓΟΣΕ βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της κατασκευής και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ο Δ/νων Σύμβουλος δεσμεύτηκε ότι η ΕΡΓΟΣΕ θα αναλάβει πλήρως όλες τις σχετικές υποχρεώσεις της.

Ένα άλλο μέρος, όμως, των προβλημάτων δεν αφορά αρμοδιότητες της ΕΡΓΟΣΕ αφού σχετίζονται με τη σύνδεση των αγωγών όμβριων υδάτων στους τελικούς σωλήνες απορροής που ανήκουν στο δήμο Αιγιαλείας καθώς και με φυσικές απορροές σε ρέματα που είναι είτε μπαζωμένα είτε έχει μειωθεί επικίνδυνα η διατομή τους από παράνομες κατασκευές είτε είναι ακόμα και ... ασφαλτοστρωμένα !!!

Η σύσκεψη που ακολούθησε την επιτόπια επιθεώρηση έδωσε την ευκαιρία να διασαφηνιστούν οι αιτίες των προβλημάτων και να περιγραφούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυσή τους. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο η ΕΡΓΟΣΕ  να ολοκληρώσει το συντομότερο τα έργα προστασίας στους τομείς ευθύνης της αλλά και να υπάρξει εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Αιγιαλείας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ώστε από κοινού να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπερβαίνουν τους τομείς ευθύνης της ΕΡΓΟΣΕ.

Είναι κρίμα που ο Δήμαρχος Αιγιαλείας δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στη σύσκεψη αλλά ούτε στην επιθεώρηση των έργων. Προφανώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις του στέρησαν τη δυνατότητα να παρευρεθεί στην επιτόπια διερεύνηση των αιτίων των προβλημάτων και των συνεπειών τους για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σίγουροι η δημοτική αρχή του Αιγίου δεν θα περιοριστεί σε συσκέψεις με πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες αλλά θα αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες δράσεις, όπως για παράδειγμα τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των ρεμάτων και χειμάρρων των περιοχών αυτών, την ανάληψη δράσεων για παράνομες κατασκευές, κτλ.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις