Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκόλλησε μαρκίζα από το Μουσείο Πύργου - Κίνδυνος για τους περαστικούς

Ξεκόλλησε μαρκίζα από το Μουσείο Πύργου ...

Χρήζει άμεσα επισκευών

Άμεσων επισκευών χρήζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής κατέρρευσε τμήμα της μαρκίζας της στέγης στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Πετραλιά. Πραγματικά ήταν θαύμα το ότι δεν περνούσε εκείνη την ώρα κάποιος πεζός, καθώς θα μπορούσε να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ή και θανάσιμα.

Τα τμήματα από τη μαρκίζα έπεσαν στο πεζοδρόμιο και στο σημείο αποκλείστηκε η πρόσβαση με ειδική σήμανση από το προσωπικό του μουσείου Πύργου. 

Η προϊσταμένη της ΕΦΑ Ηλείας Ερωφίλη - Ίρις Κόλλια ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού και αναμένεται να γίνει αυτοψία στο χώρο ή και να έλθει άμεσα κλιμάκιο που θα μεριμνήσει για την αποκατάστασή του τμήματος που κατέρρευσε. Σύμφωνα με πληροφορίες κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο εσωτερικό του κτιρίου και το μουσείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. 

Το κτίριο που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, ανακαινίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και παραδόθηκε σε λειτουργία το 2013. Φαίνεται όμως πως υπάρχει καταπόνηση σε κάποια τμήματα του και προφανώς οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Κατακόλου ήταν αυτές που φανέρωσαν το πρόβλημα στη μαρκίζα. Σε κάθε περίπτωση το κτίριο αναμένεται να ελεγχθεί διεξοδικά, για πιθανά άλλα προβλήματα που δεν έχουν εντοπιστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις