Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Διευκρινίσεις σχετικά με την μεταφορά διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας

Διευκρινίσεις σχετικά με την μεταφορά δι...

Του Τάκη Γεωργακόπουλου

Αγαπητοί φίλοι,

Ας μου επιτραπεί να καταθέσω δημόσια μερικές διευκρινήσεις για όσα αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωσή του (28 Απριλίου 2016) ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, σχετικά με την μεταφορά διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Πρώτον, ο ΕΟΠΥΥ ως δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός χρηματοδοτείται από το κράτος και προγραμματίζει τις πληρωμές των οφειλών του.

Δεύτερον, Τα διαθέσιμα που μπορεί να έχει στο ταμείο του, αποτελούν χρήματα πλέον όσων έχουν ενταλματοποιηθεί για πληρωμές και γι αυτό στην παρούσα φάση υπήρχαν μόνο 60.000.000 ευρώ που δεν μπορούσαν άμεσα να διατεθούν για πληρωμές.

Τρίτον, η απόφαση για προσωρινή μεταφορά των διαθεσίμων του ταμείου του ΕΟΠΥΥ ελήφθη αφού είχαν ενταλματοποιηθεί οι άμεσες ανάγκες πληρωμής για την τρέχουσα περίοδο.

Τέταρτον, στην απόφαση για μεταφορά των λίγων διαθεσίμων που ελήφθη από το ΔΣ σε ειδική Συνεδρίαση, πρυτάνευσε η σκέψη πως τα έχει άμεση ανάγκη η χώρα για την πληρωμή συντάξεων και μισθών μέχρι να εισρεύσει νέο χρήμα αρχές Μαϊου στα δημόσια ταμεία.

Επομένως ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ακάλυπτες τις πληρωμές, όσες είχαν ενταλματοποιηθεί για την τρέχουσα περίοδο, όπως διατείνεται στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, αφού ότι είχε ενταλματοποιηθεί, πληρώνεται.

Επιπλέον το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας γνωρίζει την τιτάνια επιχείρηση που ξεκίνησε η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για εκκαθάριση του 10% των οφειλομένων στους παρόχους (αφού το 90% το έχουν πληρωθεί με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο) διαδικασία που μας κληροδότησαν από το παρελθόν, οι διοικήσεις που είχαν τοποθετήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως έχουμε κληρονομήσει από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τα ληξιπρόθεσμα προ του 2012 που περιμένουμε την υπουργική απόφαση πληρωμής τους μετά και την αξιολόγηση των θεσμών (δανειστών).

Για την νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ασφαλώς και αποτελεί πρωταρχικό μέλημα η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τις ως τώρα δράσεις μας και τις αποφάσεις μας, ως διοίκηση 4,5 μηνών.

Την Υγεία όμως και τις υγειονομικές υπηρεσίες ΔΕΝ έφεραν σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα οι πολιτικές των 16 μηνών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι πολιτικές πλέον των 40 χρόνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καλό και χρήσιμο είναι επομένως να ανατρέχουμε στην ιστορική μνήμη.

 

Με εκτίμηση

Τάκης Γεωργακόπουλος

Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις