Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Προς αναβολή και ο 2ος διαγωνισμός για το Πάτρα-Πύργος

Δυτική Ελλάδα: Προς αναβολή και ο 2ος δι...

Για το τμήμα Αμαλιάδα - Δουνέικα

Προς αναβολή οδεύει και ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του δεύτερου τμήματος «Αμαλιάδα-Δουνέικα», μήκους 8,14 χλμ, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα Πύργος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 19 Απριλίου του 2016.

Η αποχή των εργοληπτών δεν πρόκειται να λήξει πριν από την ψήφιση των δύο σχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, συνεπώς ήδη το υπουργείο αναζητά την επόμενη ημερομηνία ορισμού της δημοπράτησης, πιθανότατα στο  β’ δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοπράτηση για το πρώτο τμήμα «Πύργος-Δουνέικα» έχει οριστεί για τις 5 Μαΐου, με την προσδοκία ότι θα έχουν ψηφιστεί τα δύο σχέδια νόμου και έχει λήξει η αποχή. Ειδάλλως, επειδή θα είναι η Τρίτη συνεχόμενη αναβολή για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, βάσει νόμου θα πρέπει να τροποποιηθούν τα τεύχη δημοπράτησης, εξέλιξη που συνεπάγεται δίμηνη καθυστέρηση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών ήδη έχουν προχωρήσει σημαντικά την επεξεργασία και του τρίτου διαγωνισμού, (τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές) ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς»- θα διεξαχθεί στις 14 ή 15 Ιουνίου του 2016.

Παράλληλα συνεχίζεται με πυρετώση ρυθμό η κατάρτιση της μελέτης κόστους-οφέλους που θα σταλεί μαζί και με τα υπόλοιπα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) για να αξιολογηθεί εγκριθεί ως μεγάλο έργο η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος και να ξεκινήσει  η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Υψηλόβαθμα στελέχη προσδιορίζουν την αποστολή του φακέλου σε 3-4 μήνες και εκτιμούν ότι μέσα στο φθινόπωρο θα έχουν υπογραφεί τα συμφωνητικά με τους αναδόχους και θα ξεκινήσουν οι εργασίες και στα τρία οδικά τμήματα που θα έχουν δημοπρατηθεί ως τότε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις