Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Πάγωσαν» εδώ και ενάμιση μήνα οι άδειες οδήγησης - «Όμηροι» εκατοντάδες υποψήφιοι οδηγοί – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες σχολών

Πάτρα: «Πάγωσαν» εδώ και ενάμιση μήνα οι...
Βγενόπουλος Φάνης

Περιμένουν την έγκριση του κονδυλίου από τους πιστωτές για τους εξεταστές

Εδώ και ενάμιση μήνα έχουν «παγώσει» οι διαδικασίες έκδοσης αδειών οδήγησης, με αποτέλεσμα να βρίσκονται υπό ομηρία χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί, εκατοντάδες ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, αλλά και να χάνει έσοδα το κράτος. Αίτια η μη έγκριση του σχετικού επιδόματος από το Υπουργείο Μεταφορών για την αποζημίωση των εξεταστών.

Όπως λέει στο thebest.gr ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Σχολών Οδηγών της περιοχής Παναγιώτης Τσάμης, αυτή τη στιγμή περιμένουν να δώσουν εξετάσεις περί τους 400- 500 υποψήφιοι οδηγοί. Πανελλαδικά ο αριθμός των υποψηφίων οδηγών υπολογίζεται στους 5.500.

Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» και τα έσοδα των Σχολών Οδηγών, αφού όπως εξηγεί ο κ. Τσάμης, οι υποψήφιοι οδηγοί που έχουν ολοκληρώσει την θεωρητική τους εκπαίδευση, δεν έχουν πληρώσει στην πλειοψηφία τους τις Σχολές, περιμένοντας το πότε θα δώσουν εξετάσεις οδήγησης.

Παράλληλα, όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν εξετάσεις δεν ξεκινούν μαθήματα, περιμένοντας να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες.

«Είμαστε στο έλεος του Θεού. Από τη μία δεν έχουμε έσοδα, από την άλλη πρέπει να πληρώσουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας, φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, λειτουργικά έξοδα κτλ. Ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε πότε θα γίνει η συνάντηση του υπουργού με την Τρόικα για να εγκριθεί το ποσό αποζημίωσης των εξεταστών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Τσάμης.

Για το θέμα που έχει προκύψει μίλησε το πρωί στο Mega h υφυπουργός Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία όπως γράφει το kerdos.gr, υπογράμμισε ότι επρόκειτο για ένα επίδομα ύψους περίπου 176 ευρώ που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος για αυτούς που διενεργούνε τις εξετάσεις όμως με την εφαρμογή του νόμου για το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη χορήγησή του.

Επειδή όμως όπως τόνισε "αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα του θέματος" κατατέθηκε από τον πρώην υπουργό κ. Σγουρίδη τροπολογία για να δίδεται το επίδομα στους συγκεκριμένους ανθρώπους καθώς υπήρχε και σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Εντούτοις την τελευταία στιγμή παραδέχθηκε ότι δεν προχώρησε η προσάρτηση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο που επρόκειτο να προσαρτηθεί και μόλις ανέλαβε η ίδια φρόντισε να ξανασυσταθεί η τροπολογία "πολύ πιο αιτιολογημένη και κοστολογημένη".

Σήμερα θα ενημερωθεί τόνισε από τον κ. Χουλιαράκη για το πότε θα έχει ραντεβού με τα τεχνικά κλιμάκια ώστε να τους εξηγηθεί η αναγκαιότητα να περάσει η τροπολογία.

Για τη συγκεκριμένη δαπάνη -σημείωσε- υπάρχει πρόβλεψη τόσο στον τακτικό προϋπολογισμό όσο και στο μεσοπρόθεσμο.

Για το έργο των εξετάσεων -συμπλήρωσε- προβλέπονται ανταποδοτικά τέλη, 12 εκατομμύρια ετησίως και 500.000 για δευτεροβάθμιες εξετάσεις με δαπάνες που δεν υπερβαίνουν 4,5 εκατομμύρια ευρώ και 400.000 ευρώ αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Σε αδιέξοδο οι σχολές οδηγών από την αποχή των εξεταστών – Ζητούν άμεση λύση από την κυβέρνηση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις