Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με καχυποψία βλέπει η αντιπολίτευση την πρόταση για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Με καχυποψία βλέπει η αντιπολίτευση την ...

Τι λένε τα κόμματα

Με επιφυλάξεις και καχυποψία «βλέπουν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Πρόθεση του Μαξίμου είναι η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς να γίνει ακόμη και το Σάββατο, με την κυβέρνηση να επιθυμεί να ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό και τον διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Πρωθυπουργό με το που θα επιστρέψει το βράδυ από το Ισραήλ να επικοινωνεί ο ίδιος με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη Νέα Δημοκρατία προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας επίσημη ενημέρωση από το Μαξίμου. «Μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση θα τοποθετηθώ»,, δήλωσε ο  μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος την Πέμπτη είχε επαφές με τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά. Μόλις ενημερωθεί πάντως το κόμμα από τον κ. Τσίπρα, είτε θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, είτε θα παραστεί στη σύσκεψη ο κ. Πλακιωτάκης προκειμένου να ακούσει τις θέσεις του Πρωθυπουργού.

Την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται «ως πρόσχημα για την αναζήτηση συνενόχων σε ζητήματα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό», εξέφρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολιάζοντας τη δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, σχετικά με τη σύγκληση του συμβούλιου πολιτικών αρχηγών.

Όπως τόνισε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και το προσφυγικό, είναι κρίσιμα θέματα που αφορούν τα εθνικά μας συμφέροντα και σε αυτά επιβάλλεται να επιδιωχθεί η μέγιστη εθνική συνεννόηση. «Αυτή και μόνο πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι η ατζέντα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε. Σημείωσε δε ότι έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεννόησης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Βήμα FM, χαρακτήρισε τέχνασμα την πρόσκληση Τσίπρα για συναίνεση, λέγοντας ότι δεν ξέρει αν τα κόμματα πρέπει να πάνε στη συνεδρίαση του συμβουλίου. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν είναι δυνατόν το Μαξίμου να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το ασφαλιστικό, που θα την ασκήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος. Εκτίμησε μάλιστα ότι από πλευράς Μαξίμου «δίνουν ένα κύρος ύψιστης εθνικής ανάγκης για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ότι δεν έχουν 151 βουλευτές για το θέμα του ασφαλιστικού».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τόνισε ότι «δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα διάλογο - παρωδία, που έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και σε μέτρα, όπως είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Η όποια συζήτηση και η κατάθεση των προτάσεων των πολιτικών κομμάτων, κάλλιστα μπορεί να γίνει στα πλαίσια των διαδικασιών της Βουλής».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Facebook, επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «είναι ο άνθρωπος που τη μια μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε». «Το Ποτάμι βέβαια θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ.Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να σωθεί η χώρα με μεταρρυθμίσεις και μείωση του κομματικού κράτους και εκείνος έβαλε νέους φόρους αφήνοντας απείρακτες τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους» έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε με νόημα ότι «συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα». . Παράλληλα το κόμμα με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι « Η Ένωση Κεντρώων θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει δια του Προέδρου της κ. Λεβέντη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Κατά τη σύσκεψη ο κ. Λεβέντης θα επιμείνει στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης από τεχνοκράτες, γιατί αν δεν είναι αυτή η ώρα να παραμερίσουμε εγωισμούς και αλαζονεία, πια είναι αυτή η ώρα;».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις