Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κίνα στέλνει αμπέλια στο διάστημα για να βελτιώσει το κρασί της

Η Κίνα στέλνει αμπέλια στο διάστημα για ...

Τι ελπίζουν οι Κινέζοι επιστήμονες

Σε μια προσπάθεια να παράγει το πιο γευστικό κρασί του κόσμου, η Κίνα ετοιμάζεται να στείλει κλήματα στο διάστημα για να τα κάνει πιο ανθεκτικά στο κρύο και στο χώμα της επαρχίας Νινγκσι. Η είδηση θα μπορούσε να αποτελεί απόσπασμα φουτουριστικής ταινίας, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έστειλε κιβώτιο με διάφορες ποικιλίες σταφυλιών, όπως cabernet sauvignon, merlot και pinot noir.

Οι Κινέζοι επιστήμονες ελπίζουν ότι η καλλιέργεια σταφυλιών στο διάστημα θα κάνει τις ποικιλίες πιο ανθεκτικές στις κινεζικές καιρικές συνθήκες, καθώς το χειμώνα οι θερμοκρασίες συχνά φτάνουν τους -25 βαθμούς Κελσίου. Η ακτινοβολία στο διάστημα εκτιμάται ότι θα μεταλλάξει τα γονίδια των κλημάτων με το πέρασμα του χρόνου.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Κίνα πλέον διαθέτει περισσότερους αμπελώνες από τη Γαλλία και είναι ο πρώτος καταναλωτής κόκκινου κρασιού στον κόσμο. Οι Κινέζοι απολαμβάνουν συχνά τα γεύματά τους με κρασί, γεγονός που σπανίως συμβαίνει σε ασιατικά εστιατόρια του εξωτερικού.

«Μεγάλωσα τρώγοντας κινεζικό φαγητό και πίνοντας κρασί και ήρθα εδώ και ήμουν σε φάση: “Γιατί δεν πίνει κανείς κρασί τρώγοντας νουντλς;”», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας παροχής συμβουλών σε ιδιοκτήτες αμπελώνων «Dragon Phoenix».

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις