Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Αποζημίωση 15 εκατ. ζητάει μαθητής

ΗΠΑ: Αποζημίωση 15 εκατ. ζητάει μαθητής

Συνελήφθη επειδή το αυτοσχέδιο ρολόι του έμοιαζε με ...βόμβα!

Mουσουλμάνος μαθητής  συνελήφθη στο σχολείο του στο Τέξας των ΗΠΑ επειδή είχε φέρει μαζί του ένα ψηφιακό ρολόι το οποίο είχε κατασκευάσει ο ίδιος και, σύμφωνα με την αστυνομία, έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό ζητεί 15 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο δικηγόρος του. Ο Άχμεντ Μοχάμεντ, 14 ετών, συνελήφθη, ανακρίθηκε και κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα τον Σεπτέμβριο.

Μαθητής της τρίτης γυμνασίου στο σχολείο ΜακΆρθουρ του Ίρβινγκ, κοντά στο Ντάλας, ο Μοχάμεντ δέχθηκε μεγάλη υποστήριξη μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, όταν η αδελφή του ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με χειροπέδες φορώντας ένα μπλουζάκι με τον λογότυπο της Nasa.

Οι δικηγόροι του μαθητή απέστειλαν μια επιστολή στο σχολείο του στο Ίρβινγκ με την οποία απειλούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια: πέντε εκατομμύρια από το σχολείο και 10 εκατομμύρια από τις δημοτικές αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με την επιστολή, το συμβάν προκάλεσε «μεγάλο ψυχολογικό τραύμα» στον Μοχάμεντ.

Οι δικηγόροι του αγοριού, γιου μεταναστών από το Σουδάν, ισχυρίζονται ότι το σχολείο, η αστυνομία και οι αρμόδιοι των δημοτικών αρχών παραβίασαν τα δικαιώματα του Μοχάμεντ κατηγορώντας τον ψευδώς, συλλαμβάνοντάς τον και «δυσφημίζοντάς» τον μόλις αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα.

Η οικογένεια του αγοριού δέχθηκε απειλές και αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της, αφού αποκαλύφθηκε η διεύθυνσή της. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Κατάρ, όπου ο Άχμεντ, τον οποίο δέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα, έλαβε μια γενναία υποτροφία για τις σπουδές του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις