Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- Δείτε LIVE: Από την ΕΛΛΑΔΑ πέρασε ένας από τους δράστες- Βρέθηκε διαβατήριο που είχε σφραγιστεί στη Λέρο- Θρηνεί και η Αθήνα- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- Δείτε LIVE: Από την Ε...

Τουλάχιστον 6 επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης

20:35 Δεκάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από την γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, δείχνοντας έτσι την συμπαράστασή τους στα θύματα του μακελειού του Παρισιού. Παιδιά άφησαν ζωγραφιές με τον Πύργο του Άιφελ και σημειώματα που γράφουν “Je suis Paris” ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που εναπόθεσαν λουλούδια κι άναψαν κεράκι στη μνήμη όσων έχασαν την ζωή τους. .

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, επισήμως, οι νεκροί έχουν φθάσει τους 129 ενώ οι τραυματίες είναι 352.

 

 

19:30 Ερωτηματικό παραμένει σε ποιον ανήκει το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε κοντά σε σορό στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η επίθεση έξω από το Stade de France. Δεν έχει εξακριβωθεί αν ανήκει σε δράστη ή σε θύμα. Σφραγίστηκε πάντως στη Λέρο τον περασμένο Οκτώβρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στον τρόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, έξω από το Stade de France, ανήκει σε άτομο που πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτώβρη 2015.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

17:43 Ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Stade de France είχε περάσει τον Οκτώβριο από την Ελλάδα και μαζί με άλλους 70 πρόσφυγες είχε ταυτοποιηθεί.

Εντοπίστηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καθώς η Γαλλία ζήτησε από την Ελλάδα να στοιχεία από τα ειδικά μηχανήματα που έχουν σταλεί για να ταυτοποιούνται οι πρόσφυγες που περνούν στην Ευρώπη!

17:30 Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων της επίθεσης στο θέατρο Μπατακλάν, που μετέδωσε ανταποκριτής της εφημερίδας «Telegraph», κάποιοι από τους δράστες φαίνεται πως ήταν γεννημένοι στη Γαλλία.

Δύο από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Οτέλ-Ντιε στο κεντρικό Παρίσι, δήλωσαν στους γιατρούς πως οι δράστες φαινόταν να είναι νέοι και να έχουν γεννηθεί στη Γαλλία. Φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ (=Ο θεός είναι μεγάλος). Είμαστε δυνατότεροι από τους Γάλλους».

Η εκδοχή «γεννημένοι στη Γαλλία» παραπέμπει και στους δράστες του Σαρλί Εμπντό, που επίσης ήταν γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη χώρα.

Ένας από τους θεατές της συναυλίας στο θέατρο Μπατακλάν περιγράφει: «Είδα έναν από τους δολοφόνους, ήταν πολύ νέος, ένα νέο πρόσωπο, αποφασισμένο, πολύ τρομακτικό. Πίσω μου, στην "πλατεία" δεκάδες πτώματα μέσα σε μια λίμνη αίματος, χτυπημένα από σφαίρες».

 


 

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη, με ανακοίνωσή της στο Ίντερνετ, για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Στην  ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει πως καμικάζι μαχητές της ζωσμένοι με εκρηκτικά και κρατώντας αυτόματα όπλα πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην καρδιά της πρωτεύουσας οι οποίες είχαν μελετηθεί προσεκτικά. "Οκτώ αδελφοί, που έφεραν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με επιθετικά τουφέκια, έβαλαν στόχο τοποθεσίες που είχαν επιλεγεί επιμελώς στην καρδιά του Παρισιού, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η τζιχαντιστική οργάνωση προσθέτει πως οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να δείξουν ότι η Γαλλία θα παραμείνει ένας κορυφαίος στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της. Το Ισλαμικό Κράτος προσθέτει πως οι επιθέσεις ήταν επίσης μια απάντηση στις ύβρεις σε βάρος του Προφήτη του ισλάμ και στις αεροπορικές επιδρομές σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές χαρακτηρίζουν το Παρίσι ως «πρωτεύουσα της πορνείας και της αισχρότητας».Κάνουν ειδική αναφορά στην επίθεση στο θέατρο στο Μπατακλάν γράφοντας ότι «εκατοντάδες αποστάτες είχαν συγκεντρωθεί σε ένα ανήθικο πάρτι πορνείας».

Απειλούν «τη Γαλλία και όσους περπατούν στο ίδιο μονοπάτι ότι θα παραμείνουν στην κορυφή της λίστας των στόχων του Ισλαμικού Κράτους» προσθέτοντας ότι «η μυρωδιά του θανάτου δεν θα φύγει ποτέ από τις μύτες τους για όσο διάστημα ηγείται η Γαλλία της ομάδας των σταυροφόρων».

«Αυτή η επίθεση είναι η αρχή της καταιγίδας και αποτελεί προειδοποίηση γι αυτούς που θέλουν να διδαχθούν» καταλήγει το κείμενο φρίκης από το Ισλαμικό Κράτος.

 

 

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου έζησε το Παρίσι και οι μαρτυρίες όσων επέζησαν συγκλονίζουν. Ένας νεαρός κάνει απελπισμένη έκκληση για βοήθεια μέσω site κοινωνικής δικτύωσης. Είχε την ψυχραιμία να κρυφτεί σε ένα σημείο και να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.

«Δεν θα ζήσετε ειρηνικά» - Απειλές κατά της Γαλλίας σε βίντεο των Ισλαμιστών άγνωστης ημερομηνίας.

O Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μιλά για πράξη πολέμου του Ισλαμικού Κράτους και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ στους 284 οι τραυματίες εκ των οποίων 62 σε πολύ βαριά κατάσταση καθώς έχουν τραύματα στο στήθος και στο κεφάλι.Σήμερα στο Παρίσι συναντά κανείς πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες, λουλούδια σε πολλά σημεία, σημαίες μεσίστιες, σοκαρισμένους υπουργούς στο Μέγαρο των Ηλυσίων.


 


ΔΕΙΤΕ LIVE τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Παρίσι, στα σημεία των επιθέσεων

«Είμαι ακόμη μέσα στο Bataclan. 1ος όροφος. Βαριά τραυματισμένος. Υπάρχουν επιζώντες στο εσωτερικό. Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν. Στον 1ο όροφο γρήγορα.»

Άλλοι επιζώντες από το μακελειό λένε πως οι δράστες φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Bataclan [...] αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού» αφηγείται νεαρός, στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

"Πόλεμος στο Παρίσι" - Τι γράφει σήμερα ο Γαλλικός τύπος

10.10 Αποτροπιασμό προκαλεί το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα και γίνονται έρευνες για συνεργούς  των τρομοκρατών σε όλη τη Γαλλία. Τα μέτρα ασφαλείας στις ΗΠΑ μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, εντάθηκαν. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι νεκροί είναι 153 και πάνω από 200 οι τραυματίες,εκ των οποίων 80 σε κρίσιμη κατάσταση

Έκτακτη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου συγκαλεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες ή νεκροί από τις επιθέσεις στο Παρίσι

 

09.00 Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές άλλοι 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 80 θεωρούνται βαριά τραυματίες.

Περίπου 1.500 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, ένα πολύ γνωστό κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων --κοντά στον χώρο όπου τζιχαντιστές είχαν αποδεκατίσει τα μέλη της σύνταξης της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo τον Ιανουάριο-- όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι.

Σκοτάδι στην πόλη του φωτός - Ο Πύργος του Άιφελ "σκοτείνιασε"

 

«Δύο ή τρία πρόσωπα χωρίς μάσκες μπήκαν με αυτόματα τουφέκια εφόδου τύπου Καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά εναντίον του πλήθους», αφηγήθηκε ένας νεαρός δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, ο Ζιλιάν Πιρς, που βρισκόταν στην αίθουσα. «Υπήρχαν πτώματα παντού».

«Διήρκεσε πάνω από ένα δεκάλεπτο, τέταρτο. Ήταν εξαιρετικά βίαιο και επικράτησε πανικός», με τον κόσμο να ποδοπατιέται για να σωθεί, πρόσθεσε.

«Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ"», αφηγήθηκε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν... συνέχισαν να ρίχνουν στον κόσμο... πηδούσα πάνω από πτώματα, ήταν εφιάλτης», πρόσθεσε, με τη φωνή του να διακόπτεται από λυγμούς.

Στο Παρίσι η αστυνομική διεύθυνση κατέγραψε πολλές επιθέσεις ενόπλων, στο Μπισά (10ο διαμέρισμα) και στη Ρι ντε Σαρόν (11ο διαμέρισμα), κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ.

Στη Ρι Μπισά, μέσα στο εστιατόριο Le Petit Cambodge, η κατάσταση «ήταν σουρεαλιστική, όλος ο κόσμος ήταν στο πάτωμα, κανένας δεν κινιόταν», αφηγήθηκε μια γυναίκα. «Ο κόσμος δεν καταλάβαινε τι είχε γίνει. Ένας νεαρός μετέφερε ένα μικρό κορίτσι στα χέρια. Έμοιαζε να είναι νεκρό», πρόσθεσε.

Μπροστά στην έκταση των επιθέσεων, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη, ενώ στα νοσοκομεία του Παρισιού κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οκτώ «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείοπηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Γνωρίζουμε από πού προήλθαν αυτές οι επιθέσεις», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, χωρίς να κατονομάσει κάποια οργάνωση. «Υπάρχουν πράγματι καλοί λόγοι να φοβόμαστε», πρόσθεσε.

Ο Ολάντ, ο οποίος ακύρωσε το ταξίδι που προγραμμάτιζε να κάνει την Κυριακή στην Τουρκία για την ετήσια σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της G20, μετέβη αμέσως μετά τη λήξη της κρίσης στο Μπατακλάν, όπου διεμήνυσε ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και των δραστών των χθεσινοβραδινών επιθέσεων.

Μια ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης συστήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. Ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε για αργότερα σήμερα το πρωί. Η διεύθυνση της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας άρχισε να διεξάγει έρευνα.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν δήλωσε ότι πέντε από τους δράστες των επιθέσεων «εξουδετερώθηκαν».

Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM) καταδίκασε τις «ειδεχθείς και ταπεινωτικές επιθέσεις» και κάλεσε τους «μουσουλμάνους της Γαλλίας να προσευχηθούν η Γαλλία να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την φρικτή δοκιμασία με ηρεμία και αξιοπρέπεια».

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

04:27 Επτά συνολικά αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ότι ήταν οι επιθέσεις στο Παρίσι. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οι Τζιχαντιστές. Ο αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 158.

Μετά το πρωτοφανές μακελειό στο Παρίσι, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως ακυρώνονται όλες οι πτήσεις από τις ΗΠΑ προς τη Γαλλία τόσο για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών όσο και των Γάλλων.

02:18  Ο Ολάντ μαζί με τους υπουργούς του στο Bataclan

O Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στο θέατρο Bataclan μαζί με τους υπουργούς τους, κάτι που δείχνει πως οι φόβοι για 70 έως 100 νεκρούς μέσα στο χώρο της συναυλίας είναι δυστυχώς πραγματικότητα. Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορά της, ενώ έκλεισε και το αεροδρόμιο Ορλύ. Στις τρομοκρατικές επιθέσεις στα υπόλοιπα σημεία του Παρισιού υπήρξαν 60 νεκροί. Ως εκ τούτου ο συνολικός αριθμός των νεκρών εκφράζονται φόβοι ότι θα ξεπεράσει τους 100 και ίσως φθάσει τους 150. Την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων ανέλαβαν οι Τζιχαντιστές, που απειλούν με νέες επιθέσεις σε Λονδίνο και Ρώμη.

00:57 Σε εξέλιξη βρίσκονται τα τρομοκρατικά χτυπήματα, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος Ολάντ. Επισήμανε ότι "δεν θα αφήσουμε τους τρομοκράτες να φύγουν από το Παρίσι". Είπε ότι το Παρίσι κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και ολόκληρη η Γαλλία, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, την ίδια στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα. Συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο αυτή την ώρα.

Η γαλλική αστυνομία και η  δήμαρχος του Παρισιού καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του. 

00:45 "Μόλις έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι "δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Γάλλους, Θα φέρουμε τους τρομοκράτες στη δικαιοσύνη. Είμαστε σε επαφή με τις Γαλλικές Αρχές. Επέλεξα να μην επικοινωνήσω με τον πρόεδρο Ολάντ αυτή τη στιγμή, θα είμαστε σε άμεση επαφή και θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Εχουμε περάσει και εμείς τέτοια επεισόδια".  Ξένα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επιβολή στρατιωτικού νόμπου στο Παρίσι. Κάτι που σημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο στρατός θα έχει δικαίωμα χρήσης των όπλων στους δρόμους του Παρισιού. Υπενθυμίζουμε ότι έξι συνολικά επιθέσεις έχει δεχθεί το Παρίσι απόψε το βράδυ, με τις πληροφορίες να ανεβάζουν τους νεκρούς σε 60. 

00:38 Αποχωρούν αυτή την ώρα από το γήπεδο οι 80.000 θεατές που είχαν αποκλειστείγια λόγους ασφαλείας.

00:33 Στους 60 ανεβάζουν τους νεκρούς πληροφορίες των Γαλλικών ΜΜΕ

00:25 Ογδόντα χιλιάδες πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στο στάδιο του Παρισιού καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επιτρέπουν να αποχωρήσουν για λόγους ασφαλείας.

00:20 Στρατός κατεβαίνει αυτή την ώρα στους δρόμους του Παρισιού. Ουρλιαχτά ακούγονται αυτή την ώρα από το εσωτερικό του Θεάτρου, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ

00: 18 Οι τελευταίες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 40 και τους ομήρους σε 100.

00:07 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι νεκροί φθάνουν τους 26. Στο μεταξύ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία περίπου 60 ατόμων στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας.

23:57 Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Η πρώτη έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.

Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο την ώρα εκείνη διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα, ενώ πριν από λίγο γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως μέσα στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα!

Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ομηρεία σε συναυλιακό χώρο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

23:30 Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στο Παρίσι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες έπειτα από επίθεση με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στο 10ο διαμέρισμα της πόλης.

Την ίδια ώρα, όμως, ακούστηκαν και πυροβολισμοί έξω από θέατρο στην ίδια περιοχή αλλά και δύο εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο αυτή την ώρα διεξάγεται ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία. 

Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα.



AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Michel Euler

AP Photo/Michel Euler

AP Photo/Michel Euler

EPA/IAN LANGSDON

EPA/IAN LANGSDON

EPA/IAN LANGSDON

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις