Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθώοι οι τρεις Ρουμάνοι ιερείς για την κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου

Αθώοι οι τρεις Ρουμάνοι ιερείς για την κ...

Εαξαγοράσιμη η ποινή για αυτόν που έκλεψε το λείψανο και το έκρυψε

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών οι τρείς Ρουμάνοι ιερείς που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα.

Την αθώωση τους πρότεινε και η Εισαγγελέας της έδρας, καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του έκανε λόγο για ταλαιπωρία άνευ λόγου και αιτίας.

4 χρόνια εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης με εγγύηση 500 ευρώ,  φυλάκισης επεβλήθηκαν στον κατηγορούμενο που  άρπαξε και έκρυψε το λείψανο  ενώ στον δεύτερο Ρουμάνο, επεβλήθη  ποινή φυλάκισης 3 ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα για απλή συνέργεια.

Όλα συνέβησαν στις 6 Οκτώβρη του 2015 όταν Ρουμάνοι από  γκρουπ προσκυνητών εκμεταλλεύτηκαν τον συνωστισμό και άρπαξαν το χέρι του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους την ώρα που το προσκυνούσαν. Οι μοναχοί έντρομοι ανακάλυψαν την απώλεια του ιερού λειψάνου και ο ηγούμενος ειδοποίησε την Αστυνομία, την ώρα που το πούλμαν των Ρουμάνων αποχωρούσε από το μοναστήρι.

AdTech Ad

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας όπου πλήθος περιπολικών πρόλαβαν και ακινητοποίησαν το πούλμαν λίγο πιο μακριά από την Μονή. Οι δύο Ρουμάνοι ιερόσυλοι, νομίζοντας ότι θα ξεφύγουν, μετά την ανάκριση και ότι δεν θα γίνονταν αντιληπτοί,  πέταξαν το αριστερό  χέρι του Αγίου Χαραλάμπους σε μια χαράδρα κοντά στην περιοχή, ώστε μετά την ανάκριση να πήγαιναν να το βρουν και να το πάρουν πάλι, όμως κατά την ανάκριση «έσπασαν» και ομολόγησαν τις πράξεις τους, με αποτέλεσμα να τους περαστούν χειροπέδες.

Στη συνέχεια, και περίπου μισή ώρα μετά τις 6 πλέον, οι δύο άντρες υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο που έκρυψαν το Ιερό Λείψανο πετώντας το μέσα σε θάμνους και μόλις αυτό εντοπίστηκε, αποδόθηκε πίσω στους εμβρόντητους μοναχούς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις