Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Oι δημοσιογράφοι του thebest.gr επιλέγουν τα αγαπημένα τους από την χρονιά που φεύγει- Η Πάτρα και οι άνθρωποί της, με ...άλλα μάτια

Oι δημοσιογράφοι του thebest.gr επιλέγου...

Ξεφυλλίζοντας το 2015

ΓΙΩΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το επάγγελμα του δημοσιογράφου μερικές φορές, μοιάζει λίγο με αυτό του συγγραφέα. Σε γνωρίζει με τους ανθρώπους. Και μάλιστα με ανθρώπους που ζουν και ανασαίνουν δίπλα σου, και όχι στην φαντασία,  γράφοντας ο καθείς το δικό του μικρό ή μεγάλο... έπος.  Ανθρώπους που σε συγκινούν, σε ...κινούν και σε παρακινούν, σε μαθαίνουν και σε εμπνέουν. Ανθρώπους που μερικές φορές σε κάνουν και να θυμάσαι. Σχεδόν καμία αποκλειστικότητα δεν είναι ικανή να σου δώσει τη χαρά που δίνει η ιστορία ενός ανθρώπου. Για αυτό το λόγο, το 2015 που φεύγει το αφιερώνω στα πρόσωπα. Σε αυτά που είτε γράφουν ιστορία, είτε την ακολουθούν, είτε πάλι την υπονομεύουν.

Το λατρεμένο θέμα της χρονιάς που φεύγει, ήταν η συνάντηση με τον Βασίλη Φραντζή, τον άνθρωπο που μου έμαθε κάτι πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο η εικόνα τους. Μερικές φορές, είναι κάτι που δεν το έχουμε καν φανταστεί.

Η πιο αναπτρεπτική φυσιογνωμία της Πάτρας- Ο κ. Βασίλης δέχθηκε "πόλεμο" για το στυλ του αλλά δεν έκανε ποτέ, ούτε βήμα πίσω- Μια συνέντευξη- εμπειρία

Η ξαφνική απώλεια του φίλου Βασίλη λίγους μήνες μετά, (Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Φραντζής) μου άφησε την αίσθηση της απώλειας ενός δικού μου ανθρώπου.

Ο άνθρωποι κάνουν εγγραφή στη μνήμη μας και ανασύρουν από αυτή μια αίσθηση ζεστασιάς, οικειότητας, μερικές φορές και ευγνωμοσύνης. Οι άνθρωποι είναι η μνήμη μας. Είναι η νιότη μας.

 

Ένα θέμα- ανάμνηση για  έναν γιατρό της δικής μου νιότης, για τον οποίο ανακάλυψα ότι δεν είχε γραφτεί τίποτε παρά την τεράστια προσφορά του στην πόλη, στο πράο και διαυγές πρόσωπο που συναντά κανείς στην είσοδο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, με την στοχαστική ματιά, με την μελαγχολική αριστοκρατική φυσιογωμία και τα πυκνά χαρακτηριστικά φρύδια, είναι το δεύτερο θέμα που ξεχωρίζω για την χρονιά που φεύγει. Μιλώντας με την Άρτεμη Γιογκαράκη για τον γιατρό και τον άνθρωπο Θεόδωρο Γιογκαράκη, ανακάλυψα ότι τα χρόνια περνούν αλλά οι άνθρωποι εγκαθίστανται μέσα μας. Όπως τότε, που ο δικός μας γιατρός, ακουμπούσε το στηθοσκόπιό του πάνω μας, γράφοντας στην καρδιά μας.

Θ. Γιογκαράκης:Ο παιδίατρος που άφησε εποχή- Το Καραμανδάνειο, τα μικρά του "θαύματα", η φιλία με τον Κωστή Στεφανόπουλο - Η Άρτεμις Γιογκαράκη μιλάει στο thebest.gr- ΦΩΤΟ

Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο συναίσθημα και αναμνήσεις.  Είναι και δημιουργία, ανατροπή, καινοτομία...

Είναι, κυρίως, πρωταγωνιστές των επιλογών τους.

'Οπως ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών- Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών που έβαλε στο ...αρχείο το πτυχίο του και άνοιξε προβατοτροφική μονάδα, επιστρέφοντας με όλη του την καρδιά στην πρώτη του αγάπη, προκαλώντας εν αρχή έκπληξη στο περιβάλλον του και εν συνεχεία την αποδοχή και τον θαυμασμό, αποδεικνύοντας ότι εκείνη η επιλογή ήταν τόσο σοφή, όσο και η αγάπη του για τα ζώα.

Ο Ηλεκτρολόγος- Μηχανικός που κρέμασε το πτυχίο του και εκθρέφει πρόβατα σε σύγχρονη μονάδα- Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, γιος του πρώην αντιδημάρχου, μιλάει στο thebest.gr

Τα πρόσωπα ξέρουν και πώς να ξεπερνούν τον Γολγοθά. Να  τον πορεύονται και να τον αφήνουν πίσω τους. Να γίνονται...μαθητές στα 50 και να καταλήγουν να  παίρνουν  το πτυχίο του Πανεπιστημίου λίγο πριν τα 60.

Εμπειρία ζωής η συνέντευξη με την  Ειρήνη Καραλή, η οποία είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων  που μιλώντας μαζί τους, αφήνεις την θλίψη σε ένα συρτάρι και στρώνεις πάνω του ένα ωραίο μεταξωτό πανί που σε κάνει να βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι.

Ζωή σαν σενάριο: Το πείσμα να μάθει και να νικήσει τον καρκίνο, την κάθισε στα 50 στο θρανίο- Το πείσμα για γνώση της έδωσε το πτυχίο του Πανεπιστημίου

Τα πρόσωπα πρέπει και να σε ξαφνιάζουν, να σου δείχνουν ότι υπάρχει και το...αλλιώς, ότι ο δρόμος έχει και παρακλάδια.

 

Ο Δημήτρης Δημόπουλος, είναι ένας ανιχνευτής τρούφας, ο μόνος στην ευρύτερη περιοχή και ένας εκ των επτά περίπου επαγγελματιών στην Ελλάδα που τόλμησαν να επενδύσουν σε ένα προϊον που μοιάζει με ...χρυσάφι αλλά η "σοδειά" του παραπέμπει στην αβεβαιότητα της στροφής ενός ζαριού.

Εν προκειμένω, το...ζάρι βρίσκεται στην μύτη ενός τετράποδου λαγωνικού και η ζαριά, εξαρτάται και από την επιδεξιότητα του παίκτη- αφεντικού του.

Ο Πατρινός που περπατάει 10 ώρες την ημέρα, ψάχνοντας τρούφα στα βουνά- Από τους υπολογιστές στην αναζήτηση και την καλλιέργεια του υπόγειου μανιταριού

Πέρα από τα πρόσωπα, υπάρχει και η πόλη, ο τόπος που τα υποδέχεται. Το πιο αγαπημένο θέμα;

Η Πάτρα ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ: Φωτογραφίσαμε την πόλη από την ίδια γωνία που "πόζαρε" κατά το παρελθόν- Ιδού η... μεταμόρφωση

Κλείνω με δύο άρθρα που η αποδοχή τους, ήταν ενδεικτική της δύναμης του αναγνωστικού κοινού να μοιράζεται μαζί σου μια ιδέα και να την φτάνει μέσω fb στην άλλη άκρη της γης.

Για μας είναι ο θρήνος, όχι για τον Βαγγέλη

Οι επικριτές ενός ανθρώπου που δεν τους ...ρώτησε

 

 

ΦΑΝΗΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τέσσερις ιστορίες από το 2015 που φεύγει:

Του 17χρονου Αλί που ήρθε με τα πόδια από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα και τελικά ενώθηκε με την μητέρα του στη Σουηδία. Μια ιστορία με αίσιο τέλος, σε αντίθεση με τους χιλιάδες μετανάστες που δεν τα καταφέρνουν…

Την περιπέτεια του πλανόδιου μουσικού με το ακορντεόν που η αστυνομία τον έπιασε για επαιτεία, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά του νόμου. Ευτυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη τον απάλλαξε από τις κατηγορίες.

Του κυρ Λευτέρη, ελεγκτή του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, που συζητήθηκε πολύ και τέλος του ομοφυλόφιλου από το Λάππα Αχαΐας που 15 χρόνια υπερασπίζεται αυτό που είναι.

Τέσσερις ιστορίες ανθρώπων της «διπλανής πόρτας» που αποτυπώνουν σε ένα βαθμό την ελληνική κοινωνία του σήμερα.

Πάτρα: Η Αστυνομία βρήκε τον… ένοχο – Έπιασε τον γνωστό πλανόδιο μουσικό με το ακορντεόν για επαιτεία

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/362989

Πάτρα: Ποιος είναι ο κυρ Λευτέρης, ο διασημότερος ελεγκτής των αστικών λεωφορείων

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/327927

 

Επτά χρόνια αναζητά το δίκιο του ο ομοφυλόφιλος από το Λάππα για το bullying που δέχεται–«Ψυχρολουσία» η απόφαση του Δικαστηρίου

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/363659

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΚΡΥΓΕΝΗ

Ιανουάριος 2015. Ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές φεύγει από κοντά μας, αλλά αφήνειτην παρακαταθήκη του στην ελληνική μουσική. Ο ταμπαχανιώτης που «ξέθαψε» «διαμάντια» του ελληνικού πενταγράμμου, σκιαγραφείται από το thebest.gr με την πολύτιμη βοήθεια του Στέφανου Οικονόμου. Ο ιδιοκτήτης του Χαράματος Στέφανος Οικονόμου θυμάται και αφηγείται…

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/314809

 

Ο καρκίνος δεν αποκαλείται ή δεν πρέπει να αποκαλείται πια επάρατη νόσος. Η πρόληψη σώζει ενώ η ιατρική κάνει άλματα. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο αναπληρωτής καθηγητήςστο Εργαστήριο Φαρμακευτικής Χημείας του Τμήματος Φαρμακευτικής Πλάτωνας Μαγκριώτης , που έχασε τη μητέρα του από καρκίνο όταν ήταν 9 μόλις ετών, έχει αφιερωθεί πραγματικά στην ανακάλυψη ενός νέου φαρμάκου , για την καταπολέμηση σπάνιων μορφών καρκίνου.Μιλώντας στο thebest.gr  δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/332983

Aρχιτεκτονική, το  πρόσωπο μιας πόλης και η ιστορία της. Τα εξοχικά Αγγλικά σπίτια στην Παραλία Πατρών και  τα νεοκλασικά της Πάτρας, που άλλα διατηρούνται και αντέχουν στο χρόνο και άλλα ρημάζουν, αποτυπώνονται από τον φακό του thebest.gr και κάνουμε μια σύντομη «ξενάγηση» με τη βοήθεια του Αρχιτέκτονα Ανδρέα Λάζαρη

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/326515

 

ΘΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα μαγικό ταξίδι στον έναστρο ουρανό με τη βοήθεια του «Ωρίωνα» της Αστρονομικής Εταιρείας της Πάτρας, η οποία λειτουργεί από το 2001 και αριθμεί σήμερα πάνω από 200 μέλη.

 

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/356017

Ο Πατρινός δημοσιογράφος Χριστόδουλος Αθανασάτος μίλησε στο thebest.gr για την απόφασή του να φύγει για την Αμερική,  για την συνεργασία του με τη Διευθύντρια του τηλεοπτικού σταθμού της ομογένειας NGTV Γιάννα Νταρίλη που  του έδωσε την ευκαιρία της ζωής του κ.α.

 

Αφιέρωμα στους Πατρινούς που έχουν πάθος με τη φωτογραφία. Έξι συμπολίτες μας μίλησαν  για τον μεγάλο έρωτα της ζωής τους και μας παρουσίασαν να αγαπημένα τους «ΚΛΙΚ». Ανάμεσά τους και ο αγαπημένος Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος ο οποίος δυστυχώς λίγο καιρό αργότερα έφυγε από την ζωή.

 

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/329476

Το thebest.gr ανέδειξε με ένα φωτορεπορτάζ το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Πάτρας η μεταφορά και συντήρηση του οποίου μας κόστισε περίπου 700.000 ευρώ και ακόμα το απολαμβάνουν μόνο οι… κότες αφού το έργο της Μίνι Περιμετρικής παραμένει ημιτελές.

 

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/321493

Η κρίση και η ευρεία χρήση του διαδικτύου για φθηνότερες αγορές «ανέστησαν» τις εταιρείες ταχυματαφορών που περνούν περίοδο Άνοιξης. Η αύξηση των παραγγελιών αλλά και τα… ευτράπελα!

 

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/303656

Την ώρα που τα τατουάζ έχουν γίνει μόδα ανάμεσα στους νέους της Πάτρας αναζητήσαμε τον τρόπο ζωής πίσω από την επιφάνεια. Ρεπορτάζ για την φιλοσοφία των τατουάζ, την τέχνη, το κόστος αλλά και το τι μπορούν να κάνουν όσοι το μετάνιωσαν.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/317734

Το άγνωστο... "Hollywood" της πόλης. Οι ταινίες και οι δημιουργοί τους στο thebest.gr. Οι Πατρινοί που κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά τη διαδικασία των γυρισμάτων μιας ταινίας.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/324305

Η ζωή τους έδωσε μια 2η Ευκαιρία και την άρπαξαν. 7 ενήλικες μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μοιράστηκαν τα όνειρά τους με το thebest.gr. Μας εξήγησαν τί τους έκανε να πάρουν την απόφαση να τελειώσουν το σχολείο.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/332050

Η "τρέλα" του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Λέκκα με τις αντίκες. Έχουν περάσει από τα χέρια του 52 αυτοκίνητα. Ένας ...σκαραβαίος ήταν το "έναυσμα του... κακού"!

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/325323

Ρεπορτάζ για την «Ποδηλατάδα» που γίνεται κάθε Τετάρτη βράδυ στην Πάτρα... Οι λάτρεις του ποδηλάτου που  "Πιάνουν τη Ζωή απ' το Τιμόνι" και δεν χάνουν τη βόλτα τους, "βρέξει χιονίσει"!

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/300943

ΓΩΓΩ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Το 2015 ήταν αναμφισβήτητα μια χρονιά δοκιμασιών για τους περισσότερους σε όλα τα επίπεδα. Χρονιά συγκρούσεων και αναζητήσεων εσωτερικών κυρίως . Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης πολλοί άρχισαν να γυρίζουν το ρολόι της  μνήμης προς τα πίσω κάνοντας τον απολογισμό και ψάχνοντας τις ρίζες τους και την ταυτότητα όχι μόνο των προγόνων τους αλλά και της πόλης τους.

 

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/331392

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/319002

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/332011

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/31462

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/320350

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/331392

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/318564

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/305638

 

Ψάχνοντας την... ελπίδα μέσα σε μια κοινωνία συνεχώς μεταβαλλόμενη, αναζητήσαμε και ανθρώπους που από το δικό τους μετερίζι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ή ανέδειξαν την πόλη σε πανελλήνιο ακόμη και...παγκόσμιο επίπεδο.

 

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/358513

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/306419

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/320908

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας για μια ακόμη χρονιά ήταν μπροστά και σίγουρα... μέσα στην εποχή του. Εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών δοκιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν με απόλυτη επιτυχία στη διάρκεια του προηγούμενου 12μηνου

 

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/352097

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/302922

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/366973

Οι ομάδες γράφουν ιστορία και αυτό αποδεικνύεται εύκολα σε κοινωνίες όπως αυτή της Πάτρας...

 

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/310025

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/319176

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/325071

 

TAKΗΣ ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο δημοσιογράφος με την πληθώρα πληροφοριών και θεμάτων που καλείται να ασχοληθεί στη διάρκεια του χρόνου, σίγουρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση όταν καλείται να θυμηθεί τι απ’ όσα έγραψε ενδεχομένως να τον συγκίνησε περισσότερο, να ένιωσε μέσα του ικανοποιημένος και «περήφανος» και να το ξαναφέρει στην επιφάνεια.

Απ’ όσα κείμενα έγραψα τη χρονιά που τελειώνει, μία δύσκολη ομολογουμένως χρονιά λόγω και των όσων τρομερών περάσαμε ως χώρα και λαός με εκείνες τις απίστευτες μέρες που επιβλήθηκαν τα capital control και την επαπειλούμενη έξοδο μας από το ευρώ, θα σταθώ σε 3-4 που ειλικρινά θυμήθηκα αυθόρμητα χωρίς να κάτσω να ψάξω κιτάπια ή ηλεκτρονικά αρχεία.

Ίσως με αυτό τον τρόπο να αδικώ κάποια κείμενα που μπορεί να εκτίμησαν οι αναγνώστες και χρήστες του ενημερωτικού ηλεκτρονικού portal thebest.gr αλλά δεν πειράζει.

- Το κείμενο που μου ζητήθηκε και έφτιαξα για την επανέναρξη και επαναλειτουργία της ΕΡΤ και συγκεκριμένα της ΕΡΤ Πάτρας στις αρχές Ιουνίου του 2015, δύο ακριβώς χρόνια μετά από το «επώδυνο» και τόσο άδικο και αντιδημοκρατικό λουκέτο. Το ξεχώρισα ίσως και γιατί προσωπικά είχα σταθεί, όσο μπόρεσα αλληλέγγυος στον αγώνα των συναδέλφων όπως και πολλοί Πατρινοί και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, ίσως και γιατί όταν πήγαινα στο Δασύλλιο στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ πήγαινα και έφευγα «γεμάτος» ψυχικά παρά το κλίμα αγωνίας που υπήρχε.

Με νέο 5ωρο πρόγραμμα ξεκινά την Πέμπτη η ΕΡΤ Πάτρας - Προσωρινός προϊστάμενος αναλαμβάνει ο Γ. Παντελόπουλος- Ο αγώνας μετά το "μαύρο"

 

 

- Το κείμενο που έγραψα και αναρτήθηκε στη στήλη απόψεις & σχόλια του thebest.gr για το πρακτορείο ξένου και ελληνικού Τύπου Newsstand στην οδό Αγ. Ανδρέου στην Πάτρα που εδώ και πολλά χρόνια συνδιευθύνουν τρεις γυναίκες ενωμένες σαν γροθιά, καλοσυνάτες που έσπευδαν πάντα με ευγένεια να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Η αιτία που το έγραψα στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου ήταν το δυσάρεστο νέο πως το κατάστημα σταματούσε τη διάθεση του ξένου Τύπου (εφημερίδες και περιοδικά) και πως αν δεν άλλαζε κάτι (ακόμη διατηρείται η ελπίδα) μετά από λίγο καιρό θα έβαζε λουκέτο.

Έγραψα το συγκεκριμένο κείμενο χωρίς να το πολυσκεφτώ, το έγραψα από καρδιάς όντας κι εγώ ένας από τους συχνούς πελάτες ενός μαγαζιού που έμοιαζε με παράθυρο στον έξω κόσμο.

Ειλικρινά υπήρξαν στιγμές εκείνο το απόγευμα που γράφοντας το κείμενο ένιωθα βουρκωμένος από θλίψη και συγκίνηση.

Δεν μπορώ να φανταστώ την Πάτρα χωρίς το Newsstand της Ελευθερίας, της Γιώτας και της Νίκης

 

-Τα δύο κείμενα που έγραψα στα τέλη του περασμένου Ιουλίου για τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή (Θέμη) Δρουκόπουλο από τον ιερό ναό της Παντάνασσας που εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών.

Ο λόγος έχει να κάνει περισσότερο με τη σεμνότητα του ιερέως αυτού που μαζί με τον π. Ανδρέα Ράπανο που επίσης δεν ζει και τον π. Γεώργιο Παπασταύρου που παραμένει εν ζωή σε βαθύ γήρας, εκπροσωπούσαν την παλαιά τάξη των ιερέων της ιστορικής ενορίας και εκκλησίας της Παντάνασσας στην Πάτρα. Με συγκίνησε και το γεγονός πως ο π. Θέμης ήταν εκ των ιερέων που βάπτισαν αλλά και πάντρεψαν την αδελφή μου Σοφία στην Παντάνασσα αλλά και το γεγονός ότι όταν έσβησε ο π. Θέμης το περασμένο καλοκαίρι στον «πληγωμένο» από το σεισμό ναό της Παντάνασσας  δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και στερέωσης, κάτι που έμελλε να γίνει στις 21 Νοεμβρίου, των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Πάτρα: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον π. Θέμη Δρουκόπουλο στην Ευαγγελίστρια

Συγκίνηση και θλίψη στην Πάτρα - Εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θέμης Δρουκόπουλος

 

-Τέλος θα συμπεριλάβω κι ένα αμιγώς πολιτιστικό θέμα που έκανα στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, μία συνέντευξη με τον Πατρινό σκηνοθέτη Βασίλη Κοσμόπουλο. Με εξέπληξε θετικά το γεγονός πως ο ταλαντούχος και κατηρτισμένος αυτός κινηματογραφιστής που είχε εντυπωσιάσει με το φιλμ του «Ο Φωτογράφος των Τρικάλων» αλλά και με την έκθεση του στο παλαιό Αρσάκειο επί Πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2006, ασχολείται τα τελευταία χρόνια ενδελεχώς με ένα «στοίχημα ζωής» στην κυριολεξία, μία σημαντική έρευνα για το θέμα της απόκρυψης των αρχαίων θησαυρών της Ελλάδας την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, την στάση των Γερμανών κατακτητών στους πολιτιστικούς μας θησαυρούς καθώς και την λεηλασία που έγινε.

Το αποτέλεσμα αυτής της «επιστημονικής» έρευνας θα είναι η έκδοση ενός δίγλωσσου βιβλίου ενώ θα ακολουθήσει και ένα ντοκιμαντέρ που θα τιτλοφορείται «Η Απόκρυψη – The Hide».

Ο Πατρινός σκηνοθέτης Βασίλης Κοσμόπουλος έκανε μία έρευνα ζωής για την Απόκρυψη των αρχαιολογικών θησαυρών επί Κατοχής -Ετοίμασε βιβλίο και ακολουθεί και ντοκιμαντέρ

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΜΩΝΗΣ

Επέλεξα τα πιο "δυνατά" ρεπορταζ μου μέσα από το 2015. Ρεπορτάζ που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον αλλά και άλλα, που ταρακούνησαν την κοινή γνώμη της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Χρήστος Γεωργίου

Συνεργάζεται απο το 2006 με τη NASA. Είναι διδάκτορας καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και οι έρευνές του κέντρισαν το ενδιαφέρον της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας. Μάλιστα η NASA βρήκε μια επιστημονική εργασία του ίδιου και επικοινώνησε μαζί του, ενώ τον κάλεσε στην Αμερική για να τους αναλύσει τα δεδομένα της.

Η μέρα που "πνίγηκε" η Πάτρα. Ήταν Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε λιμνοθάλασσα. Τα αυτοκίνητα ανέβαιναν σε πλατείες και πεζοδρόμους για να κινηθούν στο κέντρο. Ένα όχημα έπεσε σε φρεάτιο 2 μέτρων. Ο προαστιακός κόλλησε στο απίστευτο μποτιλιάρισμα. Το πλακόστρωτο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου "ανατινάχθηκε" απο τα βρόχινα νερα και την πίεση στους υπονόμους.

 

22 Οκτωβρίου 2015. Το thebest.gr αναζητα απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τρεις νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους πέφτωντας με ένα αυτοκίνητο στα παγωμένα νερα του λιμανιού της Πάτρας. Ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρων εξιστορεί το χρονικό της τραγωδίας

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΧΛΑ

Το 2015 ήταν μια χρονιά με ξεχωριστές συναντήσεις. Άνθρωποι που αναμετρήθηκαν με τον εαυτό τους , που πάλεψαν με τις ιδιαιτερότητες τους, που αγαπάνε τον συνάνθρωπο και δεν σταματάνε να ελπίζουν και να προσφέρουν μίλησαν στο thebest.gr.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο γιατρός που παραδίδει μαθήματα ζωής από το αναπηρικό του αμαξίδιο, είναι ένα από τα πιο φωτεινά παραδείγματα θέλησης, αποφασιστικότητας, πίστης και ελπίδας.

Ο Μάριος Κάρδαρης Ανεβαίνει στις κορυφές του κόσμου για καλό σκοπό και συνδυάζει την ορειβασία με την προσφορά και την αλληλεγγύη. «Για τη ζωή και μόνο ενός παιδιού αξίζει να προσπαθείς…» λέει και στέλνει μήνυμα αγάπης και ελπίδας.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/359405

Η Πάκυ Καραλή γραμματέας του Συλλόγου «Άλμα ζωής» μοιράστηκε μαζί μας την δική της ιστορία με τον καρκίνο του μαστού στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/359931

Η Μαργαρίτα Καραγιώργου.,πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε αντιμέτωπη με την νόσο πριν από αρκετά χρόνια. Δεν σταμάτησε ποτέ να ονειρεύεται,να αγαπά την ζωή και να προσφέρει.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/357200

Φένια Αποστόλου, η τρανσέξουαλ ηθοποιός που υποδύεται την ομορφότερη γυναίκα όλων των εποχών. Ηθοποιός, χορογράφος, σκηνοθέτιδα δεν σταματά, έχοντας κερδίσει την ζωή που ονειρευόταν, να εργάζεται και να εξελίσσεται και σαν άνθρωπος αλλά και σαν καλλιτέχνιδα.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/357729

 

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατα των ναρκωτικών το thebest.gr επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό θεραπευτικών κοινοτήτων που αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Συναντήσαμε ανθρώπους που έζησαν τον εφιάλτη των ναρκωτικών και κατάφεραν να το ξεπεράσουν μέσα από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/338243

ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΣΑΣ

Το στέκι του Πατραϊκού αθλητισμού. Μια ζωντανή αθλητική ιστορία της μεταπολεμικής Πάτρας. Το καφενείο του Γιαννάκη.


Μια πατρινή αμαζόνα. Η πανέμορφη Αλεξάνδρα Σκαελλαρίου και τα άλογά της. Ένας "παράδεισος" για μικρούς και μεγάλους, 10 λεπτά από την Πάτρα.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/358160

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος ξεκίνησε από το Εθνικό στάδιο της Πάτρας! Μαρία Πολύζου! Μια ζωή γεμάτη διακρίσεις και συγκινήσεις!

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/366383

Δημόσια έργα σε πλήρη αργία!! Τα capital controls έδωσαν την χαριστική βολή.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/340962

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight