Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πιο νωρίς φέτος οι μετεγγραφές (πρώτα εγγραφές και μετά μετεγγραφές)

Πιο νωρίς φέτος οι μετεγγραφές (πρώτα εγ...

Γράφει ο Κυριάκος Σκιαθάς Σύμβουλος Εκπαίδευσης φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18Plus

Από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2016 να εγγραφούν στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016. Επισημαίνεται ότι για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων σ’ αυτές θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια υπουργεία. Η διαδικασία ηλεκτρονικής προεγγραφής των νέων φοιτητών θα επιταχύνει και τη διαδικασία των μετεγγραφών γι’ αυτούς που τις δικαιούνται. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε προσφάτως ότι η διαδικασία των μετεγγραφών θα παραμείνει ως έχει και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή ως προς τα κριτήρια για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Παραμένει και ο περιορισμός, ότι ο αριθμός των μετεγγραφόμενων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα.

Οι μετεγγραφές πραγματοποιούνται κατά φθίνουσα σειρά του συνόλου των μορίων που έχει συγκεντρώσει ο δικαιούχος με τη βοήθεια των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων:

 

Το υπουργείο Παιδείας θα κάνει και φέτος δεκτές αιτήσεις φοιτητών για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις.

Οι επιτυχόντες έχουν τη δυνατότητα να μετεγγραφούν σε Σχολές ή Τμήματα που επιθυμούν κάνοντας χρήση των αντιστοιχιών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών θα εκδοθεί η εγκύκλιος που θα καλεί τους επιτυχόντες - φοιτητές να προβούν σε ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις