Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Τσίπρας βρίσκεται στη χώρα χωρίς γραβάτες!

Ο Τσίπρας βρίσκεται στη χώρα χωρίς γραβάτες!

Γιατί κανείς στο Ιράν δεν τις φορά;

Μπορεί στην Ελλάδα και την Ε.Ε. τα σχόλια για την άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να φορέσει γραβάτα, να γίνονται μέχρι και από τον πρόεδρο της Κομισιόν  Γιούνκερ, ωστόσο αυτές τις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στα… νερά του.

Και αυτό διότι, στο Ιράν κανείς δεν φορά γραβάτα!

Το BBC αναρωτήθηκε για το θέμα, όταν οι Αμερικανοί ναύτες που είχαν αιχμαλωτιστεί πριν από λίγο καιρό από τους ιρανούς, μόλις απελευθερώθηκαν εμφανίστηκαν με κοστούμι αλλά χωρίς γραβάτα.

Η απάντηση κρύβεται σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, στην επανάσταση του 1979, όταν οι μουλάδες που επικράτησαν απαγόρευσαν τη γραβάτα ως αντι-ισλαμική, παρακμιακή, σύμβολο των σταυροφόρων και «όπλο» για τη διάδοση του δυτικού πολιτισμού, κάτι που τηρείται ακόμη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ανώτατου ηγέτη της χώρας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ Σαγίντ.

Οι ιρανοί πρέπει να φοράνε τα «πρότυπα ισλαμικά ενδύματα» που σχεδιάζονται στη χώρα και αποτελούν μια αντανάκλαση στα ρούχα, της κατάργησης των εθνοτικών και ταξικών διακρίσεων.

Οι γραβάτες είναι «άκρως πολιτικοποιημένα ρούχα» στο Ιράν, λέει ο ανταποκριτής του BBC στην Τεχεράνη, Frances Harrison. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι στο Ιράν δεν φορούν γραβάτες.

Η συνηθισμένη ενδυμασία τους αποτελείται από κοστούμι ή παντελόνι και πουκάμισα με μακριά μανίκια με κολάρα, όπως ο Αχμαντινετζάντ που αποτελεί πρότυπο. Μπορούν πάντως να φορούν γραβάτα οι δυτικοί που επισκέπτονται το Ιράν. "Κανείς δεν έχει πει ποτέ τίποτα σε μένα γι 'αυτό.

Οι ιρανοί καταλαβαίνουν ότι τη φοράω στη δουλειά και είναι ένα σημάδι σεβασμού", δηλώνει στο BBC ένα δυτικός εργαζόμενος στη χώρα. "Το κοστούμι και το ανοιχτό στο λαιμό πουκάμισο που φορέθηκε πολύ από τον Αχμαντινετζάντ θέλει να τονίσει τη διαφάνεια και την προσήνεια", λέει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Η Μπέτυ Μπαζιάνα με μπορντώ μαντήλα στα μαλλιά της - Κατά την επίσκεψή της στην Τεχεράνη

 

 

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight