Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ποιος θα μεταφέρει τα φαγητά, ποιος θα φυλάει...Νέες στάσεις εργασίας σήμερα στον Άγιο Ανδρέα για την έλλειψη προσωπικού

Πάτρα:Ποιος θα μεταφέρει τα φαγητά, ποιο...

Χθες έγινε και κατάληψη

Νέο κύκλο κινητοποίησης άνοιξε χθες το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας με αιχμή του δόρατος την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση του προσωπικού, όπου μοιραία κάποιες συνέπειες φτάνουν και σε ασθενείς, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου.Χθες έγινε τετράωρη στάση εργασίας και κατάληψη, ενώ σήμερα θα επαναληφθεί η στάση εργασίας από 11:00-15:00 και θα γίνει παράλληλη συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.

Όπως έχει πει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Πετρόπουλος από τους 1200 εργαζόμενους έχουν μείνει 650 με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην μπορεί να πάρει ρεπό και άδειες. Οι περισσότερες ημέρες οφείλονται σε μαίες, σε εργαζόμενους στα χειρουργεία και στα εργαστήρια.

Παράλληλα καταγγέλλει ότι από την Διοίκηση ανατίθενται παράλληλα καθήκοντα και οως σε λίγες μέρες θα προκύψει νέο πρόβλημα, με τη μεταφορά των φαγητών από τα μαγειρεία του 409, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Τρέχουν και δεν φτάνουν στον Άγιο Ανδρέα και την πληρώνουν και ασθενείς-Στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο από ...

Λήγουν όπως εξηγεί οι συμβάσεις υπαλλήλων που εκτελούν καθήκοντα οδηγών. Ο Κ. Πετρόπουλος ωστόσο εκφράζει την αντίθεσή του στον σχεδιασμό , τα κενά στους οδηγούς να καλυφθούν από την ασφάλεια του νοσοκομείου, την ώρα που εργαζόμενοι και γιατροί, στα ΤΕΠ δέχονται συχνά επιθέσεις.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων επισημαίνει την ανάγκη να επιστρέψουν στο νοσοκομείο οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στην ΥΠΕ , να γίνει ορθολογικότερη ανακατανομή του προσωπικού, αλλά και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα εργαζομένων σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, να μετακινηθούν στον Άγιο Ανδρέα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε ΣΗΜΕΡΑ 28/6/16, όπως είχαμε προαναγγείλει, η Πρώτη 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του Σωματείου μας, ενάντια:

•Στη ΔΙΑΛΥΣΗ του ΕΣΥ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ και του ΕΚΑΒ

•Στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του Νοσοκομείου.

• Στις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν οι Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων από   την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθένωσή τους απο τις μεγάλες ελλείψεις, ένεκα των οποίων δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα Ρεπό τους-ούτε την Άδειά τους.

• Στα παράλληλα ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ που ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ επιβάλλει η ΔΙΟΙΚΗΣΗ στους Συναδέλφους μας και μάλιστα  ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ τους και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ τους.

Με την σημερινή ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,  μετά την σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ στην ΠΥΛΗ του Νοσοκομείου, προχωρήσαμε σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, που είχε προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση, όπου ζητήσαμε:

• Να βρεθεί λύση στην χορήγηση των οφειλόμενων ρεπό και αδειών του Προσωπικού.

• Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις της Διοικητεύουσας, τόσο για την ανάθεση των  καθηκόντων των Οδηγών στην Ασφάλεια του Νοσοκομείου, όσο και των θυρωρών, αποφάσεις που διαλύουν ότι έχει απομείνει απο την ασφάλεια και μάλιστα σε μια περίοδο πολλών επιθέσεων στα ΤΕΠ, ενάντια σε Ιατρούς και Εργαζόμενους.

• και βεβαίως την καταβολή των οφειλόμενων στις Αργίες και τα Νυκτερινά, που υποχρεωτικά μας επιβάλλουν να εργαζόμαστε.

Αφού δεν υπήρξε λύση στα προαναφερόμενα, προχωρήσαμε σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ, με αποτέλεσμα την αναβολή της προγραμματισμένης, όπως πρροαναφέρουμε συνεδρίασής τους.

Μετά τα προαναφερόμενα, προχωράμε και αύριο τις  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με την 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,  στις ώρες11:00-15:00 και με παράλληλη  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, στις 11:00 στη ΠΥΛΗ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ

ΠΡΩΤΑ και πάνω απ' όλα για τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ που ΥΠΕΡΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ την δουλειά μας, μας ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ως Εργαζόμενους, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τις Άδειες μας – ούτε  τα Ρεπό μας και βεβαίως τα προκλητικά παράλληλα καθήκοντα και όχι μόνον

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ω Ν Τ Α Σ

•Επαρκή ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του Νοσοκομείου μας.

• Προσλήψεις Προσωπικού-Καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, Ανθυγιεινό, κλπ.

• ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των τμημάτων και των Υπηρεσιών μας. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ στην ΕΞΑΝΤΛΗΤΗΚΗ k΄ ΥΠΕΡΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, τα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ χωρίς Ρεπό και Άδειες. ΑΜΕΣΑ η ΧΟΡΗΓΗΣΗ τους σε ΟΛΟΥΣ.

• Εξόφληση των Δεδουλευμένων Νυκτερινών-Αργιών. Αύξηση της Αμοιβής τους.

• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.

• Απόσυρση του ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Νόμου.

• Δημόσια ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ με καθολική πρόσβαση.

………………………….

Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Οι νέοι Διοικητές στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της ... - Thebest.gr

Τέλος τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού στα Νοσοκομεία ... - Thebest.gr

"Επί ποδός" οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Ο Άγιος Ανδρέας" - Πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας και κατάληψη

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις