Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Δημιουργείται στέγη για τους άστεγους

Αγρίνιο: Δημιουργείται στέγη για τους άστεγους

Δημιουργούνται νέες κοινωνικές δομές και αναβαθμίζονται οι υπάρχουσες

Αλλάζουν τα δεδομένα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου και το πρόσημο των αλλαγών αυτών είναι θετικότατο, αφού, όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Καλαντζής, μέρος των αλλαγών πρόκειται για νίκη της αυτοδιοίκησης απέναντι στις ΜΚΟ.

«Το θέμα της Στέγης Αστέγων είναι ένα από τα νέα προγράμματα που σχεδιάζουμε και θα κατατεθεί από τον Δήμο Αγρινίου εντός του Σεπτεμβρίου, ωστόσο, ήδη έχουμε καταθέσει το νέο πρόγραμμα για τις κοινωνικές δομές, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα συσσίτια, το φαρμακείο και το νέο πρόγραμμα – δομή, το Κέντρο Κοινότητας».

Όλα τα προγράμματα, όπως το κοινωνικό φαρμακείο, το συσσίτιο κ.α. λειτουργούσαν από το 2012 μέσω ΜΚΟ σε όλους τους Δήμους της χώρας, όπως και στο Δήμο Αγρινίου.

Τώρα για πρώτη φορά όλες τις κοινωνικές δομές θα τις διαχειρίζεται ο κάθε Δήμος μόνος του και για τον συγκεκριμένο λόγο ο κ. Καλαντζής μίλησε για νίκη της αυτοδιοίκησης.

«Είναι νίκη της αυτοδιοίκησης. Καταθέτουμε το πρόγραμμα μόνοι μας, ως Δήμος, και οι ΜΚΟ είναι έξω. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το κέρδος των ΜΚΟ μέχρι σήμερα θα πάει απευθείας στους πολίτες.

Αυτός είναι και ο στόχος μας για τις νέες δομές του Δήμου Αγρινίου, όταν φυσικά αυτές θα ωριμάσουν και θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν και να τις αναπτύξει ο Δήμος όπως θέλει και όπως πραγματικά χρειάζεται» δήλωσε ο κ. Καλαντζής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Μηχανισμός υποβοήθησης των ενδιαφερομένων για της θέσεις εργασίας του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα»


Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις