Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η τάφρος του Ρίου «πεθαίνει» - «Οι αρμόδιοι επικαλούνται ακόμα και… ξεχασμένα πυρομαχικά» - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η τάφρος του Ρίου «πεθαίνει» - «Ο...

Μεγάλη η αγωνία των κατοίκων της περιοχής

Απαράδεκτη είναι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση που επικρατεί στην τάφρο που περιβάλει το Κάστρο του Ρίου. Η δίοδος που επιτρέπει στη θάλασσα να μπαίνει στην τάφρο και να ανανεώνει τα νερά της έχει κλείσει από φερτά υλικά με αποτέλεσμα η στάθμη των υδάτων νε πέφτει διαρκώς και τα όσα έχουν απομείνει να έχουν μετατρέψει την τάφρο σε βούρκο.

Οι κάτοικοι της περιοχής, με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρίου «Ζωοδόχος Πηγή» έχουν επανειλημμένα προσφύγει σε όλους τους Φορείς που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα (Περιφέρεια, Δήμος, Αρχαιολογική κ.α.) χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Ο ένας επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο ενώ οι δικαιολογίες που πολλές φορές επικαλούνται, όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Φωτεινή Καραπατάκη, εμπλέκουν ακόμα και… ξεχασμένα πυρομαχικά.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Φωτεινή Καραπατάκη σημειώνει, «εδώ και δύο χρόνια αγωνιζόμαστε γι’ αυτό το θέμα. Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα και το πρόβλημα υπάρχει. Έχουμε απευθυνθεί στην Περιφέρεια, το Δήμο και την αρχαιολογική υπηρεσία. Η στάθμη του νερού πέφτει με αποτέλεσμα να αρχίσει η Τάφρος να ξηραίνεται και να γίνεται εστία μόλυνσης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι κάτοικοι και ο σύλλογος δεν μπορούμε πλέον να σταθούμε με τα χέρια σταυρωμένα και αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε πιο δυναμικά. Με το πανό μας, με τον κόσμο στο πλάι μας, μήπως και δοθεί κάποια λύση.

Εκτός από τις υπηρεσίες που προανέφερα, έχουμε στείλει επιστολές και στο υπουργείο Πολιτισμού και στο Αμύνης.
Όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι πρέπει να λυθεί. Από ‘κει και πέρα όμως, η μία υπηρεσία μας παραπέμπει στην άλλη υπηρεσία και εμείς παραμένουμε με το πρόβλημά μας».

Όσον αφορά το αίτημα των κατοίκων, η κυρία Καραπατάκη τόνισε, «εμείς ζητάμε να υπάρχει μια είσοδος για να μπαίνει το θαλασσινό νερό, η οποία έχει κλείσει με τα υλικά που φέρνει το κύμα. Ζητάμε να γίνει μια εμβάθυνση και να καθαριστεί η είσοδος που μπαίνει το νερό.

Η αρχαιολογική υπηρεσία είναι αρμόδια. Το πρόβλημα αφορά όλη την περιοχή. Η αρχαιολογική υπηρεσία λέει ότι βαθιά υπάρχουν πυρομαχικά, τα οποία λέει ότι είναι επικίνδυνα. Εάν υπάρχουν πυρομαχικά, θα μπορούσε να βρει μια λύση».

Τέλος, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους, «εμείς παραμένουμε με το πανό μας που έχουμε αναρτήσει στο κάστρο μήπως και ιδρώσουν τα αυτάκια των υπευθύνων και κάνουν κάτι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις