Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έρευνα διέταξε ο Παρασκευόπουλος μετά τις καταγγελίες Νικολόπουλου για δικαστή του ΣτΕ

Έρευνα διέταξε ο Παρασκευόπουλος μετά τι...

Μετά από τα δημοσιεύματα που θέλουν τον δικαστικό λειτουργό ως εκβιαζόμενο

Έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων (με αφορμή διαδικτιακό δημοσίευμα για την ύπαρξη αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος εκβιάζεται όσο αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξαιτίας της εμπλοκής του σε σκάνδαλο διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.  Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης με δήλωση- απάντηση σε όσα ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών σήμερα το πρωί αλλά σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το επίμαχο ζήτημα στην οποία καλούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε σχέση με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν λειτουργούς της Δικαιοσύνης, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου αφορά δικαστικό λειτουργό ο οποίος είναι στην σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου έδειξε ενδιαφέρον για υποψηφία της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής.

Νικολόπουλος: «Ο υπουργός και ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ να μιλήσουν

«Οφείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης να δώσει απαντήσεις για τον εκβιαζόμενο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και ο κ. Ράμμος οφείλει να βγει και με θάρρος να διαψεύσει όσα ανέντιμα διαθρυλούνται δια ψιθύρων…»

Ηχηρή παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου στα «Παραπολιτικά».

Ο Νίκος Νικολόπουλος επικαλέσθηκε δημοσιεύματα του «Βήματος» και του

«Zougla.gr», τα οποία εμφανίζουν τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ κ. Ράμμο εκβιαζόμενο, προκειμένου να μεροληπτήσει στη διαδικασία του ελέγχου του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ως γνωστόν έχουν αποκαλυφθεί e-mails, σύμφωνα με τα οποία ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός διατηρεί εξωσυζυγική σχέση και εξ' αυτού του λόγου είναι ευάλωτος και πιθανόν να υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε στην εκπομπή:

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά.

Ενδιαφέρει όμως το δημόσιο συμφέρον. Γιατί όπως φαίνεται από τα e-mail αυτά ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος, έδωσε τα θέματα των εξετάσεων προκειμένου η ευνοούμενή του να πετύχει το διορισμό της στο ΣτΕ.

Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός έδρασε παραθεσμικά και αλλοίωσε τη σύνθεση του Σ.τ.Ε, ανεξάρτητα από τους λόγους που το έκανε. Επίσης ο άνθρωπος αυτός εμφανίζεται από το ΒΗΜΑ να εκβιάζεται προκειμένου να ψηφίσει στο ΣτΕ για τις άδειες.

Ενδιαφέρει, φυσικά, εάν τον εκβιάζει επιχειρηματίας, ο Ψυχάρης, η όποιος άλλος.

Κυρίως όμως, ενδιαφέρει ότι είναι επίορκος και εκβιαζόμενος λόγω των δημοσιευμάτων. Σ' αυτό πρέπει να απαντήσει ο ίδιος με το θάρρος που πρέπει να έχει ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός. Οφείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης να απαντήσει τι πραγματικά γίνεται. Και επειδή το υπέρτατο αγαθό είναι το δημόσιο συμφέρον ο αντιπρόεδρος του Σ.τ.Ε ο κ. Ράμμος να βγει και με θάρρος να διαψεύσει όσα ανέντιμα διαθρυλούνται δια των ψίθυρων.

Γιατί η Δικαιοσύνη είναι πρώτα απ' όλα διαφάνεια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις