Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

#PrayForSyria: Το twitter στο πλευρό των δεκάδων δολοφονημένων,από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς, Σύριων αμάχων

#PrayForSyria: Το twitter στο πλευρό των...
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

''Δεν θα το ονομάσουν τρομοκρατικό χτύπημα αφού το έκανε ο στρατός της Αμερικής''

Δεκάδες είναι οι άμαχοι Σύριοι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, που έχουν χάσει την ζωή τους από τους βομβαρδισμούς αμερικανικών ελικοπτέρων. Η τελευταία αεροπορική επιδρομή έγινε  βόρεια της Ιεράπολης Συρίας, σε εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος με τον αριθμό των αμάχων που δολοφονήθηκε να ξεπερνάει τα 60 άτομα.

Από τα τέλη Μαΐου οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, ένας συνασπισμός δυνάμεων Κούρδων, Αράβων, Αρμενίων κα άλλων φυλετικών ομάδων με την αεροπορική στήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπολης, η οποία είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους. Ο αριθμός νεκρών αμάχων σε αυτό το διάστημα έχει ανέβει στους 167, μεταξύ τον οποίων 44 παιδιά, 17 γυναίκες και 8 αιχμαλώτους πολέμου.

Εκπρόσωποι της Αμερικάνικης αεροπορίας δήλωσαν στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Al-Jazeera πως θα ερευνηθούν οι θάνατοι αμάχων, ενώ ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε σε Γερμανικό δίκτυο πως ενδέχεται οι αεροπορικές επιθέσεις να ήταν αποτέλεσμα λάθος υπολογισμών.

Κάποιοι μέσω tweets εύλογα αναρωτιούνται γιατί ο βομβαρδισμός αμάχων στη Συρία δεν θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια αλλά ''ατύχημα''.

Δείτε μερικά από τα tweets με το χάσταγκ #PrayForSyria που δημιούργησαν χρήστες του twitter από όλο τον κόσμο:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις