Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλάτωνας Μαρλαφέκας: Στόχος μας το Patras IQ να γίνει Πανελλήνιας εμβέλειας και να διαρκεί μήνες

Πλάτωνας Μαρλαφέκας: Στόχος μας το Patra...

Τα σχέδια του Επιμελητηρίου

Η έκθεση Patras IQ, γίνεται θεσμός πανελλήνιας εμβέλειας με υπογραφή της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου. Την Παρασκευή (5/2/2015) υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση, μέσω της οποίας το «Patras IQ» γίνεται η πρώτη μεγάλη πανελλήνια Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας από ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα στην παραγωγική οικονομία.

Γι’ αυτή την θετική εξέλιξη μίλησε στην εκπομπή Ποντάρω Κόκκινο με τους Θάνο Χριστακόπουλο και Ηλία Κυριακόπουλο Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ο κ. Μαρλαφέκας είπε μεταξύ άλλων: «ως Επιμελητήριο νιώθουμε πολύ καλά γι’ αυτή την πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε με το Πανεπιστήμιο, αλλά και για τη γρήγορη εξέλιξη της διαδικασίας να γίνει το Patras IQ, πανελλήνια έκθεση.

Δύο θετικά υπάρχουν για την περιοχή. Το πρώτο είναι ότι επιτέλους θα έχουμε μια κοινή έκθεση, ώστε όλη η έρευνα και η τεχνογνωσία που παράγεται στα πανεπιστήμια της Ελλάδος θα έχουν έναν τόπο που θα εκθέτεται. Μέχρι τώρα όλη αυτή η τεχνογνωσία έμενε στα συρτάρια και τις δημοσιεύσεις. Δεν υπήρχε διέξοδος προς την επιχειρηματική κοινότητα. Τα περισσότερα προϊόντα της έρευνας είναι εξωστρεφή. Αν καταφέρουμε στα επόμενα χρόνια να τα αξιοποιήσουμε, στην επόμενη πενταετία θα έχουμε μια πλούσια βιομηχανία.

Το δεύτερο είναι ότι, επιτέλους η Πάτρα βρίσκει μια δικιά της έκθεση πανελλήνιας εμβέλειας. Η Patras IQ στην επόμενη διετία, θα είναι μια έκθεση μηνών και όχι ημερών, θεματικών μηνών με συγκεκριμένη εξειδίκευση στην έρευνα».

Τέλος, ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε τη σημασία της επικοινωνίας του όλου εγχειρήματος, αλλά και στην αμεσότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το αίτημα του Επιμελητηρίου από την κα Σία Αναγνωστοπούλου, «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αξίζουν προσοχής και βοήθειας στο να ενεργήσουν, στο να μιλήσουν. Ένα από αυτά που συναντήσαμε το 2012 που αναλάβαμε το Επιμελητήριο, είναι η λαίλαπα των ΜΜΕ σε ότι αφορά το τι δείχνουν και τι προβάλλουν. Δημιουργούν ανθρώπους που δεν ασχολούνται.

Εμείς αντιθέτως ενεργήσαμε τρία χρόνια, φτιάχνοντας ένα θεσμό. Από τη στιγμή που το παρουσιάσαμε στην κα Αναγνωστοπούλου, δεν χρειάστηκε δεύτερο ραντεβού. Ωριμάσαμε την ιδέα και βρήκαμε συμπαραστάτη την κα Υπουργό. Αποφύγαμε τις φανφάρες όλων αυτών των χρόνων των μεγάλων λόγων ή μεγάλων ιδεών, χωρίς να γίνεται τίποτα στην πράξη. Εμείς ως επιμελητήριο, δεν θέλουμε να μιλάμε, αλλά να παράγουμε έργο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις