Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κάθε μέρα και μια διάρρηξη - "Επιδημία" οι κλοπές στο Τραγανό

Ηλεία: Κάθε μέρα και μια διάρρηξη - &quo...

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες

«Επιδημία»  διαρρήξεων και κλοπών πλήττει το Τραγανό, αφού σε καθημερινή βάση το αστυνομικό δελτίο καταγράφει και ένα περιστατικό.

Όμως είναι πολλές και οι περιπτώσεις εκείνες που τα θύματα δεν καταγγέλλουν στο ΑΤ τη διάρρηξη, αφού τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να συλλαμβάνεται ο δράστης ή οι δράστες, να οδηγούνται στο ΑΤ και στη συνέχεια με εισαγγελική εντολή να αφήνονται ελεύθεροι με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη συνέχεια για τα θύματά τους.

“Πριν από μερικούς μήνες συνέλαβε η αστυνομία τον δράστη που έκανε τη διάρρηξη στο κατάστημά μου. Τον πήγαν στο ΑΤ, από εκεί στον εισαγγελέα, ομολόγησε και την επομένη ήταν ελεύθερος! Μάλιστα περνούσε επιδεικτικά μπροστά από το κατάστημά μου… Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, αλλά τον τελευταίο καιρό συμβαίνει σχεδόν πάντα”. Αυτό δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» κάτοικος του Τραγαγού που για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

«Δεν αντέχουμε άλλο!»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τραγανού και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Τσάκωνας Νίκος, δήλωσε: «Καθημερινό φαινόμενο η κλεψιά. Τι να πρωτοκάνει το ΑΤ Ανδραβίδας όταν δουλεύει χωρίς δύναμη, ή με έναν αστυνομικό που τον έχουν κάνει κλητήρα; Από την άλλη υπάρχει και το εξής παράδοξο: Η αστυνομία συλλαμβάνει τον δράστη και οι εισαγγελείς  τον αφήνουν ελεύθερο. Δεν γνωρίζω τη νομική διαδικασία, αλλά μου κάνει εντύπωση. Το ίδιο έγινε και προχθές με δύο διαρρήκτες που συλλάμβανε και μας είχανε ρημάξει. Σήμερα είναι ελεύθεροι και ο ένας πέρασε προ ολίγου από ‘δω μπροστά. Αν δεν χωράνε οι φυλακές ας φτιάξουν κι άλλες. Δεν αντέχουμε άλλο! Ούτε κότα δεν θα μείνει στο χωριό. Πολλοί συμπολίτες μας θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Δεν είναι σωστό να φθάσουμε εκεί, αλλά από την άλλη αν βλέπεις την περιουσία σου να λεηλατείται τι θα κάνεις;»

«Αγόρασα καραμπίνα»

Ο κ. Ιωάννης Καλογερόπουλος, συνταξιούχος δηλώνει: «Πολλές οι κλοπές και οι διαρρήξεις από Έλληνες και αλλοδαπούς. Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση, όπως ήταν πριν από χρόνια. Πριν από καιρό ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με τον διαρρήκτη στο μαγαζί μου. Πήρα ένα ξύλο και ήμουν έτοιμος για όλα. Ευτυχώς που έφυγε… Τώρα αγόρασα καραμπίνα για να ρίξω στον αέρα, να φοβερίσω όποιον μπει στο σπίτι μου. Τι να κάνω;»

 

Ο κ. Ρακλάς Βασίλης, ιδιοκτήτης του πιο παλιού καφενείου στο Τραγανό μας λέει: «Κάθε μέρα κλοπές και διαρρήξεις! Τί να κάνει η αστυνομία, αφού τους πιάνει τους κλέφτες και μετά από μια μέρα είναι και πάλι ελεύθεροι. Καταλαβαίνεις τί μπορεί να γίνει… Εγώ  είμαι από τις 4 τα χαράματα στο καφενείο με κλειστές τις πόρτες και φυλάω το μαγαζί  για να μη με κλέψουν. Είναι σωστό αυτό;»

Ο κ. Παπανικολάου Νικόλαος 82 ετών, δηλώνει: «Κάθε μέρα κλοπές και διαρρήξεις. Τον γιο μου τον κλέψανε δύο φορές. Πιάσανε το δράστη, ομολόγησε και όταν πήγαμε στο δικαστήριο, πρώτα έφυγε ελεύθερος ο δράστης και μετά το θύμα η… νύφη μου. Περίεργα πράγματα. Εγώ πάντως το έχω δηλώσει: Αν δω διαρρήκτη στο σπίτι μου, η αστυνομία θα τον βρεί κάτω από την βεράντα μου».

Ο κ. Τσίληρας Παντελής επαγγελματίας δηλώνει: «Είναι πολύ συχνά φαινόμενα οι κλοπές και οι διαρρήξεις και τελευταία βλέπουμε πιο συχνά αστυνομικό περιπολικό στο χωριό. Όμως το κακό έχει παραγίνει και φοβάμαι πως θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, αν και ξέρουμε πως δεν είναι σωστό, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά».

patrisnews.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Στον Εισαγγελέα σήμερα ο 30χρονος που έκρυβε την κάνναβη μέσα στη λίμπα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις