Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Καθυστερεί η ανέγερση του Ι.Ν του Αγ. Χαραλάμπους

Πύργος: Καθυστερεί η ανέγερση του Ι.Ν το...

Ένα ρέμα είναι η αιτία

Ένα ρέμα που εμφανίζεται  σε κάποιο παλαιό τοπογραφικό να διασχίζει το οικόπεδο που θα ανεγερθεί ο νέος ιερός ναός του Πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους στην είσοδο της πόλης του Πύργου, είναι ο λόγος που καθυστερεί το σπουδαίο αυτό έργο.

Ο μητροπολίτης κ. Γερμανός  με τους συνεργάτες του, εδώ και δύο χρόνια δίνουν  αγώνα με το «τέρας» της γραφειοκρατίας, ώστε να πεισθούν με χάρτες , τοπογραφικά και έγγραφα οι  ιθύνοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν υπάρχει θέμα με το ρέμα για να προχωρήσει επιτέλους η ανέγερση του ιερού ναού.

Ο Πύργος χρειάζεται έναν ναό για τον Πολιούχο του, γιατί ο υπάρχον στην Αγία Κυριακή είναι ουσιαστικά παρεκκλήσι. Ακόμη και εκείνοι που αντιδρούσαν με την ιδέα του σεβασμιωτάτου και των μακαριστών προκατόχων του, σήμερα έχουν ανακρούσει πρύμνα και αναγνωρίζουν την ανάγκη ανεγέρσεως ενός ναού που να τιμά τον Πολιούχο και θαυματουργό Άγιο Χαράλαμπο.

Ο αγώνας δόθηκε αρχικά για την ανεύρεση οικοπέδου. Η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας διέθετε μεν αρκετά οικόπεδα, αλλά τα διέθεσε για ανάγκες της Πολιτείας και του Δήμου και όταν κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να αναζητήσουν οικόπεδο και για την ανέγερση του νέου ιερού ναού του Αγίου Χαραλάμπους, άρχισαν οι δυσκολίες. Υποσχέσεις από κυβερνητικούς και μόνο υποσχέσεις αλλά τελικά με τη βοήθεια του Θεού, βρέθηκε χώρος για τον Άγιο Χαράλαμπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πύργος Ηλείας: Δεν θα έρθει τελικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για τον Αγ. Χαράλαμπο

 

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις